Rosewood otwiera Hotel de Crillon w Paryżu po czteroletniej renowacji

2017-07-31, 06:08:58

Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel ponownie zaprasza w swoje progi po trwającej cztery lata renowacji. Ten zabytkowy skarb pochodzący z XVIII wieku narodził się ponownie, jako luksusowy hotel dla turystów XXI wieku.

Położony w samym sercu Paryża, przy  Place de la Concorde 10, Hotel de Crillon oferuje bogate zaplecze dla rozwoju swojej współczesnej historii. W czasie prac remontowych mistrzowie rzemiosła i projektanci pracowali niestrudzenie, aby zachować delikatną równowagę między chronionymi zabytkowymi elementami wystroju wnętrz, a nową strukturą pozwalającą na przemianę hotelu w nowoczesny, elegancki obiekt oddający paryskiego ducha i celebrującego francuski styl życia. ##

Zgodnie z koncepcją Rosewood Hotels & Resorts zakładającą, że każdy obiekt tej marki odzwierciedla historię swojej lokalizacji oraz kulturę i zmysłowość miejsca, design Hô
telu de Crillon został zreinterpretowany w trakcie wspólnych prac wiodących architektów, projektantów, rzemieślników i artystów. Historia została wzbogacona o świeże i nowoczesne wnętrze, natomiast bezcenne i niepowtarzalne przedmioty symbolizujące historię hotelu można znaleźć w całym obiekcie, od ametystowych żyrandoli poczynając, na złotych, kryształowych karafkach Baccarata kończąc.

78 pokoi, 36 apartamentów i 10 apartamentów firmowych Hôtelu de Crillon jednoznacznie charakteryzuje paryski styl rezydencjonalny, który jest równie otwarty, co wyrafinowany. Pokoje i apartamenty są wyposażone w eleganckie, wykonane na zamówienie meble, piękne antyki i starannie dobrane dzieła sztuki.

Restauracja i bary w hotelu de Crillon są atrakcjami samymi w sobie zapraszając zarówno lokalnych klientów, jak i hotelowych gości. Cenna jak szkatułka na biżuterię, restauracja „L’Ecrin" jest wyjątkowym lokalem Hôtelu de Crillon. Każdego wieczoru zaledwie 22 gości ma możliwość wstępu do kameralnych XVIII-wiecznych wnętrz Salonu des Citronniers, aby delektować się nieoczekiwanymi, twórczymi potrawami młodego szefa kuchni Christophera Hache, którego poprzednia hotelowa restauracja zdobyła gwiazdkę Michelina. Wśród innych lokali gastronomicznych wyróżniają się: Brasserie d"Aumont; Jardin d"Hiver; Les Ambassadeurs i La Cave

Hôtel de Crillon jest zarządzany przez Rosewood Hotels & Resorts, wiodącą grupę luksusowych hoteli, której portfolio obejmuje zarówno klasyczne, jak i współczesne obiekty, w tym zabytkowe nieruchomości, takie jak Carlyle, A Rosewood Hotel w Nowym Jorku oraz nowe klasyki w rodzaju Rosewood London.


Źródło: Rosewood Hotels & Resorts



www.hotelinfo24.pl