Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


„Granat, harissa i ciecierzyca” w restauracjach Sphinx

„Granat, harissa i ciecierzyca” to kluczowe składniki dań z nowej wkładki w restauracjach Sphinx, opracowanych przez ekspertkę kuchni libańskiej, Samar Khanafer. Tym razem wśród nowości znalazły się m.in.... więcej»

Orbis i AccorHotels partnerem pierwszego Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego

Pierwsza edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego „Rośliny, Owady i Miód” to wydarzenie dla głodnych wiedzy o dobrym i odpowiedzialnym jedzeniu a Grupa Orbis i AccorHotels zostały zaproszone do grona... więcej»

Zwycięzcy konkursu na Najlepszy Produkt Spożywczy

Ser dojrzewający z kozieradką i olej z pestek dyni to tylko kilka z produktów wyróżnionych podczas Europejskich Targów Produktów Regionalnych w Zakopanem. W jury konkursu na Najlepszy Produkt Spożywczy zasiadała m.in.... więcej»

Strefa Nespresso w Genesis - nowy początek na Placu Europejskim

Przy Placu Europejskim w Warszawie otworzyła się nowa restauracja – Genesis. Jej współtwórcą jest Krzysztof Janiszewski, restaurator i współwłaściciel m.in. restauracji Senses oznaczonej gwiazdką... więcej»

„Kucharze na szczycie”, czyli wielkie gotowanie na Rysach

Już 22 sierpnia polscy kucharze wyruszą na Rysy, aby tam urządzić wielkie gotowanie i serwować kuchnię polową. Pierwsza tego typu akcja charytatywna w Polsce ma na celu pomóc jednemu z krakowskich kucharzy, który... więcej»

Fioletowa porcja zdrowia od Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór  świeżych warzyw sezonowych. Hitem na lato są warzywa fioletowe: kalafior, marchew i kapusta pekińska.Kolorowe jedzenie na stałe zagościło w kuchniach najlepszych... więcej»

Kultowy Kubełek KFC obchodzi w tym roku 60. urodziny!

Jedzenie odgrywa w naszym życiu bardzo ważną rolę. To nie tylko zaspokajanie głodu, ale przede wszystkim czas spędzony z rodziną i przyjaciółmi, umacnianie relacji, dzielenie się przeżyciami. O wspólne spotkania... więcej»

Czernichowskie wędliny kandydatem na listę produktów tradycyjnych

Do słynnej kiełbasy lisieckiej być może już wkrótce dołączą kolejne produkty z pobliskiego Czernichowa: kiełbasa wiejska, kiełbasa schabowa tradycyjna oraz szynka, boczek i polędwica tradycyjna. Te wyroby zyskały... więcej»

Trwa nabór na szlak kulinarny Świętokrzyska Kuznia Smaków

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza podmioty wytwarzające tradycyjne produkty żywnościowe i oferujące kuchnię regionalną lub zainteresowanie utworzeniem oferty kulinarnej opartej na... więcej»

Nie żyje współzałożyciel wydawnictwa Gault & Millau – Christian Millau

Współtwórca Gault & Millau, Christian Millau, zmarł w dniu 5 sierpnia 2017 roku w swoim domu we Francji. 88-letni Millau, był współzałożycielem przewodnika po restauracjach Gault & Millau (wraz ze swoim rodakiem... więcej»

„Doceń polskie” – Świętuj z nami „Dzień polskiej żywności”

Dnia 25 sierpnia, już po raz 5. będziemy obchodzić Dzień polskiej żywności. Pomysłodawcami tego nietypowego „święta” kulinarnego są twórcy programu promocyjnego „Doceń polskie”. O walorach... więcej»

Restauracja i... sala zabaw dla najmłodszych w jednym?

Już od września 2017 roku na mapie Warszawy pojawi się nowe miejsce, którego jeszcze w Polsce nie było. Wnętrze kawiarni wypełnią ogromne konstrukcje w kształcie drzew, do których będą doczepione elementy... więcej»

Aperitif - aplikacja mobilna w sieci restauracji Sphinx

Do zarządzanej przez Sfinks Polska sieci restauracji Sphinx, w ramach programu „Aperitif pobudza apetyt”, wdrożona została aplikacja mobilna. Zakładając konto w aplikacji, goście restauracji uzyskują dostęp... więcej»

Nowa Restauracja Diamentowa na kulinarnej mapie Katowic

W lipcu na kulinarnej mapie Katowic pojawiła się nowa Restauracja Diamentowa. To kameralne i relaksujące miejsce w samym centrum aglomeracji śląskiej. Restauracja znajduje się w Hotelu Diament Plaza w Katowicach,... więcej»

„Morskie Smaki” w restauracjach Sphinx

W okresie wakacyjnym restauracje Sphinx przenoszą klientów do nadmorskich kurortów z nową ofertą ,,Morskie Smaki”. Składają się na nią cztery kulinarne propozycje, w których główną rolę odgrywają ryby –... więcej»

Święto Toruńskiego Piernika 2017

Tegoroczne Święto Toruńskiego Piernika, które odbędzie się w dniach 11-12 sierpnia w Toruniu, to unikatowy w skali kraju festiwal kulinariów i kultury, w którego programie każdy znajdzie coś dla siebie. Na... więcej»

Catering & Events Hotele Diament na OFF Festiwal 2017

Już 4 sierpnia rozpoczyna się OFF Festiwal 2017. Catering & Events Hotele Diament kolejny raz będzie raczyło Gości festiwalu śląskimi maszketami. Tematyczne stoisko „Ślonski łobiot”, nawiązujące do... więcej»

Warmińsko-Mazurskie: Puchar Marszałka dla restauracji z Barcian

W kętrzyńskim amfiteatrze odbyła się druga edycja „Mazurskiego Święta Kaszy”. Organizatorem wydarzenia byli samorząd województwa warmińsko-mazurskiego oraz gmina miejska Kętrzyn.Podczas przedsięwzięcia... więcej»

Kołobrzeski Diune Hotel & Resort przygotował pokoje dla pszczół

Położony tuż przy plaży i otoczony zielonym parkiem Diune Hotel***** & Resort słynie z doskonałej kuchni, a teraz ma też własne ule i miód z dodatkiem jodu.Szef kuchni należącego do sieci Zdrojowa Hotels Diune... więcej»

Makro Polska partnerem Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Transatlantyk

Sieć hurtowni Makro Polska była partnerem siódmej edycji Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Transatlantyk w Łodzi, który odbył się w dn. 14-21 lipca. Na uczestników czekały m.in. Kino Kulinarne i restauracja... więcej»

Sfinks nie obejmie pakietu 40% w Dominium

Rada nadzorcza Sfinks Polska, spółki zarządzającej sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, nie wyraziła zgody na zakup przez Sfinksa mniejszościowego pakietu akcji w Dominium SA. Przyczyną był brak... więcej»

Polski smak – tradycyjny czy nowoczesny?

Wraz z rozwojem gospodarczym i zmianami społecznymi modyfikacji uległy również nasze postawy dotyczące żywienia i żywności. Ewolucja upodobań kulinarnych i jednocześnie zachowań konsumenckich w branży... więcej»


« (8) 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Dziękujemy firmie Kotaniec za owocną współpracę:)...

2017-11-17, 13:13:59 ~Hurtum.pl

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji