Sezonowa energia dla branży HoReCa

2013-07-18, 20:29:30

Energia dla firm wprowadziła innowacyjną usługę dla branży HoReCa – Umowę sezonową. Pomyślana została głównie dla przedstawicieli małej gastronomii, właścicieli hoteli i pensjonatów czy handlu detalicznego – którzy prowadzą działalność w sezonach wakacyjno–feryjnych.

Wielu przedsiębiorców, którzy swój biznes skupili wokół sezonów wypoczynkowych, oferując swoje usługi głównie w wakacje czy ferie zimowe, zarabia tylko przez kilka miesięcy w roku. Pozostały czas jest dla nich „finansowo martwy”. Niestety, nie zwalnia to przedsiębiorcy z ponoszenia kosztów choćby z tytułu dystrybucji energii elektrycznej. ##

Energia dla firm, zauważając ten problem, zaproponowała rozwiązanie, które pomoże przedsiębiorcom uwolnić się od kosztów związanych z dystrybucją prądu, które muszą ponosić w martwym sezonie. Przy umowie, Klient otrzymuje gwarancję, że będzie ponosił koszty związane ze zużyciem prądu jedynie w wybranym przez siebie okresie w roku. Jeżeli zamyka biznes na kilka miesięcy, nie ponosi żadnych opłat związanych z energią elektryczną: ani opłat dystrybucyjnych, ani opłat za sprzedaż energii w czasie nie dłuższym niż 8 miesięcy. Oszczędności dla najmniejszych firm zaczynają się od kilkuset zł rocznie, większe firmy, mogą liczyć na znacznie większe korzyści.

 – Proponując nową umowę sezonową, dajemy rozwiązanie dla biznesu aktywnego tylko przez część roku. Zwykle są to mali przedsiębiorcy, którzy zarabiają tylko w okresie wakacyjny: restauratorzy, właściciele wakacyjnych sklepów, pensjonatów itp. - tłumaczy Kamil Dudek, Kierownik ds. Rozwoju Nowych Produktów w Energii dla firm. W ramach takiej umowy pokrywamy opłaty dystrybucyjne ponoszone poza sezonem. Warunkiem jest zaprzestanie poboru energii w sezonie martwym. Oczywiście naszych klientów wyręczamy we wszelkich sprawach związanych ze zmianą umowy  – dodaje.

Źródło: Media Forum - 18.07.2013



www.hotelinfo24.pl