Środa 20 Czerwiec 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Nowy F&B Manager w balickim Hilton Garden Inn Kraków Airport

Michał Karczewski został nowym kierownikiem działu gastronomii w przylotniskowym hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport. Związany z hotelem od kilkunastu miesięcy Karczewski zastąpił na tym stanowisku Piotra... więcej»

Nowe menu w Qubus Hotel

Od 12 kwietnia do 12 restauracji Qubus Hotel weszło  nowe, wiosenno-letnie menu. Tym razem sieć postawiła na lekkie sałaty oraz zdrowe ryby. W daniach nie zabraknie wiosennych nowalijek oraz letnich... więcej»

Nowy Szef Kuchni w Hiltonie przy lotnisku w Balicach

Dawid Grucel został nowym szefem kuchni restauracji L'atmosphere, mieszczącej się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport. Znany z pasji do kuchni międzynarodowej i zamiłowania do produktów regionalnych zastąpił... więcej»

Program „Doceń polskie” - 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności

Pierwsza atestacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w kwietniu 2011 roku. Od tego czasu, członkowie Loży Ekspertów obradują co kwartał:... więcej»

Warbud Głównym Wykonawcą prac przy ArtN

Spółka celowa Grupy Capital Park – ArtN Sp. z o.o. – wyłoniła głównego wykonawcę projektu rewitalizacji dawnej fabryki Norblina na warszawskiej Woli. Za przeprowadzenie zasadniczego pakietu prac oraz... więcej»

Znamy zwycięzców pierwszej edycji Wyzwania Makro Chefa

Poznaliśmy zwycięzców pierwszej edycji konkursu Wyzwanie Makro Chefa prowadzonego przez sieć hurtowni Makro Polska. Zdaniem jury najlepsze okazały się prace ze szkół w Żychlinie, Kluczborku oraz Wejherowie.... więcej»

Kolejni małopolscy producenci w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

Gospodarstwo rolne i agroturystyczne „We młynie”, EKOMIODY Lidia Moroń-Morawska, czy Agroturystyka Malowane Wierchy – to tylko trzech z sześciu lokalnych producentów tradycyjnych przysmaków z... więcej»

Warmińsko-Mazurskie: nowi członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego z certyfikatami

Podczas XXXV sesji sejmiku województwa warmińsko-mazurskiego w poczet sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle zostały przyjęte kolejne podmioty.Warmia Mazury Powiśle należy do Europejskiej Sieci... więcej»

Makro Polska kontynuuje działania pro-ekologiczne

W ramach strategii zrównoważonego rozwoju sieć hurtowni Makro Polska prowadzi działania mające na celu m.in. redukcję emisji CO2, zużytej energii elektrycznej oraz ilości odpadów – w 2017 roku recyklingowi poddano... więcej»

Sfinks kupi całą sieć Fabryka Pizzy

Grupa Sfinks Polska, zarządzająca sieciami Sphinx, Piwiarnia czy Chłopskie Jadło, nie później niż do końca marca 2021 r. stanie się właścicielem marki Fabryka Pizzy i obejmie w zarządzanie wszystkie restauracje tej... więcej»

Staropolanka wspólnie z uzdrowiskami PGU i hotelami INTERFERIE zadbają o biegaczy

Marka Staropolanka oraz sieć hoteli Interferie wspierają w sezonie od wiosny do jesieni wydarzenia dla biegaczy, bo aktywny styl życia i dbałość o zdrowie to nasza specjalność. Na szczególną uwagę zasługuje... więcej»

Nie wierz w mity, jedz mięso

"Wielkanoc - mięsne święta" to spotkanie branży mięsnej z dziennikarzami, które odbyło się już po raz piąty. W uroczystej atmosferze, przy degustacji potraw mięsnych naukowcy obalali mity dotyczące... więcej»

Saksońskim Szlakiem Wina

W dniach 23-25 marca br. wicemarszałek Stanisław Tomczyszyn wraz z delegacją z województwa lubuskiego wziął udział w wizycie studyjnej do Saksonii i Drezna pn. „Saksońskim Szlakiem Wina”. Głównym celem... więcej»

Produkt z Warmii i Mazur zwycięzcą prestiżowej nagrody

W  Warszawie odbyła się uroczysta Gala wręczenia nagród AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA. Wyróżnienie przyznawane jest wybitnym polskim produktom, które zyskały uznanie na polskim i światowym rynku.Akademia... więcej»

Młodzi kucharze poznali kuchnię surf and turf na Mikserze Kulinarnym

Tematem przewodnim ostatniego Miksera Kulinarnego było surf and turf, czyli połączenie wołowiny i owoców morza. W edukacyjnym spotkaniu z cyklu Szef dla Młodych Talentów udział wzięło 270 uczniów szkół... więcej»

Nowe menu w restauracjach Sphinx

Restauracje Sphinx, sieć należąca do Sfinks Polska, wprowadziły nowe menu. Wraz z nową szatą graficzną w karcie dań pojawiły się kulinarne nowości takie jak przystawki w postaci świeżo wypiekanych libańskich chlebków, a... więcej»

Złoty medal dla polskiego stoiska na targach w New Delhi

W New Delhi w Indiach w połowie marca odbyła się 33 edycja targów AAHAR The International Food and Hospitality Fair, podczas których Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zorganizowało stoisko informacyjno-promocyjne... więcej»

Zajrzyj do kuchni luksusowego hotelu Atlantis, The Palm

Rusza pierwszy internetowy serial kulinarny typu reality show pokazujący tętniące życiem i emocjami zaplecze restauracyjne hotelu Atlantis, The Palm. Projekt, zrealizowany we współpracy z marką San Pellegrino,... więcej»

Restauracja Brasserie – nowy kulinarny koncept w Zamku Topacz

Zamek Topacz przygotował nową, kulinarną propozycję dla wszystkich swoich gości. Już 16 kwietnia, otwarte zostanie Brasserie Zamku Topacz. Z kolei Restauracja w Zamku Topacz zachowa swój dotychczasowy kształt,... więcej»

Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla - szansą na sukces

Kulinarny konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomiczno-spożywczych z województwa warmińsko-mazurskiego oraz osób fizycznych w tym rolników, kół gospodyń wiejskich czy organizacji zrzeszających osoby... więcej»

Owoce morza coraz popularniejsze na polskim stole

Owoce morza są bardzo dobrym źródłem wysoko przyswajalnego białka. Zawierają też dużo pierwiastków potrzebnych do funkcjonowania naszego organizmu. Polacy zdają się patrzeć na te morskie mięczaki i skorupiaki coraz... więcej»

Sfinks rozszerza usługę delivery

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia i WOOK, systematycznie zwiększa zasięg dostaw do klienta. Obecnie zamówienia z dowozem realizowane są z ponad 30 restauracji w 12 miastach w Polsce - w... więcej»


« (3) 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji