Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu

2015-09-27, 11:43:41

Obok jesiennych rarytasów w nowoczesnym i finezyjnym wydaniu chefa Purola, co tydzień w menu pojawi się danie, przygotowane przez niego w programie “Top Chef”, który można oglądać na antenie telewizji Polsat.

Tej jesieni w Blow Up Hall 5050 serwowane będą m.in. comber z sarny z puree kasztanowym z jarmużem, dynią i kurkami, bulion z kaczki z grzybami, kluskami majerankowymi, jarmużem i pasternakiem, górka cielęca na puree selerowym z cukinią, grzybami, karmelizowaną marchewką i sosem kawowo-czekoladowym, a na deser assiette ze śliwki. ##

Chef restauracji pięciogwiazdkowego hotelu Blow Up Hall 5050 bierze obecnie udział w programie „Top Chef”. Można go oglądać w środy o godz. 20.40 na antenie Polsatu. Dzień później, przygotowywane przez chefa Tomasza Purola w programie danie pojawi się w menu restauracji i będzie w nim dostępne aż do następnego odcinka. W dniach 24-30 września będzie to pierś perliczki z arbuzem, brzoskwinią, musem czereśniowo-brzoskwiniowym i sosem poziomkowym.

Rezerwacje: concierge@blowuphall5050.com, tel. 61 657 9980, ul. Kościuszki 42, Poznań.

Tomasz Purol jest zdobywcą wielu nagród i wyróżnień, m.in. dwóch Kulinarnych Pucharów Polski. Był reprezentantem Polski na Olimpiadzie w Luxemburgu i Erfurcie, a także uczestnikiem szkoleń we Francji, Włoszech czy Norwegii. Od 2 lat jest chefem kuchni Blow Up Hall 5050, która aktualnie nosi tytuł Najlepszej Restauracji Hotelowej w Polsce, przyznany w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów w branży restauratorskiej, Hermesy „Poradnika Restauratora”. Prowadzona przez Purola restauracja na co dzień serwuje dania kuchni europejskiej, z dużym naciskiem na elementy kuchni polskiej i wielkopolskiej oraz produkty sezonowe, wykorzystując z wyczuciem najnowsze dostępne w gastronomii technologie.

Blow Up Hall 5050, mieszczący się w kompleksie Starego Browaru pięciogwiazdkowy hotel butikowy, łączy innowacyjne technologie z luksusem w formie artystycznego eksperymentu – zarówno w części hotelowej, restauracyjnej, jak i barowej. To jeden z najczęściej opisywanych przez media zagraniczne niezwykłych hoteli na świecie. Pojawił się m.in. w CNN, The Globe Trekker, The Sunday Times czy The Independent. Odbywają się tu liczne imprezy, goszczące setki osób, w tym międzynarodowe autorytety ze świata kultury, sztuki, mody, nowych technologii i biznesu.

“Top Chef” to program kulinarny, w którym biorą udział wyłącznie profesjonalni kucharze. Od lat jego kolejne edycje odbywają się w kilkunastu krajach, w Polsce na antenie Polsatu rozpoczęła się właśnie jego 5. edycja. Uczestnicy muszą wykazać się przed jury perfekcyjnością, talentem, kreatywnością i doskonałą organizacją. Wszystko to pod gigantyczną presją czasu i pod okiem surowego jury w składzie: Wojciech Modest Amaro (przewodniczący), Ewa Wachowicz, Maciej Nowak i Grzegorz Łapanowski. Nagrodą dla zwycięskiego chefa jest 100 000 złotych.


Źródło: StaryBrowar5050.com – 24.09.2015



www.hotelinfo24.pl