Sobota 20 Kwiecień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
„Morskie Smaki” w restauracjach Sphinx
W okresie wakacyjnym restauracje Sphinx przenoszą klientów do nadmorskich kurortów z nową ofertą ,,Morskie Smaki”. Składają się na nią cztery kulinarne propozycje, w których główną rolę odgrywają ryby –... więcej»
Święto Toruńskiego Piernika 2017
Tegoroczne Święto Toruńskiego Piernika, które odbędzie się w dniach 11-12 sierpnia w Toruniu, to unikatowy w skali kraju festiwal kulinariów i kultury, w którego programie każdy znajdzie coś dla siebie. Na... więcej»
Catering & Events Hotele Diament na OFF Festiwal 2017
Już 4 sierpnia rozpoczyna się OFF Festiwal 2017. Catering & Events Hotele Diament kolejny raz będzie raczyło Gości festiwalu śląskimi maszketami. Tematyczne stoisko „Ślonski łobiot”, nawiązujące do... więcej»
Warmińsko-Mazurskie: Puchar Marszałka dla restauracji z Barcian
W kętrzyńskim amfiteatrze odbyła się druga edycja „Mazurskiego Święta Kaszy”. Organizatorem wydarzenia byli samorząd województwa warmińsko-mazurskiego oraz gmina miejska Kętrzyn.Podczas przedsięwzięcia... więcej»
Kołobrzeski Diune Hotel & Resort przygotował pokoje dla pszczół
Położony tuż przy plaży i otoczony zielonym parkiem Diune Hotel***** & Resort słynie z doskonałej kuchni, a teraz ma też własne ule i miód z dodatkiem jodu.Szef kuchni należącego do sieci Zdrojowa Hotels Diune... więcej»
Makro Polska partnerem Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Transatlantyk
Sieć hurtowni Makro Polska była partnerem siódmej edycji Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Transatlantyk w Łodzi, który odbył się w dn. 14-21 lipca. Na uczestników czekały m.in. Kino Kulinarne i restauracja... więcej»
Sfinks nie obejmie pakietu 40% w Dominium
Rada nadzorcza Sfinks Polska, spółki zarządzającej sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, nie wyraziła zgody na zakup przez Sfinksa mniejszościowego pakietu akcji w Dominium SA. Przyczyną był brak... więcej»
Polski smak – tradycyjny czy nowoczesny?
Wraz z rozwojem gospodarczym i zmianami społecznymi modyfikacji uległy również nasze postawy dotyczące żywienia i żywności. Ewolucja upodobań kulinarnych i jednocześnie zachowań konsumenckich w branży... więcej»
Sphinx uruchamia bloga z konkursem „Leć, gdzie chcesz!”
Sphinx, największa w Polsce sieć restauracji casual dining, uruchomił kulinarno-podróżniczego bloga Mamytensmak.pl. Można na nim znaleźć artykuły, przepisy, a także zdjęcia i filmy, które powstały m.in. podczas podróży... więcej»
Jedzenie blisko natury, czyli najciekawsze światowe koncepty gastronomiczne
Świat pędzi i coraz częściej brakuje nam czasu na kontakt z naturą, spacer po lesie albo rozmowę z bliskimi osobami. Dlatego powstaje coraz więcej miejsc z duszą, gdzie kontakt z naturą, zdrowa żywność oraz... więcej»
Makro Polska rozwija akcję CSR-ową „Nie marnuję, pakuję"
We wszystkich halach Makro w Polsce rozpoczęła się akcja promująca program odpowiedzialności społecznej "Nie marnuję, pakuję". Na klientów sieci hurtowni czekają materiały informacyjno-edukacyjne oraz... więcej»
Blisko, coraz bliżej, czyli zza kulis powstawania Muzeum Polskiej Wódki!
Architekci, twórcy wizualni, eksperci odpowiedzialni za muzealną narrację i zawartość merytoryczną to sztab specjalistów pracujący od wielu miesięcy nad projektem Muzeum Polskiej Wódki. Wszystko po to, by już... więcej»
Oranżada Hellena partnerem Festiwalu Gdańsk Dzwiga Muzę 2017!
W najbliższy weekend 21-23 lipca Gdańsk zamieni się w polską stolicę muzyki i tańca. Przed nami kolejna edycja Festiwalu Gdańsk Dźwiga Muzę! Partnerem tegorocznej odsłony muzyczno-tanecznego święta jest Oranżada... więcej»
Festiwal Kultury Myśliwskiej w Lidzbarku Warmińskim już w tę niedzielę!
W najbliższą niedzielę (23 lipca 2017 roku) w pobliżu Wysokiej Bramy w Lidzbarku Warmińskim odbędzie się X Festiwal Kultury Myśliwskiej.Spotkania związane z kulturą myśliwską rozpoczną się już dzień wcześniej (22... więcej»
Wina na lato poleca ekspert Hoteli Diament – Sławomir Chrzczonowicz
Nadejściu lata towarzyszy wiele zmian - zmienia się nasza garderoba, jadłospis i wino, które wybieramy. Z kart restauracyjnych znikają ciężkie, obfite potrawy, takie jak mięsa skąpane w sosach, a ich miejsce zajmują... więcej»
Jedz zdrowo
Dzięki temu, że gotowanie stało się tak modne, nawet najmłodsze dzieci chętni zagłębiają się w tajniki komponowania zdrowych i smacznych potraw. W Szpitalu Uzdrowiskowym dla Dzieci „Jagusia” w Kudowie Zdroju... więcej»
Letnie menu w Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach
Lokalizacja w ścisłym centrum miasta, unikatowy design oraz wysokiej jakości serwis w przystępnej cenie, dla każdego – to cechy wyróżniające Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach (ul. Zwycięstwa 30).Na... więcej»
Kujawsko-Pomorskie: Regionalne przysmaki na Liście Produktów Tradycyjnych
Pyzok z Dobrego oraz kujawskie ciasto marchewkowe - to produkty z Kujaw i Pomorza wpisane ostatnio na ogólnopolską Listę Produktów Tradycyjnych. Wykaz prowadzony przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zawiera już 76... więcej»
Lato w kuchni: propozycje pełne smaku, witamin i kolorów
Ich przygotowanie nie powinno być skomplikowane, mają przynosić orzeźwienie, ale także cieszyć oko - takie warunki stawiamy napojom, po które sięgamy latem. Feeria barw za oknem zachęca, aby zawartość szklanek i... więcej»
Wołowina marmurkowata w Makro Polska
Sieć hurtowni Makro Polska oferuje wysokiej jakości mięso wołowe, w tym wołowinę marmurkowatą. To specjalnie wyselekcjonowany surowiec o wysokiej zawartości tłuszczu międzymięśniowego, którego nitki tworzą... więcej»
Spragnieni lata w restauracjach Sphinx
Z kalendarza wynika, że mamy lato, więc czas na nową ofertę napojów w restauracjach Sphinx. A w niej oprócz napojów chłodzących, czyli niezastąpionej lemoniady, zielonej mrożonej herbaty i Pepsi Green w towarzystwie... więcej»
Polska żywność w centrum uwagi - Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
Wielkimi krokami zbliża się Dzień polskiej żywności; „święto” zainicjowane przez twórców Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie przypadające 25 sierpnia będziemy... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji