Debata na temat trendów wrocławskiej gastronomii w Art Hotelu

2017-04-23, 13:06:35

W ubiegłym roku w samym Wrocławiu otwarto ponad 250 restauracji. Ta liczba pokazuje, jak dynamicznie rozwija się lokalna gastronomia. Na temat trendów oraz poziomu jedzenia serwowanego we Wrocławiu będziemy rozmawiać podczas panelu dyskusyjnego w poniedziałek 24 kwietnia we wrocławskim Art Hotelu.

Art Hotel, Restaurant Week, tuWroclaw.com i Biuro Promocji Miasta i Turystyki zapraszają na debatę na temat trendów we wrocławskiej gastronomii z udziałem szefów kuchni, blogerów kulinarnych oraz mieszkańców. ##

W dyskusji udział wezmą: znani krytycy kulinarni, od kilku lat związani z festiwalem Europa na Widelcu – Robert Makłowicz i Piotr Bikont, szef kuchni Art Hotelu Grzegorz Pomietło, autor jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych we Wrocławiu Piotr Gładczak oraz właściciel dwóch wrocławskich restauracji i zwycięzca jesiennej edycji Wrocław Restaurant Week 2016 Maciej Nowaczyk.

Prelegenci:

Robert Makłowicz - jeden z prekursorów programów kulinarnych w Polsce. Przez wiele lat prowadził na antenie TVP swój autorski program "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza", następnie "Makłowicz w podróży".

Piotr Bikont - Współautor razem z Robertem Makłowiczem wielu felietonów, książek oraz przewodników na temat gastronomii.

Grzegorz Pomietło - szef kuchni restauracji Art Hotelu. Specjalista kuchni dawnego Wrocławia, w której mieszały się smaki wielu kultur, zamieszkujących przedwojenny Wrocław. Z wielką pasją odtwarza dawny smak Wrocławia.
 
Piotr Gładczak - Jeden z najbardziej znanych wrocławskich blogerów kulinarnych. Założyciel bloga Wrocławskie Podróże Kulinarne.

Maciej Nowaczyk - właściciel dwóch wrocławskich restauracji i zwycięzca jesiennej edycji Wrocław Restaurant Week 2016

Zapraszamy na debatę do Art Hotelu, przy ul. Kiełbaśniczej 20 w poniedziałek 24 kwietnia o godzinie 18:00.


Źródło: ParatGroup.pl – 21.04.2017
 


www.hotelinfo24.pl