Sobota 20 Kwiecień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
Mercure Wrocław Centrum: pierwszy w Polsce Food Waste Hackathon już za nami!
Orbis i AccorHotels są liderem w branży hotelowej w zakresie przeciwdziałania marnowaniu żywności. Od ponad roku Spółka intensywnie ogranicza marnowanie żywności w swoich hotelach, prowadzi też szeroko zakrojoną akcję... więcej»
Dwie czapki Gault & Millau dla Restauracji Romantycznej
W żółtym przewodniku Gault & Millau 2018 restauracje ze wszystkich Hoteli SPA Dr Irena Eris zostały wyróżnione symbolem czapki kucharskiej.Premiera czwartej edycji przewodnika Gault & Millau wzbudziała wiele... więcej»
Seria spotkań w Hotelach Diament na temat wina i sztuki łączenia alkoholu z jedzeniem
Początki rodzinnej firmy Dourthe, sięgają aż 1840 roku. To właśnie w tym czasie młody Dourthe zajmował się handlem, a zarobione pieniądze inwestował w liczne posiadłości, w których produkował wina. Smak jego win był tak... więcej»
Makro Polska z barokową strefą historyczną na gali Gault & Millau
Podczas uroczystej gali Gault & Millau, która odbyła się 27 listopada we Wrocławiu, wyłoniono najlepszych szefów kuchni w Polsce w 5 kategoriach. Partnerem gali była sieć hurtowni Makro Polska, która przygotowała... więcej»
Sfinks z nową Fabryką Pizzy w Zgierzu
Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył w Zgierzu restaurację Fabryka Pizzy. To już drugi lokal tej marki, uruchomiony w ostatnim czasie przez operatora. Nowa... więcej»
Czy bliski wschód jest bliski polskiej kuchni?
Bliskowschodnie dania to nie tylko kebab, hummus i falafel. To znacznie szerszy wachlarz potraw, które mogłyby odnaleźć się dobrze na polskim stole, nawet w zbliżającym się okresie Świąt. Kuchnia arabska słynie z... więcej»
Polskie produkty w daniach inspirowanych Italią
Masz dość listopadowej aury? Wybierz się w kulinarną podróż! Z polskich składników przyrządź dania inspirowane kuchnią włoską. Przygotuj makaron parpadelle lub pizzę, a na deser tiramisu.Wieczór tematyczny to doskonała... więcej»
Podwójne wyróżnienie dla gastronomii Q Hotel!
Za nami premiera Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2018 – najbardziej rzetelnej mapy prezentującej najlepsze restauracje w naszym kraju. Nowe wydanie napawa nas szczególną dumą, w publikacji wśród 580... więcej»
Warsztaty food and wine pairingu w Restauracji Cesarskiej
W dniu 07.12.2017 w Restauracji Cesarskiej mieszczącej się w Hotelu Diament Arsenal Palace o godzinie 18.00 odbędzie się warsztaty food and wine pairingu,Czym jest food pairing?Jest to niezwykle modna ostatnimi czasy... więcej»
Certyfikat „HR Najwyższej Jakości” dla Makro Polska
Makro Polska wyróżnione w Badaniu „HR Najwyższej Jakości”, realizowanym przez Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami! Sieć hurtowni została uznana za przedsiębiorstwo realizujące politykę personalną... więcej»
200 przedstawicieli branży HoReCa w jesiennej edycji „Trendy Kolacji”
Ciepło i ogień, ziołowe napary, nowy marketing restauracyjny – to tylko niektóre z trendów, które mogli poznać przedstawiciele branży HoReCa na „Trendy Kolacjach” w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie. W... więcej»
Oferta Nestle w ramach „Sojuszu dla Młodych”
W dniach 20-24 listopada 2017 roku Komisja Europejska po raz drugi organizuje wydarzenie promujące programy kształcenia zawodowego VET (ang. Vocational Education & Training). Drugi rok z rzędu Nestlé, w ramach... więcej»
Kulinarne talenty po raz VI zmierzyły się w Haston City Hotel
W dniach 9-10 listopada w Haston Congress Center odbyła się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów – konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish... więcej»
Polacy szukają nowych smaków w restauracjach
*Wyniki ankiety PAYBACK Opinion Poll Weekendowy obiad z rodziną czy urodzinowa kolacja ze znajomymi – już nie tylko w domowym zaciszu. Polacy polubili jedzenie „na mieście”. Jak wynika z badania... więcej»
Dziczyzna w Makro Polska
Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór mięs z dzikich zwierząt, m.in. dzika, sarny czy jelenia. Dziczyzna wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i właściwościami zdrowotnymi oraz coraz częściej gości w... więcej»
Kujawsko-Pomorskie: Festiwal Gęsiny
W sobotę i niedzielę (11 i 12 listopada) w Przysieku pod Toruniem bawiliśmy się podczas Festiwalu Gęsiny, który był głównym wydarzeniem naszej kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św.... więcej»
Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza
W dniu 06.12.2017 w Restauracji Atmosfera w Parku Hotelu Diament Zabrze o godzinie 18.00 odbędzie się spotkanie degustacyjne "Kuchnia i wino - jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira... więcej»
E-commerce - narzędzie szefa kuchni
Rynek e-commerce zmienia sposób działania wielu biznesów, w tym również restauracji. Jest to ważny element, który wpływa na sposoby zaopatrzenia kuchni w produkty niezbędne do gotowania, jednocześnie pomagając... więcej»
Program „Doceń polskie” zachowuje przepisy kulinarne dla przyszłych pokoleń
Racibórz, gdzie mieści się siedziba organizatorów programu promocyjnego „Doceń polskie”, obchodzi w tym roku jubileusz 800-lecia nadania praw miejskich. Z tej okazji, z inicjatywy Urzędu Miasta Racibórz i... więcej»
Pierwsza gala rozdania nagród The Best Chef Awards 2017 zakończona
25 października w Reducie Banku Polskiego w Warszawie po raz pierwszy odbyła się gala rozdania nagród The Best Chef Awards. Wyróżnionych zostało aż dwóch szefów kuchni z Polski. Jednym z głównych partnerów wydarzenia... więcej»
Zapraszam Cię na kawę do najlepszej sieci kawiarni. Dokąd pójdziemy?
Dzisiejsze kawiarnie bardzo dobrze potrafią łączyć w sobie sentymentalizm XIX wieku z potrzebami klientów żyjących w coraz większym biegu.Kawiarnia to dobre miejsce na spotkanie biznesowe w mniej zobowiązującej formie.... więcej»
Smaki jesieni w restauracjach Chłopskie Jadło
„Polskie kasze, jabłka i ziemniaki” to tytuł najnowszej oferty w restauracjach Chłopskie Jadło, należących do Sfinks Polska. Wśród jesienno-zimowych propozycji znajduje się wiele rozgrzewających dań,... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji