Wtorek 16 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Targi Seafood Expo Global w Brukseli dobiegły końca

Targi Seafood Expo Global w Brukseli dobiegły końca. Trzydniowe wydarzenie miało charakter globalny dla branży przetwórstwa rybnego. Ta wystawa, organizowana już od 24 lat jest największą tego typu na świecie i... więcej»

Jakie wino na majówkowy piknik?

Przed nami ukochana przez Polaków „majówka”. Wyczekiwany przez wielu moment złapania oddechu od codziennego zgiełku i okazja do podładowania akumulatorów po ciężkim przesileniu wiosennym. To również... więcej»

,,Szef dla Młodych Talentów” po raz pierwszy w Krakowie

Sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska 21 kwietnia br. po raz pierwszy zagościła w Krakowie z programem ,,Szef dla Młodych Talentów”. Podczas Miksera Kulinarnego uczniowie krakowskich szkół... więcej»

Sławomir Chrzczonowicz poleca wina na majówkę

Aura za oknem nie zachwyca – na szczęście jest coś, co może poprawić nasz nastrój niezależnie od pogody.Poniższe zestawienie wybornych win to nasza propozycja na długi weekend – rozgrzewa w przypadku... więcej»

Zachodniopomorskie: Najlepsze tradycyjne produkty konkursu „Poszukiwacze smaków”

Jak upiec smaczny sernik, który robiła babcia? Co dodać do gołąbków, żeby były wyjątkowe? Jak się robi potrawy, które są na zdjęciach w albumach rodzinnych? Już po raz IV wybrano najlepsze produkty tradycyjnie... więcej»

Sieć Dziedzictwo Kulinarne Warmii Mazur i Powiśla rośnie w siłę

Domek, w którym można oddychać mikroklimatem ula, młyn funkcjonujący w miejscu, gdzie taką działalność prowadzono już za czasów Krzyżaków, a także ekologiczne ślimaki walczące o laury kulinarne w Chinach – takie... więcej»

Personalizacja produktów w McDonald’s. Nowość w restauracjach pod złotymi łukami!

Już od 19 kwietnia w restauracjach McDonald’s w Polsce klienci mają możliwość modyfikacji składu wybranych  produktów z oferty klasycznej oraz śniadaniowej.Usługa personalizacji pozwala modyfikować skład... więcej»

Goście EXPO 2017 zasmakują Łodzi

Stylowa restauracja, sklep z pamiątkami i interaktywna makieta łódzkich architektonicznych „perełek” tworzyć będą stoisko Łodzi podczas Międzynarodowej Wystawy EXPO Astana 2017. Nasze miasto jako jedyne z... więcej»

Wybiorą najlepszy produkt żywnościowy województwa świętokrzyskiego

Do 30 maja trwają zgłoszenia uczestników 17. edycji konkursu wojewódzkiego "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" na najlepszy regionalny produkt żywnościowy województwa świętokrzyskiego. Rywalizacja... więcej»

Legendarna kapela Motorhead ma swój alkohol. Teraz dostępny już w Polsce

Na polskim rynku pojawiła się whisky Motorhead Single Malt XXX. To idealna propozycja dla fanów mocnego rocka oraz legendarnego zespołu z ekscentrycznym, zmarłym pod koniec 2015 roku liderem Lemmym Kilmisterem.Kilka... więcej»

18 imprez w kalendarzu regionalnych kulinarnych wydarzeń na Warmii i Mazurach

Osiemnaście wydarzeń promujących żywność naturalną, tradycyjną, lokalną i regionalną odbędzie się w 2017 roku na Warmii i Mazurach.To o pięć więcej niż rok wcześniej. Zarząd województwa przyjął kalendarz imprez... więcej»

Nowa odsłona produktów marki ARO

Nowoczesność, minimalizm i funkcjonalność – to wyróżnia nowe opakowania produktów ARO. Sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska odświeżyła szatę graficzną marki w odpowiedzi na potrzeby klientów z sektora... więcej»

Nowa oferta napojów i deserów w restauracjach Sphinx

Restauracje Sphinx, zarządzane przez Sfinks Polska, wprowadziły nową ofertę sezonowych napojów i deserów na wiosenno-letnie dni. Wśród napojów znajdują się m.in. mrożona herbata i kawa oraz lemoniada. Oprócz tego w... więcej»

Debata na temat trendów wrocławskiej gastronomii w Art Hotelu

W ubiegłym roku w samym Wrocławiu otwarto ponad 250 restauracji. Ta liczba pokazuje, jak dynamicznie rozwija się lokalna gastronomia. Na temat trendów oraz poziomu jedzenia serwowanego we Wrocławiu będziemy rozmawiać... więcej»

Makaron z wołowiną wizytówką Lanzhou

Agencja prasowa Xinhua publikuje raport specjalny na temat tradycyjnych potraw z krajów "Pasa i Drogi". Seria rozpoczęła się 13 kwietnia prezentacją makaronu z wołowiną z Lanzhou, stolicy północno-zachodniej... więcej»

Cykl spotkań „Films for Food” w Kielcach startuje już w najbliższą niedzielę

W kinie Fenomen w Kielcach rozpoczyna się nowy cykl spotkań, który ma zainteresować widzów tematyką żywności i kultury związanej z kulinariami. W niedzielę 23 kwietnia o godz. 18.00 zapraszamy na projekcję pierwszego... więcej»

Nowe odmiany kawy marki Rioba w ofercie Makro

Oferta marki Rioba, dostępna wyłącznie w sieci hurtowni Makro Cash&Carry Polska, została wzbogacona o kawę ,,single origin” w czterech wariantach smakowych. Kawy te wytwarzane są w 100% z ziaren Arabica i... więcej»

World Class: skok umiejętności barmanów i zacięta walka o finał

Polscy miłośnicy sztuki koktajlowej mogą czuć się dopieszczeni. Umiejętności półfinalistów eliminacji do światowego konkursu barmańskiego, World Class Competition, wyśrubowały poziom ponad ścisły finał... więcej»

37 restauracji ze Śląska bierze udział w akcji Restaurant Week

W piątek 21 kwietnia rozpocznie się wiosenna edycja Restaurant Week, Festiwalu Najlepszych Restauracji, a w jego ramach - Silesia Restaurant Week, w której bierze udział 37 restauracji z województwa śląskiego! Wśród... więcej»

Zmiany na najwyższych szczeblach Ferrero Group

Grupa Ferrero zdecydowała się wprowadzić nową strukturę zarządzania w celu wzmocnienia pozycji konkurencyjnej na globalnym rynku czekolady i pakowanych słodyczy oraz przyspieszenia rozwoju firmy.Giovanni Ferrero,... więcej»

Lista 50. najlepszych restauracji na świecie w 2017 roku

5 kwietnia 2017 roku, w australijskim Melbourne ogłoszono listę najlepszych restauracji świata w 2017 roku - The World’s 50 Best Restaurants 2017. Uroczystość ogłoszenia wyników konkursu miała... więcej»

Sweet Secret by Mercure - Dzień Czekolady w Hotelach Mercure

„Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiadomo co ci się trafi” - powiedział Forrest Gump. Nasze życie jest niewątpliwie wielkim pudełkiem czekoladek. Sięgamy po te, które kuszą swoim ... więcej»


« (17) 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji