Warmińsko-Mazurskie: „Żywność Wysokiej Jakości" - inteligentną specjalizacją regionu

2018-01-31, 17:50:23

Konferencja „Innowacje w sektorze żywności”, która odbędzie się 8 lutego 2018 roku w Olsztynie, organizowana jest w ramach procesu przedsiębiorczego odkrywania inteligentnej specjalizacji województwa „Żywność Wysokiej Jakości”.

Ideą spotkania jest wzmocnienie dialogu i współpracy w szczególności pomiędzy przedstawicielami biznesu i nauki, poprzez wspólną identyfikację potrzeb badawczych i technologicznych przedsiębiorstw, w tym pomysłów i koncepcji projektowych, które mogłyby zostać sfinansowane w ramach środków unijnych perspektywy 2014-2020, ze szczególnym naciskiem na RPO WIM 2014-2020. ##

Ważne jest także wypracowanie założeń planu działań dla specjalizacji. Warsztaty skierowane są do przedstawicieli przedsiębiorstw, jednostek naukowych oraz instytucji otoczenia biznesu.

Prezentacje wygłoszą eksperci zagraniczni i krajowi. Spotkanie będzie również okazją do wymiany wiedzy na temat oferty badawczo-rozwojowej jednostek naukowych oraz parków technologicznych z regionu.

Formularz zgłoszeniowy należy przesłać do 5 lutego 2018 roku na adres mailowy d.blasi@warmia.mazury.pl lub faksem 89 52 93 09. Dodatkowych informacji udziela Dariusz Blasi-Rzeczkowski (tel 89 521 93 30).

Organizatorami przedsięwzięcia są Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie oraz Wspólne Centrum Badawcze (JRC) Komisji Europejskiej. Partnerami: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego i Olsztyński Park Naukowo-Technologiczny.

Konferencja rozpocznie się o godz. 9.30 i potrwa do godz. 16.15 w Hotelu Dyplomat w Olsztynie (ul. Dąbrowszczaków 28).

Więcej informacji


Źródło: Warmia.Mazury.pl – 31.01.2018



www.hotelinfo24.pl