Piątek 19 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Polski finał World Class 2017 rozstrzygnięty!

Znamy zwycięzcę zawodów barmańskich World Class Poland 2017! Jest nim Janusz Lemiesz z warszawskiego Baru Koszyki. Jako trzeci Polak weźmie on udział w światowych finałach prestiżowego konkursu miksologicznego... więcej»

Superbrand dla Cisowianki!

17 maja 2017 roku w warszawskim hotelu Sheraton najsilniejsze i najbardziej wartościowe polskie marki nagrodzone zostały godłem Superbrands i Superbrands Created in Poland. Po raz ósmy z rzędu laureatem tego... więcej»

Park Hotel Diament Katowice otworzył sportowy Lobby Bar

Uroczyste otwarcie Lobby Baru w Park Hotelu Diament Katowice już za nami.W wydarzeniu, które poprowadził Andrzej Kłapyta – Wiceprezes Zarządu Spółki Hotele Diament oraz Grzegorz Konieczny – Dyrektor Park... więcej»

AmRest podsumował I kwartał 2017 roku

AmRest (WSE: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej, ogłosiła dziś wyniki finansowe wypracowane w pierwszym kwartale 2017. Podsumowanie: •    7... więcej»

Polski finał konkursu World Class znów otwarty dla widzów

Co począć, gdy tegoroczny maj raczy nas dość barową pogodą?... Upalną atmosferę obiecuje otwarta dla publiczności rywalizacja 13 najlepszych, polskich barmanów – o przepustkę na finały światowego konkursu... więcej»

Inauguracja Akademii Inspiracji Makro w nowej odsłonie

   Spotkania z ekspertami różnych dziedzin, wyciskanie inspiracji w kulinarnym laboratorium, nowalijki produktowe i biznesowe… To wszystko i jeszcze więcej czekało 11 i 12 maja na wielkim... więcej»

Coca-Cola HBC Polska liderem Rankingu Odpowiedzialnych Firm 2017

Coca-Cola HBC Polska, lider branży napojów bezalkoholowych, zajęła pierwsze miejsce (ex aequo z firmą Schenker) w XI Rankingu Odpowiedzialnych Firm. Nagrodę wręczono podczas gali, która odbyła się w trakcie... więcej»

Cisowianka Perlage sponsorem rajdu Mille Miglia 2017

Już w czwartek, 18 maja, na starcie w Brescii stanie ponad 400 unikatowych, zabytkowych samochodów sportowych aby rywalizować w „najpiękniejszym wyścigu świata” jak nazywane jest Mille Miglia. Od tego... więcej»

Wina Mołdawii – gotowi posmakować żywej legendy Mołdawii?

Tej wiosny dla wszystkich miłośników najwyższej jakości win, w największych hipermarketach sieci Carrefour, przygotowano nie tylko specjalną promocję, która potrwa do końca maja. To także okazja, aby zasięgnąć... więcej»

„Trendy Kolacja” zawitała do Małopolski

Ponad 80 przedstawicieli branży HoReCa miało okazję poznać najnowsze trendy kulinarne podczas „Trendy Kolacji” w restauracji Dworu Sieraków pod Krakowem. Ekskluzywne spotkanie z cyklu „Szef... więcej»

Nowe bliskowschodnie smaki w restauracjach Sphinx

Wiosna w restauracjach Sphinx smakuje jak "Mięta, Sumak i Kolendra". Na nową sezonową ofertę tej sieci składa się sześć dań opartych na autorskich przepisach ekspertki kuchni libańskiej, Samar Khanafer. Można... więcej»

Barmańska batalia o Meksyk - polski finał World Class 2017 już 21 maja!

Wydawnictwo Lonely Planet wskazało Meksyk jako trzecią, po Kubie i Grecji, najbardziej pożądaną destynację turystyczną 2017 roku. Jednak w głosowaniu barmanów z całego świata kraj ten zająłby zapewne pierwsze... więcej»

Muzeum Polskiej Wódki edukuje, czyli trzecia edycja Polish Vodka Tour

Z roku na rok, Polacy wiedzą o swoim narodowym trunku coraz więcej. Jednak edukacja jest wciąż potrzebna. Świadczą o tym wyniki badań przeprowadzonych jesienią 2016 przez SW Research na zlecenie Stowarzyszenia... więcej»

Sfinks negocjuje przejęcie portalu

Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, negocjuje zakup 100% udziałów spółki prowadzącej portal internetowy niezwiązany z branżą gastronomiczną, z którego usług korzysta ponad... więcej»

Perełki wśród kaw - Nestle Polska S.A.

Smak nieodkrytych historii - Istnieją miejsca o wyjątkowych historiach, które bardzo długo pozostają nieodkryte. Regiony, które warto eksplorować, aby odnaleźć ukryte w nich „perełki”. Laos, położony w... więcej»

Grupa Warszawa nowym najemcą części gastronomiczno-usługowej Konesera

Koneser, realizowany wspólnie przez Grupę Liebrecht & wooD oraz BBI Development S.A., będzie pierwszym w Polsce, wielofunkcyjnym centrum lifestyle, zlokalizowanym w sercu warszawskiej Pragi w kwartale ulic... więcej»

Polacy autorami nowoczesnego rozwiązania w monitoringu temperatury produktów spożywczych

Wielkość karty kredytowej, precyzja pomiaru ± 0,2°C, automatyczne wysyłanie raportów i alarmów oraz możliwość wglądu w szczegółowe dane – tak wygląda nowoczesny monitoring temperatury opracowany przez... więcej»

Woda mineralna w najwyższym standardzie

Wraz z bogaceniem się zmieniają się wzorce konsumpcji w Polsce. Coraz więcej konsumentów stać na wybór produktu, nie biorąc pod uwagę wyłącznie kryterium cenowego. Rośnie zatem świadomość odnośnie jakości produktów... więcej»

21 browarów zaprezentuje swoje produkty na festiwalu Szczecin Beer Fest

Organizatorzy zachodniopomorskiego festiwalu piwa zapraszają amatorów złocistego trunku na Szczecin Beer Fest, który odbędzie się już w pierwszy weekend czerwca (2 i 3 czerwca). Swój udział w wydarzeniu zapowiedziało 21... więcej»

Pierwsza „Trendy Kolacja” w ramach cyklu ,,Szef dla Szefów”

Jesiotr w pustym pierniku, zupa krem z raków, mus ze szczupaka… – to tylko kilka z potraw, które wybitni szefowie kuchni przygotowali dla przedstawicieli branży HoReCa w ramach ekskluzywnej... więcej»

Wiosenno-letnia oferta napojów w sieci Chłopskie Jadło

Nowa wiosenno-letnia oferta z napojami w restauracjach Chłopskie Jadło to cztery orzeźwiające propozycje. Klienci mają do wyboru cytrynową lemoniadę, piwo oraz dwa koktajle przygotowane na bazie wina i miodu pitnego.... więcej»

Lody Grycan dostępne w Qubus Hotel

Już po raz drugi sieć Qubus Hotel i marka Grycan podejmują współpracę. Od 28 kwietnia do menu we wszystkich restauracjach Qubus Hotel wchodzą oryginalne i orzeźwiające propozycje pucharów lodowych. W specjalnej... więcej»


« (16) 17 18 19 20 21 22 23 24 25 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji