Nowe menu w sieci Ch³opskie Jad³o

2017-03-19, 12:29:29

Restauracje Ch³opskie Jad³o, sieci nale¿±cej do Sfinks Polska, wprowadzaj± nowe menu. Znalaz³y siê w nim ró¿norodne propozycje kulinarne, w tym dania z Ch³opskiej Spi¿arni obejmuj±ce przek±ski i marynaty w³asnego wyrobu, nowa ods³ona Ch³opskich Specja³ów, czyli najlepsze dania tradycyjnej kuchni polskiej, a tak¿e bogaty wybór rêcznie lepionych pierogów z Ch³opskiej Pierogarni. Równolegle karta wzbogacona zosta³a o sekcjê Ch³opska Piwniczka z polskimi winami z g±siora, a tak¿e o „Rodzinny Obiad Niedzielny”, w ramach którego na klientów co niedzielê czeka zestaw z zup±, daniami miêsnymi, kompotem oraz s³odkim deserem. Wraz ze zmienionym menu  w restauracjach pojawi³a siê te¿ oferta na wynos dla wybranych produktów jak zak±ski w s³oikach, pierogi, golonka czy kurczak z ro¿na. Najnowsza karta dañ dostêpna jest we wszystkich restauracjach Ch³opskie Jad³o w Polsce.

- Zale¿y nam na tym, by w Ch³opskim Jadle tworzyæ domow± atmosferê, mocno stawiamy wiêc na spêdzanie czasu z najbli¿szymi. Tradycyjn± polsk± go¶cinno¶æ i przywi±zanie do rodziny ma podkre¶laæ  nasze nowe menu, które zosta³o skomponowane w taki sposób, by zachêcaæ do biesiadowania i czerpania rado¶ci ze wspólnego posi³ku. St±d te¿ nowa karta to nie tylko nowo¶ci kulinarne i zmieniona szata graficzna, ale i specjalne zestawy w sam raz na spotkania w wiêkszej grupie osób. Liczymy, ¿e najnowsze propozycje przypadn± do gustu naszym klientom, którzy bêd± chêtnie spotykaæ siê w Ch³opskim Jadle z najbli¿szymi – mówi Dorota Cacek, wiceprezes spó³ki Sfinks Polska, do której nale¿y sieæ Ch³opskie Jad³o. ##

Nowe menu Ch³opskiego Jad³a to szereg nowo¶ci kulinarnych. Prym wiedzie Ch³opska Spi¿arnia z marynatami w³asnego wyrobu z owoców i warzyw, smalcem  czy ¶ledziami w ró¿nych smakach, które podawane s± w kamionkowych miseczkach lub w szklanych s³oiczkach przeznaczonych tak¿e na wynos. W ramach Ch³opskich Specja³ów na go¶ci czekaj± tradycyjnie przyprawione miêsa i soczyste ryby, m.in. podsma¿ana bia³a kie³basa podawana na mniejszy g³ód czy karp sma¿ony z cebulk± duszon± w piwie z miodem i rodzynkami z dodatkami do samodzielnego skomponowania, w sam raz na wiêkszy apetyt. W ofercie pojawi³ siê te¿ polski kurczak zagrodowy pieczony na ro¿nie w majeranku, papryce i czosnku serwowany w ca³o¶ci lub w porcjach oraz opiekana golonka w glazurze z miodem pitnym, dostêpne równie¿ w opcji na wynos. Ponadto klienci mog± zamówiæ nowe smaki pierogów z wody, a tak¿e z pieca - w chrupi±cym cie¶cie dro¿d¿owym. S± to miêdzy innymi  pielmieni z wo³owin±, wieprzowin±, cebul± i czosnkiem, pierogi bawarskie ze sma¿on± kie³bas± i cebul± duszon± w piwie, pierogi dworskie z kaczk±, winem, jab³kiem, cebul± i majerankiem lub pierogi z kurnika - z miêsem z udka kurczaka, cebul±, pieczarkami i serem.

Zupe³n± nowo¶ci± w ofercie jest „Rodzinny Obiad Niedzielny”, czyli tradycyjny obiad dla 3-4 osób, sk³adaj±cy siê z zupy podawanej w wazie, dañ miêsnych, domowego kompotu z sezonowych owoców i babcinego deseru. W ka¿d± niedzielê klienci mog± skorzystaæ z gotowego zestawu z Nieck± rodzinn± lub skomponowaæ swój w³asny, wybieraj±c ulubione miêsa lub pierogi i dodatki. Dla wiêkszych grup nie tylko w niedzielê Ch³opskie Jad³o proponuje te¿ Deskê z Ch³opskiej Spi¿arni z przek±skami jak sma¿ona kie³basa, ¶ledzie, smalec z jab³kiem i cebulk± oraz ogórek kiszony oraz Niecki Ch³opskie z najlepszymi daniami kuchni polskiej, w tym nowe zestawy Niecka z lornet± oraz Niecka z lunet±.

W najnowszym menu mo¿na znale¼æ równie¿ zapiekane kasze gryczane lub pêczak w ró¿nych smakach, miêdzy innymi z miêsem z udka kurczaka, cebul±, pieczarkami i serem lub o smaku bawarskim z kie³bas± i cebul±, duszonymi w piwie.  Od lat w  menu Ch³opskiego Jad³a tradycyjnie króluj± Placki Macieja, tym razem tak¿e z dodatkiem ¶ledzia. Z deserów z kolei do³±czy³ typowo domowy deser - chrupi±ce ro¿ki z bit± ¶mietan±, jogurtem, miodem i konfitur±. Ponadto w karcie pojawi³ siê wybór win i nalewek z Ch³opskiej Piwniczki z ofert± polskich win ekologicznych z okolic £±cka, wytwarzanych tradycyjnie bez dodatku siarczynów i serwowanych w g±siorkach.


¬ród³o: Sfinks.pl – 16.03.2017



www.hotelinfo24.pl