Środa 22 Listopad 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Bezalkoholowe wina w Makro Polska

W sieci hurtowni Makro Polska można znaleźć bezalkoholowe wina białe, różowe i czerwone, spokojne i musujące. Dzięki dealkoholizacji zostały one pozbawione alkoholu, równocześnie zachowując wszystkie korzystne... więcej»

Smak i Zapach Pomarańczy - badanie sensoryczne soków pomarańczowych

W sierpniu br. Polski Instytut Badań Jakości we współpracy z Wydziałem Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (SGGW)  w Warszawie przeprowadził test ośmiu soków... więcej»

Tasty Stories w Hotelach Spa Dr Irena Eris

Tasty Stories - to historie opowiedziane smakiem przez producentów i szefów kuchni, które znajdą swój finał w kompozycjach dań zaserwowanych podczas wyjątkowych spotkań. Na każde złoży się wyprawa do lokalnych... więcej»

Makro Polska świętuje 23. urodziny z Michelem Moranem

Sieć hurtowni Makro istnieje w Polsce już od 23 lat. Z tej okazji zaprasza wszystkich klientów do wspólnego świętowania - tym celu przygotowało dla nich specjalne promocje, rabaty i konkursy, w których wygrać... więcej»

Gdzie szukać najlepszej pizzy z dostawą na spotkanie z przyjaciółmi?

Polacy coraz częściej zamawiają gotowe jedzenie do domu. Z dostępnych danych wynika, że już co dziesiąty mieszkaniec naszego kraju korzysta z takiej formy usługi co najmniej raz w miesiącu. Wśród zamawianych potraw na... więcej»

Pizza Hut wkracza na rynek czeski

AmRest (WSE: EAT), największa notowana na giełdzie spółka prowadząca sieć restauracji w Europie Środkowej ogłasza otwarcie pierwszej restauracji Pizza Hut w Czechach. Tym samym, Spółka poszerza swoją działalność w... więcej»

Pascala Brodnickiego przepis na… własny kulinarny video projekt

Najlepsze spaghetti carbonara, japoński ramen, domowe chipsy to sekretne przepisy Pascala Brodnickiego, które zdradza wyłącznie w nowej sieci kanałów na YouTube - Tuba Smaku. Wraz z nim w projekt... więcej»

Nowy restauracyjny koncept przy Muzeum Polskiej Wódki

Kulinarny krajobraz Warszawy wzbogaci się wkrótce o restaurację ZONI i bistro WuWu, które powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki Rest Team sygnowanej... więcej»

Dni Zielonej Góry Winobranie 2017

W dniach 2.-10. września 2017 w Zielonej Górze kolejny raz odbędzie się Winobranie. Podczas święta władzę nad miastem przejmuje Bachus – Bóg Wina. Miasto staje się wówczas jedną wielką sceną, nie brakuje wina i... więcej»

Linie Emirates wprowadzają ofertę ekskluzywnych win

Linie Emirates nie przestają zaskakiwać pasażerów bogatą ofertą ekskluzywnych win i szampanów na pokładzie i w poczekalniach. W najbliższych miesiącach na podróżujących Emirates czeka wyjątkowo wspaniała lista... więcej»

Laureaci programu „Doceń polskie” na festiwalu „Gęsina nie tylko na św. Marcina”

Laureaci Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” mają do dyspozycji szereg narzędzi wspierających propagowanie artykułów spożywczych nagrodzonych certyfikatem jakości „Doceń... więcej»

Akcja „Kucharze na szczycie” zakończona sukcesem

Wyprawa 60 polskich kucharzy na Rysy rozpoczęła się 22 sierpnia o godzinie 6:30 i wystartowała z Morskiego Oka. Ekipa zdobyła szczyt po prawie pięciu godzinach wspinaczki. Po słowackiej stronie urządzono... więcej»

Wystartowała Tuba Smaku – nowy video projekt Pascala Brodnickiego

Tuba Smaku – nowa sieć kanałów kulinarnych na YouTube autorstwa Pascala Brodnickiego i przyjaciół już działa! To pierwsza w polskim internecie sieć kanałów z tak zróżnicowanym kontentem, forum wymiany... więcej»

Poznaliśmy laureatów Festiwalu Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla

Festiwal Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla, który odbył się na olsztyńskim zamku, to jedno z największych regionalnych wydarzeń, którego celem była promocja żywności naturalnej, tradycyjnej, lokalnej... więcej»

Bracia Koral razem z blogerkami inspirują przepisami

Młodszy brand PPL Koral inspiruje do własnoręcznego tworzenia deserów. W tym celu ruszył z nową zakładką „Przepisy” na swojej stronie. Chętnych do angażowania się w działania nie brakuje.Blogerki kulinarne... więcej»

„Granat, harissa i ciecierzyca” w restauracjach Sphinx

„Granat, harissa i ciecierzyca” to kluczowe składniki dań z nowej wkładki w restauracjach Sphinx, opracowanych przez ekspertkę kuchni libańskiej, Samar Khanafer. Tym razem wśród nowości znalazły się m.in.... więcej»

Orbis i AccorHotels partnerem pierwszego Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego

Pierwsza edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego „Rośliny, Owady i Miód” to wydarzenie dla głodnych wiedzy o dobrym i odpowiedzialnym jedzeniu a Grupa Orbis i AccorHotels zostały zaproszone do grona... więcej»

Zwycięzcy konkursu na Najlepszy Produkt Spożywczy

Ser dojrzewający z kozieradką i olej z pestek dyni to tylko kilka z produktów wyróżnionych podczas Europejskich Targów Produktów Regionalnych w Zakopanem. W jury konkursu na Najlepszy Produkt Spożywczy zasiadała m.in.... więcej»

Strefa Nespresso w Genesis - nowy początek na Placu Europejskim

Przy Placu Europejskim w Warszawie otworzyła się nowa restauracja – Genesis. Jej współtwórcą jest Krzysztof Janiszewski, restaurator i współwłaściciel m.in. restauracji Senses oznaczonej gwiazdką... więcej»

„Kucharze na szczycie”, czyli wielkie gotowanie na Rysach

Już 22 sierpnia polscy kucharze wyruszą na Rysy, aby tam urządzić wielkie gotowanie i serwować kuchnię polową. Pierwsza tego typu akcja charytatywna w Polsce ma na celu pomóc jednemu z krakowskich kucharzy, który... więcej»

Fioletowa porcja zdrowia od Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór  świeżych warzyw sezonowych. Hitem na lato są warzywa fioletowe: kalafior, marchew i kapusta pekińska.Kolorowe jedzenie na stałe zagościło w kuchniach najlepszych... więcej»

Kultowy Kubełek KFC obchodzi w tym roku 60. urodziny!

Jedzenie odgrywa w naszym życiu bardzo ważną rolę. To nie tylko zaspokajanie głodu, ale przede wszystkim czas spędzony z rodziną i przyjaciółmi, umacnianie relacji, dzielenie się przeżyciami. O wspólne spotkania... więcej»


« (4) 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji