Zaprojektowana przez architekta Berta Verwaya, Ciel Bleu Restaurant mieszcząca się w hotelu Okura Amsterdam otworzyła niedawno ponownie swoje podwoje po kompletnej przebudowie.
Nowa koncepcja lokalu zmierza do zagwarantowania mu globalnego wydźwięku i została zaprojektowana tak, aby harmonizować przestrzenie wewnętrzne z zewnętrznymi. ##
Odnowiona Ciel Bleu proponuje stonowaną paletę kolorów z sufitem wyobrażającym lodowato niebieskie niebo. Strefa rekreacyjno-spotkaniowa usytuowana została na przedłużeniu obszaru wypełnionego brzozami, aby skutecznie wyróżniać się na tle otaczających ją przestrzeni. Siedziska w kształcie półksiężyców na sali jadalnej kreują bardziej intymną atmosferę w trakcie spożywania posiłków, umożliwiając jednoczesne podziwianie widoków Amsterdamu. Sąsiadujące z restauracją pomieszczenie. które było wcześniej dostępne tylko w trakcie prywatnych uroczystości, jest obecnie dostępne dla wszystkich gości, dzięki czemu lokal dysponuje większą ilością miejsc.
Ciel Bleu przeszła również transformację swojej kulinarnej koncepcji. W menu znajdują się dania o mniejszej objętości, dzięki czemu kolejne potrawy podawane będą po sobie w szybszym tempie. Restauracyjny zespół proponuje również bogatszą ofertę napojów bezalkoholowych.
|
|