Targi INTERNORGA z imponującą liczbą wystawców i zwiedzających

2017-04-04, 17:36:50

Od 91 lat Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarstwa i Cukiernictwa INTERNORGA w Hamburgu są barometrem branży gastronomicznej w Europie i platformą wymiany fachowej wiedzy, nawiązywania wartościowych kontaktów handlowych oraz miejscem prezentacji innowacyjnej oferty, kompleksowych rozwiązań i najnowszych trendów panujących w branży. Tegoroczna edycja, która miała miejsce w dniach 17 - 21 marca, potwierdziła po raz kolejny wiodące znaczenie targów INTERNORGA dla branży HoReCa w Niemczech i Europie gromadząc 1.300 wystawców z 25 krajów (w tym 12 firm z Polski) oraz 96.000 zwiedzających z Niemiec i zagranicy.

Wśród wystawców i gości panował pozytywny nastrój. 91% zwiedzających oceniło tegoroczną edycję bardzo dobrze względnie dobrze, a 93% stwierdziło, że na pewno będzie imprezę polecać innym. Wystawcy doceniali szczególnie wysoką fachowość odwiedzających - odsetek osób decyzyjnych w ogólnej liczbie gości utrzymał się na wysokim poziomie (80%). Międzynarodowy charakter imprezy potwierdza stały udział odwiedzających z zagranicy utrzymujący się na niezmiennym 7% poziomie. ##
 
Obok prezentowanej przez wystawców oferty z zakresu technik kuchennych i gastronomicznych,  wyposażenia zaplecza kuchennego, żywności i napojów, wyposażenia hoteli, restauracji, barów i innych punktów żywienia zbiorowego, wyposażenia, maszyn i urządzeń dla piekarń i cukierni, wyposażenia punktów sprzedaży, a także sprzętu komputerowego, oprogramowania dla branży, systemów rejestrujących i zabezpieczających oraz gastronomii na powietrzu, dużym zainteresowaniem cieszył się tegoroczny program ramowy. W aktualnej edycji kongresu Foodservice Forum wzięło udział 2.200 uczestników. Dobrze przyjęte zostały także kolejne edycje Niemieckiego Kongresu Żywienia Zbiorowego oraz Forum Catering w Szkole.
 
Program towarzyszący INTERNORDZE jest stale uaktualniany, tak by najlepiej odpowiadać najnowszym trendom i wymaganiom branży. Dowodem na to mogą być prezentacje Grill & BBQ Court oraz Craft Beer Arena poświęcona piwu rzemieślniczemu oraz wprowadzone w ubiegłej edycji nowe formaty jak Next Chef Award oraz Gastro Startup-Wettbewerb stwarzające motywację dla młodego pokolenia rozpoczynającego działalność w branży HoReCa. Pobyt na targach uatrakcyjniały uczestnikom także pozostałe punkty programu ramowego - zawody w wypiekaniu pizzy o tytuł  mistrza Europy Giropizza d’Europa, forum trendów Pink Cube,  wykłady, prezentacje i workshopy dla branży piekarskiej Baker’s Blue Box, zawody dla cukierników Confectionery Art, prezentacja cukiernicza BACK Stage, konkurs innowacyjnych produktów i rozwiązań dla branży INTERNORGA Future Award, prezentacja dekoracyjnych nakryć stołów SKYWALK Tafel, prezentacja „restauracji na kółkach” Food truck village, Targi FH Nord poświęcone branży mięsnej oraz Forum Związku DEHOGA.

Kolejna edycja targów INTERNORGA odbędzie się w już za rok, terminie 9 – 13 marca 2018. Organizatorzy już teraz zapraszają serdecznie do udziału!


Źródło: EuroTargi.com – 03.04.2017
 


www.hotelinfo24.pl