Sobota 20 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Mercure Wrocław Centrum: pierwszy w Polsce Food Waste Hackathon już za nami!

Orbis i AccorHotels są liderem w branży hotelowej w zakresie przeciwdziałania marnowaniu żywności. Od ponad roku Spółka intensywnie ogranicza marnowanie żywności w swoich hotelach, prowadzi też szeroko zakrojoną akcję... więcej»

Dwie czapki Gault & Millau dla Restauracji Romantycznej

W żółtym przewodniku Gault & Millau 2018 restauracje ze wszystkich Hoteli SPA Dr Irena Eris zostały wyróżnione symbolem czapki kucharskiej.Premiera czwartej edycji przewodnika Gault & Millau wzbudziała wiele... więcej»

Seria spotkań w Hotelach Diament na temat wina i sztuki łączenia alkoholu z jedzeniem

Początki rodzinnej firmy Dourthe, sięgają aż 1840 roku. To właśnie w tym czasie młody Dourthe zajmował się handlem, a zarobione pieniądze inwestował w liczne posiadłości, w których produkował wina. Smak jego win był tak... więcej»

Makro Polska z barokową strefą historyczną na gali Gault & Millau

Podczas uroczystej gali Gault & Millau, która odbyła się 27 listopada we Wrocławiu, wyłoniono najlepszych szefów kuchni w Polsce w 5 kategoriach. Partnerem gali była sieć hurtowni Makro Polska, która przygotowała... więcej»

Sfinks z nową Fabryką Pizzy w Zgierzu

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył w Zgierzu restaurację Fabryka Pizzy. To już drugi lokal tej marki, uruchomiony w ostatnim czasie przez operatora. Nowa... więcej»

Czy bliski wschód jest bliski polskiej kuchni?

Bliskowschodnie dania to nie tylko kebab, hummus i falafel. To znacznie szerszy wachlarz potraw, które mogłyby odnaleźć się dobrze na polskim stole, nawet w zbliżającym się okresie Świąt. Kuchnia arabska słynie z... więcej»

Polskie produkty w daniach inspirowanych Italią

Masz dość listopadowej aury? Wybierz się w kulinarną podróż! Z polskich składników przyrządź dania inspirowane kuchnią włoską. Przygotuj makaron parpadelle lub pizzę, a na deser tiramisu.Wieczór tematyczny to doskonała... więcej»

Podwójne wyróżnienie dla gastronomii Q Hotel!

Za nami premiera Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2018 – najbardziej rzetelnej mapy prezentującej najlepsze restauracje w naszym kraju. Nowe wydanie napawa nas szczególną dumą, w publikacji wśród 580... więcej»

Warsztaty food and wine pairingu w Restauracji Cesarskiej

W dniu 07.12.2017 w Restauracji Cesarskiej mieszczącej się w Hotelu Diament Arsenal Palace o godzinie 18.00 odbędzie się warsztaty food and wine pairingu,Czym jest food pairing?Jest to niezwykle modna ostatnimi czasy... więcej»

Certyfikat „HR Najwyższej Jakości” dla Makro Polska

Makro Polska wyróżnione w Badaniu „HR Najwyższej Jakości”, realizowanym przez Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami! Sieć hurtowni została uznana za przedsiębiorstwo realizujące politykę personalną... więcej»

200 przedstawicieli branży HoReCa w jesiennej edycji „Trendy Kolacji”

Ciepło i ogień, ziołowe napary, nowy marketing restauracyjny – to tylko niektóre z trendów, które mogli poznać przedstawiciele branży HoReCa na „Trendy Kolacjach” w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie. W... więcej»

Oferta Nestle w ramach „Sojuszu dla Młodych”

W dniach 20-24 listopada 2017 roku Komisja Europejska po raz drugi organizuje wydarzenie promujące programy kształcenia zawodowego VET (ang. Vocational Education & Training). Drugi rok z rzędu Nestlé, w ramach... więcej»

Kulinarne talenty po raz VI zmierzyły się w Haston City Hotel

W dniach 9-10 listopada w Haston Congress Center odbyła się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów – konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish... więcej»

Polacy szukają nowych smaków w restauracjach

*Wyniki ankiety PAYBACK Opinion Poll Weekendowy obiad z rodziną czy urodzinowa kolacja ze znajomymi – już nie tylko w domowym zaciszu. Polacy polubili jedzenie „na mieście”. Jak wynika z badania... więcej»

Dziczyzna w Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór mięs z dzikich zwierząt, m.in. dzika, sarny czy jelenia. Dziczyzna wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i właściwościami zdrowotnymi oraz coraz częściej gości w... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Festiwal Gęsiny

W sobotę i niedzielę (11 i 12 listopada) w Przysieku pod Toruniem bawiliśmy się podczas Festiwalu Gęsiny, który był  głównym wydarzeniem naszej kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św.... więcej»

Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza

W dniu 06.12.2017 w Restauracji Atmosfera w Parku Hotelu Diament Zabrze o godzinie 18.00 odbędzie się spotkanie degustacyjne "Kuchnia i wino - jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira... więcej»

E-commerce - narzędzie szefa kuchni

Rynek e-commerce zmienia sposób działania wielu biznesów, w tym również restauracji. Jest to ważny element, który wpływa na sposoby zaopatrzenia kuchni w produkty niezbędne do gotowania, jednocześnie pomagając... więcej»

Program „Doceń polskie” zachowuje przepisy kulinarne dla przyszłych pokoleń

Racibórz, gdzie mieści się siedziba organizatorów programu promocyjnego „Doceń polskie”, obchodzi w tym roku jubileusz 800-lecia nadania praw miejskich. Z tej okazji, z inicjatywy Urzędu Miasta Racibórz i... więcej»

Pierwsza gala rozdania nagród The Best Chef Awards 2017 zakończona

25 października w Reducie Banku Polskiego w Warszawie po raz pierwszy odbyła się gala rozdania nagród The Best Chef Awards. Wyróżnionych zostało aż dwóch szefów kuchni z Polski. Jednym z głównych partnerów wydarzenia... więcej»

Zapraszam Cię na kawę do najlepszej sieci kawiarni. Dokąd pójdziemy?

Dzisiejsze kawiarnie bardzo dobrze potrafią łączyć w sobie sentymentalizm XIX wieku z potrzebami klientów żyjących w coraz większym biegu.Kawiarnia to dobre miejsce na spotkanie biznesowe w mniej zobowiązującej formie.... więcej»

Smaki jesieni w restauracjach Chłopskie Jadło

„Polskie kasze, jabłka i ziemniaki” to tytuł najnowszej oferty w restauracjach Chłopskie Jadło, należących do Sfinks Polska. Wśród jesienno-zimowych propozycji znajduje się wiele rozgrzewających dań,... więcej»


« (8) 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji