Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Wystartował program dolnośląskiej Zielonej Doliny żywności i zdrowia

Akademickie środowisko Wrocławia wspólnie z administracją samorządową tworzy fundament do intelektualnych, technologicznych, ekonomicznych i społecznych działań na rzecz mieszkańców Dolnego Śląska. Dzisiaj (22 grudnia... więcej»

Wigilia Szefów Kuchni w Łodzi

Święta to bardzo intensywny czas, szczególnie w branży gastronomicznej. Wielu Szefów Kuchni spędza je na przygotowaniach do świątecznych gal organizowanych przez firmy, restauracje, ale i osoby prywatne. Aby i kucharze... więcej»

Świąteczne inspiracje laureatów programu „Doceń polskie”

Klasyczny barszcz idealny na wigilijny stół i kaczka, która zachwyci rodzinę w święta oraz rozgrzewająca herbata. Laureaci programu promocyjnego „Doceń polskie” dzielą się przepisami na smakołyki idealne na... więcej»

Nowa restauracja McDonald’s ruszyła w Sulechowie!

15 grudnia rozpoczęła działalność restauracja McDonald’s w Sulechowie. Nowy lokal powstał przy zjeździe z drogi S3 na Sulechów, 15 km od Zielonej Góry i 10 km od Świębodzina pod adresem Nowy Świat 10B na terenie... więcej»

Wyroby z Warmii i Mazur na liście produktów tradycyjnych

Kolejny produkt został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Jest nim Kiełbasa polska wędzona z Mazur.Jej receptura pochodzi z byłej masarni „Samopomoc... więcej»

Świąteczne ryby i vademecum sommeliera wodnego na Mikserze Kulinarnym

Za nami ostatni Mikser Kulinarny w tym roku kalendarzowym. W spotkaniu edukacyjnym z cyklu Szef dla Młodych Talentów udział wzięło ponad 240 osób z całej Polski. Tematem przewodnim były ryby w kontekście Świąt Bożego... więcej»

Warsztaty food and wine pairingu w Hotelu Diament Arsenal Palace

W dniu 07.12.2017 w Restauracji Cesarskiej, mieszczącej się w Hotelu Diament Arsenal Palace, odbyły się wyjątkowe warsztaty food and wine pairingu. Podczas prawie trzygodzinnego spotkania degustacyjnego mieliśmy... więcej»

Park Hotel Diament Zabrze – „Kuchnia i wino – jesienny bukiet smaków”

W dniu 6 grudnia 2017 w restauracji Atmosfera mieszczącej się w Park Hotel Diament Zabrze, odbyło się spotkanie degustacyjne pod tytułem „Kuchnia i wino - jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira... więcej»

Sushi Kushi w ofercie PizzaPortal.pl

Sushi Kushi – największa w Polsce sieć restauracji kuchni japońskiej – dołączyła do PizzaPortal.pl. Od teraz rolki, hosomaki czy nigiri przygotowywane przez dział cateringu można zamówić przez jedną z... więcej»

Linie Emirates szykują atrakcje na święta Bożego Narodzenia

Z okazji nadchodzących świąt Bożego Narodzenia linie Emirates przygotowały atrakcje dla pasażerów we wszystkich klasach. Na podróżujących w okresie świątecznym czeka wyjątkowa oferta zarówno na ziemi, jak i na pokładzie... więcej»

Karp na święta (i nie tylko) w Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór karpia w różnych formach. Ryby pochodzą od sprawdzonych dostawców oraz hodowane są w wyspecjalizowany sposób, dzięki czemu wyróżniają się mięsem wysokiej jakości.W halach... więcej»

Gerber wprowadza ekologiczne produkty dla niemowląt

Żywność ekologiczna staje się coraz bardziej popularna. Marka Gerber podąża za tym silnym trendem i wprowadza linię certyfikowanych produktów ekologicznych Gerber Organic.Nowa linia ekologicznych produktów dla niemowląt... więcej»

„Dynia, Hummus i Jagnięcina” w restauracjach Sphinx

„Dynia, Hummus i Jagnięcina” to smaki nowej jesienno-zimowej oferty w restauracjach Sphinx, należących do Sfinks Polska. Składa się na nią sześć dań, stworzonych we współpracy z ekspertką kuchni libańskiej... więcej»

McDelivery w Poznaniu już od listopada!

McDonald’s ruszył z usługą dostaw w aplikacji UberEATS w stolicy Wielkopolski. Od 20 listopada wybrane restauracje McDonald’s w Poznaniu oferują możliwość zamówienia produktów z dowozem. Zamówienia można... więcej»

Mercure Wrocław Centrum: pierwszy w Polsce Food Waste Hackathon już za nami!

Orbis i AccorHotels są liderem w branży hotelowej w zakresie przeciwdziałania marnowaniu żywności. Od ponad roku Spółka intensywnie ogranicza marnowanie żywności w swoich hotelach, prowadzi też szeroko zakrojoną akcję... więcej»

Dwie czapki Gault & Millau dla Restauracji Romantycznej

W żółtym przewodniku Gault & Millau 2018 restauracje ze wszystkich Hoteli SPA Dr Irena Eris zostały wyróżnione symbolem czapki kucharskiej.Premiera czwartej edycji przewodnika Gault & Millau wzbudziała wiele... więcej»

Seria spotkań w Hotelach Diament na temat wina i sztuki łączenia alkoholu z jedzeniem

Początki rodzinnej firmy Dourthe, sięgają aż 1840 roku. To właśnie w tym czasie młody Dourthe zajmował się handlem, a zarobione pieniądze inwestował w liczne posiadłości, w których produkował wina. Smak jego win był tak... więcej»

Makro Polska z barokową strefą historyczną na gali Gault & Millau

Podczas uroczystej gali Gault & Millau, która odbyła się 27 listopada we Wrocławiu, wyłoniono najlepszych szefów kuchni w Polsce w 5 kategoriach. Partnerem gali była sieć hurtowni Makro Polska, która przygotowała... więcej»

Sfinks z nową Fabryką Pizzy w Zgierzu

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył w Zgierzu restaurację Fabryka Pizzy. To już drugi lokal tej marki, uruchomiony w ostatnim czasie przez operatora. Nowa... więcej»

Czy bliski wschód jest bliski polskiej kuchni?

Bliskowschodnie dania to nie tylko kebab, hummus i falafel. To znacznie szerszy wachlarz potraw, które mogłyby odnaleźć się dobrze na polskim stole, nawet w zbliżającym się okresie Świąt. Kuchnia arabska słynie z... więcej»

Polskie produkty w daniach inspirowanych Italią

Masz dość listopadowej aury? Wybierz się w kulinarną podróż! Z polskich składników przyrządź dania inspirowane kuchnią włoską. Przygotuj makaron parpadelle lub pizzę, a na deser tiramisu.Wieczór tematyczny to doskonała... więcej»

Podwójne wyróżnienie dla gastronomii Q Hotel!

Za nami premiera Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2018 – najbardziej rzetelnej mapy prezentującej najlepsze restauracje w naszym kraju. Nowe wydanie napawa nas szczególną dumą, w publikacji wśród 580... więcej»


« (3) 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Dziękujemy firmie Kotaniec za owocną współpracę:)...

2017-11-17, 13:13:59 ~Hurtum.pl

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji