W ostatnim tygodniu maja w Warszawie mia³o miejsce wyj±tkowe wydarzenie ¶wiata kulinarnego – Terroir Warsaw.
W ramach miêdzynarodowej organizacji Terroir Hospitality, co roku w ró¿nych miastach na ca³ym ¶wiecie odbywaj± siê regionalne fora wymiany opinii, dzielenia siê do¶wiadczeniem i kreowania trendów kulinarnych. Wydarzenia siêgaj± do korzeni kultury kulinarnej danego regionu, ale tak¿e pokazuj± ogólno¶wiatowe trendy. ##
W ramach forum organizowana jest uroczysta kolacja degustacyjna przygotowywana przez kilkunastu szefów kuchni pracuj±cych w miêdzynarodowych parach. W Wydarzeniu uczestnicz± szefowie kuchni najlepszych ¶wiatowych restauracji, w tym wyró¿nianych gwiazdkami Michelin.
Organizatorzy Terroir Warsaw i szefowie kuchni do przygotowania swoich wyj±tkowych dañ wybrali m.in. Naturalne Oleje T³oczone Tradycyjnie Na Zimno od Green Spoon.
– To jedyne polskie naturalne oleje wybrane przez szefów kuchni na miêdzynarodow± imprezê w Warszawie. Rok temu produkty Green Spoon by³y obecne równie¿ podczas wydarzenia w Mediolanie – podkre¶la Przemys³aw Mrozik, Prezes Zarz±du firmy Green Spoon Sp. z o.o. Spó³ka specjalizuje siê w ¿ywno¶ci ekologicznej, naturalnej oraz tradycyjnej. Firma jest laureatem programu promocyjnego „Doceñ polskie”. Uznanie Lo¿y Ekspertów zdoby³ Zdrowy Olej Rzepakowy T³oczony na Zimno Green Spoon. Specja³ nagrodzono dwukrotnie, jury przyzna³o mu god³o promocyjne i tytu³ TOP PRODUKT.
W Warszawie kolacjê przygotowywali m.in. szefowie kuchni Wojciech Modest Amaro z Atelier Amaro, Andrea Camastra z restauracji Sense (obie jako jedyne polskie wyró¿nione gwiazdkami Michelin), Justyna S³upska Kartaczowska (Restauracja jaDka), Aleksander Baron – Restauracja Zoni, Robert Trzópek – restauracja Bez Gwiazdek, Maciej Nowicki – Restauracja Muzeum Jana III Sobieskiego oraz Adrian Klonowski Restauracja Padaste Manor.
Forum odby³o siê w wyj±tkowo klimatycznym miejscu: XIX-wiecznej Fortecy Krêgliccy w Warszawie, a kolacja – na terenie Muzeum Polskiej Wódki, w powsta³ej tam Restauracji Zoni.
¬ród³o: Blog.Docenpolskie.pl – 06.06.2018
|