Quintessence Hotel przystępuje do sieci Relais & Chateaux

2018-05-09, 09:01:23

Relais & Châteaux poinformował, że Quintessence Hotel - A Tropical Grand Mansion dołączył do Relais & Châteaux, najbardziej prestiżowej sieci luksusowych hoteli na świecie. Mający swoją siedzibę w Francji, R&C reprezentuje 550 niezależnie posiadanych i prowadzonych hoteli butikowych i restauracji dla smakoszy, zlokalizowanych w niezwykłych miejscach na całym świecie.

Wymagający i żądni przygód turyści korzystają z usług R&C, aby znaleźć najbardziej interesujące miejsca w Europie, Azji, Afryce, Ameryce Północnej, Ameryce Środkowej i Południowej i gdzie indziej. Quintessence jest jednym z sześciu obiektów na Karaibach i jedynym na Anguilli w Brytyjskim Terytorium Zamorskim, spełniającym rygorystyczne standardy R&C. ##

Geoffrey Fieger, właściciel Quintessence Hotel, zbudował go w ciągu 10 lat poświęcając dużo uwagi w zakresie dbałości o każdy szczegół. Dysponujący widokiem na piaszczyste plaże Long Bay, Quintessence oferuje dziewięć luksusowych apartamentów i domków, pięciogwiazdkową restaurację, ośrodek spa, bary, basen z widokiem na linię horyzontu, centrum fitness, pawilon jogi, butik i supernowoczesny apartament biznesowy. Całodobowe usługi kamerdynerskie i konsjerżskie, zaspokoją wszelkie potrzeby gości.

Q Hotel został wyposażony w ręcznie wykonane urządzenia i udekorowany niestandardowymi dziełami sztuki, włącznie z bezcenną kolekcją haitańskich obrazów i rzeźb zebranych przez dziesięciolecia przez właściciela hotelu. Na terenie obiektu obowiązuje ścisły zakaz palenia tytoniu. Pozostałe udogodnienia obejmują między innymi: kort tenisowy, naturalną szachownicę, pawilon do jogi i pagodę do masażu zewnętrznego, stanowiącymi doskonałe miejsce dla pasjonatów zdrowego trybu życia i dobrego samopoczucia. Aidan Spa oferuje pełne menu manicure, pedicure, maseczek i masaży, wykorzystujących najlepsze produkty do pielęgnacji skóry. Wszystkie pokoje wyposażone są w ręcznie wykonane łóżka pokryte naturalnymi szwedzkimi materacami i najwyższej jakości pościelą, a także w ekskluzywne tureckie marmurowe łazienki, w tym rzymskie wanny, duże kabiny prysznicowe i kosmetyki marki Gilchrist & Soames.

Julians, a Tropical French Bistro, prowadzone przez szefa kuchni Dominique Theveneta, oferuje menu, które łączy lokalne dania tropikalne z tradycyjną kuchnią francuską w stylu, który Fieger nazywa „wyspiarskim pokarmem duszy". Menu uzupełnia kompletny zestaw specjalnie wyselekcjonowanych alkoholi i koktajli, w tym najlepszych win karaibskich.


Źródło: Relais & Châteaux



www.hotelinfo24.pl