Wtorek 16 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Sphinx wiosną serwuje „Bób, cytryny i szparagi”

Restauracje Sphinx wprowadziły nową sezonową wkładkę „Bób, cytryny i szparagi”. Pojawiło się w niej pięć dań inspirowanych bliskowschodnimi pomysłami Samar Khanafer, m.in. cytrynowy krem z brokułów, sataye z... więcej»

Polacy pokochali czekoladową pizzę Guseppe

Po dużym sukcesie akcji zorganizowanej z okazji święta zakochanych, Dr. Oetker na stałe powiększa swój asortyment pizz o czekoladową wersję włoskiej przekąski. Popularna seria Guseppe została poszerzona o pizzę z... więcej»

Polscy wystawcy na targach owoców morza w Brukseli

Wiodący polscy przetwórcy promują polskie produkty rybne na największych na świecie targach owoców morza SeaFood Expo Global, które rozpoczęły się we wtorek w Brukseli. Jak ocenił przebywający w stolicy Belgii... więcej»

Amerykańskie gwiazdy smaku wracają do McDonald’s!

Od 11 kwietnia do restauracji McDonald’s powróci promocja Stars of America! W ofercie znajdą się znany już dobrze szerokiej publiczności New York Beef Classic, a także zeszłoroczne gwiazdy Chicken Caesar i Beef... więcej»

Nowe warsztaty dla branży HoReCa w Akademii Inspiracji Makro

Akademia Inspiracji Makro poszerzyła ofertę warsztatów dedykowanych branży gastronomicznej. Wśród nowych propozycji znajdują się szkolenia poświęcone m.in. nowoczesnej kuchni polskiej na lato, przyjęciom... więcej»

Małopolskie firmy z nominacjami do konkursu Polski Producent Żywności 2018

Ryby, wędliny, nabiał, pieczywo i soki - to one pretendowały do zwycięstwa w wojewódzkim etapie konkursu Polski Producent Żywności. Wzięło w nim udział 12 producentów żywności z całego regionu. Kapituła... więcej»

Sphinx otwiera nową restaurację w centrum Bydgoszczy

Sieć Sphinx, należąca do Sfinks Polska, uruchomiła kolejną restaurację w Bydgoszczy. Nowy lokal usytuowany jest w ścisłym centrum miasta, przy ul. Stary Rynek 20. Najnowszy Sphinx to druga restauracja działająca pod... więcej»

Ruszyła Restauracja Brasserie w Zamku Topacz!

Zamek Topacz przygotował nową, kulinarną propozycję dla wszystkich swoich gości. 16 kwietnia w jego murach otwarta została restauracja Brasserie. Restauracja w Zamku Topacz została z kolei przeniesiona w nowe... więcej»

Nowy F&B Manager w balickim Hilton Garden Inn Kraków Airport

Michał Karczewski został nowym kierownikiem działu gastronomii w przylotniskowym hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport. Związany z hotelem od kilkunastu miesięcy Karczewski zastąpił na tym stanowisku Piotra... więcej»

Nowe menu w Qubus Hotel

Od 12 kwietnia do 12 restauracji Qubus Hotel weszło  nowe, wiosenno-letnie menu. Tym razem sieć postawiła na lekkie sałaty oraz zdrowe ryby. W daniach nie zabraknie wiosennych nowalijek oraz letnich... więcej»

Nowy Szef Kuchni w Hiltonie przy lotnisku w Balicach

Dawid Grucel został nowym szefem kuchni restauracji L'atmosphere, mieszczącej się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport. Znany z pasji do kuchni międzynarodowej i zamiłowania do produktów regionalnych zastąpił... więcej»

Program „Doceń polskie” - 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności

Pierwsza atestacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w kwietniu 2011 roku. Od tego czasu, członkowie Loży Ekspertów obradują co kwartał:... więcej»

Warbud Głównym Wykonawcą prac przy ArtN

Spółka celowa Grupy Capital Park – ArtN Sp. z o.o. – wyłoniła głównego wykonawcę projektu rewitalizacji dawnej fabryki Norblina na warszawskiej Woli. Za przeprowadzenie zasadniczego pakietu prac oraz... więcej»

Znamy zwycięzców pierwszej edycji Wyzwania Makro Chefa

Poznaliśmy zwycięzców pierwszej edycji konkursu Wyzwanie Makro Chefa prowadzonego przez sieć hurtowni Makro Polska. Zdaniem jury najlepsze okazały się prace ze szkół w Żychlinie, Kluczborku oraz Wejherowie.... więcej»

Kolejni małopolscy producenci w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

Gospodarstwo rolne i agroturystyczne „We młynie”, EKOMIODY Lidia Moroń-Morawska, czy Agroturystyka Malowane Wierchy – to tylko trzech z sześciu lokalnych producentów tradycyjnych przysmaków z... więcej»

Warmińsko-Mazurskie: nowi członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego z certyfikatami

Podczas XXXV sesji sejmiku województwa warmińsko-mazurskiego w poczet sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle zostały przyjęte kolejne podmioty.Warmia Mazury Powiśle należy do Europejskiej Sieci... więcej»

Makro Polska kontynuuje działania pro-ekologiczne

W ramach strategii zrównoważonego rozwoju sieć hurtowni Makro Polska prowadzi działania mające na celu m.in. redukcję emisji CO2, zużytej energii elektrycznej oraz ilości odpadów – w 2017 roku recyklingowi poddano... więcej»

Sfinks kupi całą sieć Fabryka Pizzy

Grupa Sfinks Polska, zarządzająca sieciami Sphinx, Piwiarnia czy Chłopskie Jadło, nie później niż do końca marca 2021 r. stanie się właścicielem marki Fabryka Pizzy i obejmie w zarządzanie wszystkie restauracje tej... więcej»

Staropolanka wspólnie z uzdrowiskami PGU i hotelami INTERFERIE zadbają o biegaczy

Marka Staropolanka oraz sieć hoteli Interferie wspierają w sezonie od wiosny do jesieni wydarzenia dla biegaczy, bo aktywny styl życia i dbałość o zdrowie to nasza specjalność. Na szczególną uwagę zasługuje... więcej»

Nie wierz w mity, jedz mięso

"Wielkanoc - mięsne święta" to spotkanie branży mięsnej z dziennikarzami, które odbyło się już po raz piąty. W uroczystej atmosferze, przy degustacji potraw mięsnych naukowcy obalali mity dotyczące... więcej»

Saksońskim Szlakiem Wina

W dniach 23-25 marca br. wicemarszałek Stanisław Tomczyszyn wraz z delegacją z województwa lubuskiego wziął udział w wizycie studyjnej do Saksonii i Drezna pn. „Saksońskim Szlakiem Wina”. Głównym celem... więcej»

Produkt z Warmii i Mazur zwycięzcą prestiżowej nagrody

W  Warszawie odbyła się uroczysta Gala wręczenia nagród AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA. Wyróżnienie przyznawane jest wybitnym polskim produktom, które zyskały uznanie na polskim i światowym rynku.Akademia... więcej»


« (3) 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji