Środa 20 Czerwiec 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Cisowianka na legendarnym rajdzie zabytkowych samochodów Mille Miglia Storica

Jedyny i niepowtarzalny! Ekscytujący! Bajecznie odjazdowy! - to nieliczne z tytułów, którymi światowe media podsumowują co roku rajd samochodów zabytkowych Mille Miglia Storica. Jest to bezsprzecznie jedno z... więcej»

Prawo wyłącznego rozwoju marki Burger King na rynku czeskim i słowackim

AmRest (WSE: EAT), największa notowana na giełdzie spółka prowadząca sieć restauracji w Europie Środkowej ogłasza podpisanie umów z Burger King Europe GmbH dotyczących prawa do wyłącznego rozwoju marki Burger King w... więcej»

Makro Polska z nagrodą „Retailer of the Year”

Sieć hurtowni Makro Polska zdobyła nagrodę „Retailer of the Year 2017 – Wybrany przez dostawców” w kategorii Hurtownicy i Dystrybutorzy. To jedyne na rynku wyróżnienie przyznawane sieciom handlowym... więcej»

MAX Premium Burgers z pierwszym lokalem w stolicy w Vis a Vis Warszawa

Centrum handlowe Vis à Vis Warszawa, nowopowstająca inwestycja spółki Capital Park  i Real Management, wzbogaci swoją ofertę gastronomiczną. Swój pierwszy w stolicy  lokal otworzy szwedzka sieć... więcej»

Szef kuchni Nello Esposito prezentuje regionalne specjały Włoch

Włochy oprócz pięknych widoków oraz zabytków, słyną przede wszystkich ze znakomitej kuchni. W każdym regionie znajdziemy unikalne potrawy i napoje. Z jakich regionów słynie Sardynia, Capri, Umbria oraz Kalabria... więcej»

Szefowie kuchni pokazowej Makro szkolą kolejne młode talenty

Norbert Szefer to drugi stażysta w programie Szef dla Młodych Talentów, który szkolił się pod okiem Michała Grzywacza i Cezarego Powały – szefów kuchni pokazowej hali Makro nr 1 w Warszawie.19-letni Norbert... więcej»

Podwójny sukces Restauracji w Zamku Topacz w plebiscycie Festiwalu Fine Dining Week

Fine Dining Week, czyli festiwal sztuki restauracyjnej, zadebiutował w tym roku we Wrocławiu. Wrocławscy smakosze mieli okazję odwiedzić, a następnie ocenić pięć wspaniałych restauracji. Restauracja w Zamku Topacz... więcej»

Szeroki wybór jadalnych kwiatów i listków dekoracyjnych w Makro Polska

Od marca we wszystkich halach sieci hurtowni Makro Polska dostępny będzie szeroki wybór jadalnych kwiatów i listków dekoracyjnych od producenta Ogrodnictwo Lawenda. W ofercie znajdą się m.in.: werbena cytrynowa,... więcej»

Polak w globalnym kierownictwie korporacji McDonalds

1 marca Piotr Jucha objął jedno z kluczowych stanowisk w światowej centrali McDonald's w Oak Brook pod Chicago. Jako Senior Vice President - Global Restaurant Development & Restaurant Solutions Group będzie... więcej»

Zacznij dzień pyszną kawą!

McDonald's po raz kolejny częstuje poranną kawą zupełnie za darmo5 marca do restauracji McDonald's na terenie całej Polski* powróciła znana i lubiana akcja, w ramach której sieć częstuje poranną kawą całkowicie... więcej»

Pasta Party w Szklarskiej Porębie

Tegoroczny Bieg Piastów został wzbogacony o pokazy kulinarne podczas „Pasta Party”, które odbywały się dwa razy dziennie w dniach 2-4 marca. W gronie mistrzów kulinarnych, którzy dopieszczali... więcej»

Nowy segment „premium bakery” w portfelu AmRest

AmRest Holdings SE („AmRest”, “Spółka”) (GPW: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie ŚrodkowoWschodniej, ogłosiła podpisanie tego samego dnia Umowy Wspólników... więcej»

Kawa w Qubus Hotel jeszcze lepsza!

W ciągu 10 lat spożycie kawy w Polsce wzrosło aż o 80% . Duże zainteresowanie tym napojem widać także w branży hotelarskiej. Przykładowo w sieci Qubus Hotel goście co roku wypijają prawie 50 tys. litrów kawy. Nie... więcej»

Pierwszy staż w kuchni pokazowej Makro

Krystian Sak z Trębaczewa to pierwszy uczeń, który odbył staż w kuchni pokazowej w hali Makro nr 1 w Warszawie. Zwycięzca w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów mógł szlifować swój kulinarny talent pod... więcej»

Nowe animacje dla dzieci w restauracjach Sphinx

Restauracje Sphinx, należące do Sfinks Polska, zapraszają na nowe weekendowe atrakcje dla najmłodszych. Prowadzone przez animatorów bezpłatne warsztaty łączą zabawę z kreatywną twórczością. Zajęcia organizowane są co... więcej»

Polska sieć restauracji North Fish szykuje się do debiutu na rynku w Wielkiej Brytanii

Polska sieć restauracji North Fish rozpoczęła poszukiwania lokalizacji do otwarcia pierwszych restauracji na terenie Wielkiej Brytanii. Firma planuje również dalszy rozwój w Polsce, gdzie posiada już 40 lokali. W... więcej»

Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych ponownie nagrodzony ogólnopolską nagrodą!

Na skrzydłach sukcesu… Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych został nagrodzony Kryształowym Orłem.W piątek 23 lutego we wrocławskiej Hali Stulecia rozpoczęła się 10. edycja Międzynarodowych Targów... więcej»

Druga restauracja w polanickim Hotelu SPA Dr Irena Eris

W Hotelu SPA Dr Irena Eris Polanica Zdrój z końcem ubiegłego roku rozpoczęła działalność, obok istniejącej już Restauracji Art Déco, druga, nowo powstała Restauracja Décompresja. ##W eleganckim wnętrzu Restauracji... więcej»

Debic jednym z głównych sponsorów najbardziej prestiżowego kulinarnego konkursu świata

Po dwuletniej przerwie do Polski powraca prestiżowy konkurs Bocus d’or. W Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw odbędzie się finał eliminacji krajowych. Przed międzynarodowym jury oraz publicznością wystąpią czterej... więcej»

Polska żywność na targach GulFood 2018

18 lutego w Dubaju rozpoczęły się Międzynarodowe Targi Gulfood 2018. Polskiej delegacji, wizytującej wystawę, przewodniczy sekretarz stanu Zbigniew Babalski. Celem wizyty jest promocja polskiej żywności wysokiej jakości... więcej»

Browar Ursa Maior wspiera „Pogotowie dla niedzwiedzi”

Oficjalnie już zakończył się I etap współpracy pomiędzy Bieszczadzką Wytwórnią Piwa „Ursa Maior”, a Ośrodkiem Rehabilitacji Zwierząt Chronionych w Przemyślu. Bieszczadzka Ursa przyłączyła się do dużego... więcej»

Małopolski Festiwal Smaku – 24-25 lutego w Zakopanem

Wracasz zmarznięty z górskiego spaceru? Potrzebujesz uzupełnić zapasy energii po godzinach szusowania na stoku? A może jako pamiątkę z ferii zimowych chcesz zabrać ze sobą rozgrzewające miody, aromatyczne wędliny... więcej»


« (4) 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji