Sobota 20 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


„Morskie Smaki” w restauracjach Sphinx

W okresie wakacyjnym restauracje Sphinx przenoszą klientów do nadmorskich kurortów z nową ofertą ,,Morskie Smaki”. Składają się na nią cztery kulinarne propozycje, w których główną rolę odgrywają ryby –... więcej»

Święto Toruńskiego Piernika 2017

Tegoroczne Święto Toruńskiego Piernika, które odbędzie się w dniach 11-12 sierpnia w Toruniu, to unikatowy w skali kraju festiwal kulinariów i kultury, w którego programie każdy znajdzie coś dla siebie. Na... więcej»

Catering & Events Hotele Diament na OFF Festiwal 2017

Już 4 sierpnia rozpoczyna się OFF Festiwal 2017. Catering & Events Hotele Diament kolejny raz będzie raczyło Gości festiwalu śląskimi maszketami. Tematyczne stoisko „Ślonski łobiot”, nawiązujące do... więcej»

Warmińsko-Mazurskie: Puchar Marszałka dla restauracji z Barcian

W kętrzyńskim amfiteatrze odbyła się druga edycja „Mazurskiego Święta Kaszy”. Organizatorem wydarzenia byli samorząd województwa warmińsko-mazurskiego oraz gmina miejska Kętrzyn.Podczas przedsięwzięcia... więcej»

Kołobrzeski Diune Hotel & Resort przygotował pokoje dla pszczół

Położony tuż przy plaży i otoczony zielonym parkiem Diune Hotel***** & Resort słynie z doskonałej kuchni, a teraz ma też własne ule i miód z dodatkiem jodu.Szef kuchni należącego do sieci Zdrojowa Hotels Diune... więcej»

Makro Polska partnerem Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Transatlantyk

Sieć hurtowni Makro Polska była partnerem siódmej edycji Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Transatlantyk w Łodzi, który odbył się w dn. 14-21 lipca. Na uczestników czekały m.in. Kino Kulinarne i restauracja... więcej»

Sfinks nie obejmie pakietu 40% w Dominium

Rada nadzorcza Sfinks Polska, spółki zarządzającej sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, nie wyraziła zgody na zakup przez Sfinksa mniejszościowego pakietu akcji w Dominium SA. Przyczyną był brak... więcej»

Polski smak – tradycyjny czy nowoczesny?

Wraz z rozwojem gospodarczym i zmianami społecznymi modyfikacji uległy również nasze postawy dotyczące żywienia i żywności. Ewolucja upodobań kulinarnych i jednocześnie zachowań konsumenckich w branży... więcej»

Sphinx uruchamia bloga z konkursem „Leć, gdzie chcesz!”

Sphinx, największa w Polsce sieć restauracji casual dining, uruchomił kulinarno-podróżniczego bloga Mamytensmak.pl. Można na nim znaleźć artykuły, przepisy, a także zdjęcia i filmy, które powstały m.in. podczas podróży... więcej»

Jedzenie blisko natury, czyli najciekawsze światowe koncepty gastronomiczne

Świat pędzi i coraz częściej brakuje nam czasu na kontakt z naturą, spacer po lesie albo rozmowę z bliskimi osobami. Dlatego powstaje coraz więcej miejsc z duszą, gdzie kontakt z naturą, zdrowa żywność oraz... więcej»

Makro Polska rozwija akcję CSR-ową „Nie marnuję, pakuję"

We wszystkich halach Makro w Polsce rozpoczęła się akcja promująca program odpowiedzialności społecznej "Nie marnuję, pakuję". Na klientów sieci hurtowni czekają materiały informacyjno-edukacyjne oraz... więcej»

Blisko, coraz bliżej, czyli zza kulis powstawania Muzeum Polskiej Wódki!

Architekci, twórcy wizualni, eksperci odpowiedzialni za muzealną narrację i zawartość merytoryczną to sztab specjalistów pracujący od wielu miesięcy nad projektem Muzeum Polskiej Wódki. Wszystko po to, by już... więcej»

Oranżada Hellena partnerem Festiwalu Gdańsk Dzwiga Muzę 2017!

W najbliższy weekend 21-23 lipca Gdańsk zamieni się w polską stolicę muzyki i tańca. Przed nami kolejna edycja Festiwalu Gdańsk Dźwiga Muzę! Partnerem tegorocznej odsłony muzyczno-tanecznego święta jest Oranżada... więcej»

Festiwal Kultury Myśliwskiej w Lidzbarku Warmińskim już w tę niedzielę!

W najbliższą niedzielę (23 lipca 2017 roku) w pobliżu Wysokiej Bramy w Lidzbarku Warmińskim odbędzie się X Festiwal Kultury Myśliwskiej.Spotkania związane z kulturą myśliwską rozpoczną się już dzień wcześniej (22... więcej»

Wina na lato poleca ekspert Hoteli Diament – Sławomir Chrzczonowicz

Nadejściu lata towarzyszy wiele zmian - zmienia się nasza garderoba, jadłospis i wino, które wybieramy. Z kart restauracyjnych znikają ciężkie, obfite potrawy, takie jak mięsa skąpane w sosach, a ich miejsce zajmują... więcej»

Jedz zdrowo

Dzięki temu, że gotowanie stało się tak modne, nawet najmłodsze dzieci chętni zagłębiają się w tajniki komponowania zdrowych i smacznych potraw. W Szpitalu Uzdrowiskowym dla Dzieci „Jagusia” w Kudowie Zdroju... więcej»

Letnie menu w Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach

Lokalizacja w ścisłym centrum miasta, unikatowy design oraz wysokiej jakości serwis w przystępnej cenie, dla każdego – to cechy wyróżniające Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach (ul. Zwycięstwa 30).Na... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Regionalne przysmaki na Liście Produktów Tradycyjnych

Pyzok z Dobrego oraz kujawskie ciasto marchewkowe - to produkty z Kujaw i Pomorza wpisane ostatnio na ogólnopolską Listę Produktów Tradycyjnych. Wykaz prowadzony przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zawiera już 76... więcej»

Lato w kuchni: propozycje pełne smaku, witamin i kolorów

Ich przygotowanie nie powinno być skomplikowane, mają przynosić orzeźwienie, ale także cieszyć oko - takie warunki stawiamy napojom, po które sięgamy latem. Feeria barw za oknem zachęca, aby zawartość szklanek i... więcej»

Wołowina marmurkowata w Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje wysokiej jakości mięso wołowe, w tym wołowinę marmurkowatą. To specjalnie wyselekcjonowany surowiec o wysokiej zawartości tłuszczu międzymięśniowego, którego nitki tworzą... więcej»

Spragnieni lata w restauracjach Sphinx

Z kalendarza wynika, że mamy lato, więc czas na nową ofertę napojów w restauracjach Sphinx. A w niej oprócz napojów chłodzących, czyli niezastąpionej lemoniady, zielonej mrożonej herbaty i Pepsi Green w towarzystwie... więcej»

Polska żywność w centrum uwagi - Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Wielkimi krokami zbliża się Dzień polskiej żywności; „święto” zainicjowane przez twórców Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie przypadające 25 sierpnia będziemy... więcej»


« (13) 14 15 16 17 18 19 20 21 22 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji