Tasty Stories w Hotelach Spa Dr Irena Eris

2017-09-06, 15:41:37

Tasty Stories - to historie opowiedziane smakiem przez producentów i szefów kuchni, które znajdą swój finał w kompozycjach dań zaserwowanych podczas wyjątkowych spotkań. Na każde złoży się wyprawa do lokalnych producentów i wieczorem wyjątkowa kolacja przygotowana w niecodziennych okolicznościach przez wybitnych szefów kuchni.

16 września 2017 odbędzie się plenerowa Kolacja Flora i Fauna w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój, której gospodarzem będzie szef kuchni Janusz Myjak, a 21 października ekskluzywna Kolacja Sielanka w Hotelu SPA Dr Irena Irena Eris na Wzgórzach Dylewskich, podczas której po raz pierwszy połączą siły wszyscy szefowie kuchni trzech Hoteli SPA Dr Irena Eris. ##

Dzień wcześniej odbędzie się w Rybakówce na terenie mazurskiego hotelu degustacja dań z warzyw korzeniowych i ryb wędzonych okraszona opowieściami ichtiologa i producentów regionalnych. Wydarzenie jest ogólnodostępne dla okolicznych mieszkańców i przygotowane we współpracy z Gminą Ostróda.

Tasty Stories (fot. drirenaeristastystories.com)

Słony oscypek, słodki miód, kwaśny cydr, gorzkie piwo i sandacz umami – feeria smaków, produktów i dań, stanowiących o różnorodności i bogactwie kulinarnym regionów, z których pochodzą. Nie wolno jednak zapomnieć o najważniejszym źródle smaku, czyli ludziach – ich umysłach, sercach i życiowych historiach. To oni uprawiają, hodują, produkują, czy wreszcie – gotują. To oni są bohaterami historii opowiedzianych smakiem „Tasty Stories”.

www.drirenaeristastystories.com


Źródlo: DrIrenaErisSpa.pl



www.hotelinfo24.pl