Środa 22 Listopad 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Czernichowskie wędliny kandydatem na listę produktów tradycyjnych

Do słynnej kiełbasy lisieckiej być może już wkrótce dołączą kolejne produkty z pobliskiego Czernichowa: kiełbasa wiejska, kiełbasa schabowa tradycyjna oraz szynka, boczek i polędwica tradycyjna. Te wyroby zyskały... więcej»

Trwa nabór na szlak kulinarny Świętokrzyska Kuznia Smaków

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza podmioty wytwarzające tradycyjne produkty żywnościowe i oferujące kuchnię regionalną lub zainteresowanie utworzeniem oferty kulinarnej opartej na... więcej»

Nie żyje współzałożyciel wydawnictwa Gault & Millau – Christian Millau

Współtwórca Gault & Millau, Christian Millau, zmarł w dniu 5 sierpnia 2017 roku w swoim domu we Francji. 88-letni Millau, był współzałożycielem przewodnika po restauracjach Gault & Millau (wraz ze swoim rodakiem... więcej»

„Doceń polskie” – Świętuj z nami „Dzień polskiej żywności”

Dnia 25 sierpnia, już po raz 5. będziemy obchodzić Dzień polskiej żywności. Pomysłodawcami tego nietypowego „święta” kulinarnego są twórcy programu promocyjnego „Doceń polskie”. O walorach... więcej»

Restauracja i... sala zabaw dla najmłodszych w jednym?

Już od września 2017 roku na mapie Warszawy pojawi się nowe miejsce, którego jeszcze w Polsce nie było. Wnętrze kawiarni wypełnią ogromne konstrukcje w kształcie drzew, do których będą doczepione elementy... więcej»

Aperitif - aplikacja mobilna w sieci restauracji Sphinx

Do zarządzanej przez Sfinks Polska sieci restauracji Sphinx, w ramach programu „Aperitif pobudza apetyt”, wdrożona została aplikacja mobilna. Zakładając konto w aplikacji, goście restauracji uzyskują dostęp... więcej»

Nowa Restauracja Diamentowa na kulinarnej mapie Katowic

W lipcu na kulinarnej mapie Katowic pojawiła się nowa Restauracja Diamentowa. To kameralne i relaksujące miejsce w samym centrum aglomeracji śląskiej. Restauracja znajduje się w Hotelu Diament Plaza w Katowicach,... więcej»

„Morskie Smaki” w restauracjach Sphinx

W okresie wakacyjnym restauracje Sphinx przenoszą klientów do nadmorskich kurortów z nową ofertą ,,Morskie Smaki”. Składają się na nią cztery kulinarne propozycje, w których główną rolę odgrywają ryby –... więcej»

Święto Toruńskiego Piernika 2017

Tegoroczne Święto Toruńskiego Piernika, które odbędzie się w dniach 11-12 sierpnia w Toruniu, to unikatowy w skali kraju festiwal kulinariów i kultury, w którego programie każdy znajdzie coś dla siebie. Na... więcej»

Catering & Events Hotele Diament na OFF Festiwal 2017

Już 4 sierpnia rozpoczyna się OFF Festiwal 2017. Catering & Events Hotele Diament kolejny raz będzie raczyło Gości festiwalu śląskimi maszketami. Tematyczne stoisko „Ślonski łobiot”, nawiązujące do... więcej»

Warmińsko-Mazurskie: Puchar Marszałka dla restauracji z Barcian

W kętrzyńskim amfiteatrze odbyła się druga edycja „Mazurskiego Święta Kaszy”. Organizatorem wydarzenia byli samorząd województwa warmińsko-mazurskiego oraz gmina miejska Kętrzyn.Podczas przedsięwzięcia... więcej»

Kołobrzeski Diune Hotel & Resort przygotował pokoje dla pszczół

Położony tuż przy plaży i otoczony zielonym parkiem Diune Hotel***** & Resort słynie z doskonałej kuchni, a teraz ma też własne ule i miód z dodatkiem jodu.Szef kuchni należącego do sieci Zdrojowa Hotels Diune... więcej»

Makro Polska partnerem Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Transatlantyk

Sieć hurtowni Makro Polska była partnerem siódmej edycji Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Transatlantyk w Łodzi, który odbył się w dn. 14-21 lipca. Na uczestników czekały m.in. Kino Kulinarne i restauracja... więcej»

Sfinks nie obejmie pakietu 40% w Dominium

Rada nadzorcza Sfinks Polska, spółki zarządzającej sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, nie wyraziła zgody na zakup przez Sfinksa mniejszościowego pakietu akcji w Dominium SA. Przyczyną był brak... więcej»

Polski smak – tradycyjny czy nowoczesny?

Wraz z rozwojem gospodarczym i zmianami społecznymi modyfikacji uległy również nasze postawy dotyczące żywienia i żywności. Ewolucja upodobań kulinarnych i jednocześnie zachowań konsumenckich w branży... więcej»

Sphinx uruchamia bloga z konkursem „Leć, gdzie chcesz!”

Sphinx, największa w Polsce sieć restauracji casual dining, uruchomił kulinarno-podróżniczego bloga Mamytensmak.pl. Można na nim znaleźć artykuły, przepisy, a także zdjęcia i filmy, które powstały m.in. podczas podróży... więcej»

Jedzenie blisko natury, czyli najciekawsze światowe koncepty gastronomiczne

Świat pędzi i coraz częściej brakuje nam czasu na kontakt z naturą, spacer po lesie albo rozmowę z bliskimi osobami. Dlatego powstaje coraz więcej miejsc z duszą, gdzie kontakt z naturą, zdrowa żywność oraz... więcej»

Makro Polska rozwija akcję CSR-ową „Nie marnuję, pakuję"

We wszystkich halach Makro w Polsce rozpoczęła się akcja promująca program odpowiedzialności społecznej "Nie marnuję, pakuję". Na klientów sieci hurtowni czekają materiały informacyjno-edukacyjne oraz... więcej»

Blisko, coraz bliżej, czyli zza kulis powstawania Muzeum Polskiej Wódki!

Architekci, twórcy wizualni, eksperci odpowiedzialni za muzealną narrację i zawartość merytoryczną to sztab specjalistów pracujący od wielu miesięcy nad projektem Muzeum Polskiej Wódki. Wszystko po to, by już... więcej»

Oranżada Hellena partnerem Festiwalu Gdańsk Dzwiga Muzę 2017!

W najbliższy weekend 21-23 lipca Gdańsk zamieni się w polską stolicę muzyki i tańca. Przed nami kolejna edycja Festiwalu Gdańsk Dźwiga Muzę! Partnerem tegorocznej odsłony muzyczno-tanecznego święta jest Oranżada... więcej»

Festiwal Kultury Myśliwskiej w Lidzbarku Warmińskim już w tę niedzielę!

W najbliższą niedzielę (23 lipca 2017 roku) w pobliżu Wysokiej Bramy w Lidzbarku Warmińskim odbędzie się X Festiwal Kultury Myśliwskiej.Spotkania związane z kulturą myśliwską rozpoczną się już dzień wcześniej (22... więcej»

Wina na lato poleca ekspert Hoteli Diament – Sławomir Chrzczonowicz

Nadejściu lata towarzyszy wiele zmian - zmienia się nasza garderoba, jadłospis i wino, które wybieramy. Z kart restauracyjnych znikają ciężkie, obfite potrawy, takie jak mięsa skąpane w sosach, a ich miejsce zajmują... więcej»


« (5) 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji