„Morskie Smaki” w restauracjach Sphinx

2017-08-07, 16:20:10

W okresie wakacyjnym restauracje Sphinx przenoszą klientów do nadmorskich kurortów z nową ofertą ,,Morskie Smaki”. Składają się na nią cztery kulinarne propozycje, w których główną rolę odgrywają ryby – łosoś, sandacz, dorsz i aterynki w sezamie. Oferta jest dostępna do końca sierpnia w wybranych restauracjach Sphinx.

- Wakacyjne wyjazdy mocno kojarzą się z wypoczynkiem na plaży i smacznym jedzeniem, bardzo często w postaci ryb. By wprowadzić odrobinę takich błogich nadmorskich klimatów w restauracjach Sphinx, skomponowaliśmy sezonową ofertę, a w niej morskie specjały takie jak łosoś, dorsz czy aterynki. Gorąco zapraszamy naszych klientów na nowe przysmaki. To dobry sposób, by choć na chwilę przenieść się myślami nad morze i poczuć tę relaksującą atmosferę – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx. ##

Wśród „Morskich Smaków” znalazły się trzy dania główne. Goście restauracji Sphinx mogą  spróbować smażonego łososia, dorsza bądź sandacza, które serwowane są z frytkami lub ryżem, soczystą domową surówką i sosem holenderskim. Dania te można nieco zmodyfikować poprzez zamianę frytek lub ryżu na talarki, półksiężyce z ziołami, frytki stekowe albo ziemniaka w mundurku z masłem czosnkowym. Obok dań głównych do wakacyjnej oferty Restauracje Sphinx wprowadziły nową przystawkę - Aterynki (czyli małe rybki) smażone w całości, oprószone sezamem, podawane z sosem tahini lub jednym z kultowych sosów do wyboru.
Lista restauracji, w których nowa oferta jest dostępna, znajduje się na stronie www.sphinx.pl


***
Sfinks Polska
zarządza 108 restauracjami na terenie Polski, w tym siecią 92 restauracji Sphinx (segment casual dining), 13 restauracjami Chłopskie Jadło (segment premium) i 2 restauracjami WOOK (segment casual dining), a także kultowym pubem Bolek w Warszawie. Pod względem wielkości sprzedaży oraz liczby restauracji, Sphinx jest największą w Polsce siecią typu casual dining. Sfinks Polska jest jednocześnie trzecią pod względem przychodów firmą gastronomiczną w Polsce.


Źródło: Practum.pl – 03.08.2017



www.hotelinfo24.pl