„Polędwica w rozmarynie” wyróżniona na Toruńskim Festiwalu Smaków

2017-04-09, 15:52:20

Żywność regionalna z województwa warmińsko-mazurskiego wytwarzana tradycyjnymi metodami po raz kolejny zaprezentowała się na krajowych targach „Wypoczynek 2017”, podczas Toruńskiego Festiwalu Smaków. ##

Na jurorach szczególne wrażenie zrobił przysmak z Zakładu Wędliniarskiego Flis-Pol.

(fot. wrota.warmia.mazury.pl)

W dniach 1-2 kwietnia br., swoje wyroby promowali m.in. członkowie sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle”: Zakład Wędliniarski „Flis-Pol” z Miłomłyna, Gospodarstwo Pasieczne „Miody Wowka” z Miłakowa, Sklep „Zielarnia Warmińska” z Olsztyna oraz producent syropu buraczanego z Łąkorza –  Jan Ostrowski

(fot. wrota.warmia.mazury.pl)

Podczas tar
gów odbył się konkurs na najlepszy produkt żywnościowy. Drugi raz z rzędu wyróżnienie otrzymał Zakład Wędliniarski Flis-Pol. W tym roku za polędwicę w rozmarynie, natomiast w ubiegłym roku wyróżniona została szynka wędzona.


Źródło: Wrota.Warmia.Mazury.pl – 07.04.2017



www.hotelinfo24.pl