Środa 20 Czerwiec 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Warsztaty food and wine pairingu w Restauracji Cesarskiej

W dniu 07.12.2017 w Restauracji Cesarskiej mieszczącej się w Hotelu Diament Arsenal Palace o godzinie 18.00 odbędzie się warsztaty food and wine pairingu,Czym jest food pairing?Jest to niezwykle modna ostatnimi czasy... więcej»

Certyfikat „HR Najwyższej Jakości” dla Makro Polska

Makro Polska wyróżnione w Badaniu „HR Najwyższej Jakości”, realizowanym przez Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami! Sieć hurtowni została uznana za przedsiębiorstwo realizujące politykę personalną... więcej»

200 przedstawicieli branży HoReCa w jesiennej edycji „Trendy Kolacji”

Ciepło i ogień, ziołowe napary, nowy marketing restauracyjny – to tylko niektóre z trendów, które mogli poznać przedstawiciele branży HoReCa na „Trendy Kolacjach” w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie. W... więcej»

Oferta Nestle w ramach „Sojuszu dla Młodych”

W dniach 20-24 listopada 2017 roku Komisja Europejska po raz drugi organizuje wydarzenie promujące programy kształcenia zawodowego VET (ang. Vocational Education & Training). Drugi rok z rzędu Nestlé, w ramach... więcej»

Kulinarne talenty po raz VI zmierzyły się w Haston City Hotel

W dniach 9-10 listopada w Haston Congress Center odbyła się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów – konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish... więcej»

Polacy szukają nowych smaków w restauracjach

*Wyniki ankiety PAYBACK Opinion Poll Weekendowy obiad z rodziną czy urodzinowa kolacja ze znajomymi – już nie tylko w domowym zaciszu. Polacy polubili jedzenie „na mieście”. Jak wynika z badania... więcej»

Dziczyzna w Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór mięs z dzikich zwierząt, m.in. dzika, sarny czy jelenia. Dziczyzna wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i właściwościami zdrowotnymi oraz coraz częściej gości w... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Festiwal Gęsiny

W sobotę i niedzielę (11 i 12 listopada) w Przysieku pod Toruniem bawiliśmy się podczas Festiwalu Gęsiny, który był  głównym wydarzeniem naszej kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św.... więcej»

Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza

W dniu 06.12.2017 w Restauracji Atmosfera w Parku Hotelu Diament Zabrze o godzinie 18.00 odbędzie się spotkanie degustacyjne "Kuchnia i wino - jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira... więcej»

E-commerce - narzędzie szefa kuchni

Rynek e-commerce zmienia sposób działania wielu biznesów, w tym również restauracji. Jest to ważny element, który wpływa na sposoby zaopatrzenia kuchni w produkty niezbędne do gotowania, jednocześnie pomagając... więcej»

Program „Doceń polskie” zachowuje przepisy kulinarne dla przyszłych pokoleń

Racibórz, gdzie mieści się siedziba organizatorów programu promocyjnego „Doceń polskie”, obchodzi w tym roku jubileusz 800-lecia nadania praw miejskich. Z tej okazji, z inicjatywy Urzędu Miasta Racibórz i... więcej»

Pierwsza gala rozdania nagród The Best Chef Awards 2017 zakończona

25 października w Reducie Banku Polskiego w Warszawie po raz pierwszy odbyła się gala rozdania nagród The Best Chef Awards. Wyróżnionych zostało aż dwóch szefów kuchni z Polski. Jednym z głównych partnerów wydarzenia... więcej»

Zapraszam Cię na kawę do najlepszej sieci kawiarni. Dokąd pójdziemy?

Dzisiejsze kawiarnie bardzo dobrze potrafią łączyć w sobie sentymentalizm XIX wieku z potrzebami klientów żyjących w coraz większym biegu.Kawiarnia to dobre miejsce na spotkanie biznesowe w mniej zobowiązującej formie.... więcej»

Smaki jesieni w restauracjach Chłopskie Jadło

„Polskie kasze, jabłka i ziemniaki” to tytuł najnowszej oferty w restauracjach Chłopskie Jadło, należących do Sfinks Polska. Wśród jesienno-zimowych propozycji znajduje się wiele rozgrzewających dań,... więcej»

Hotele Diament: Listopadowe rekomendacje Sławomira Chrzczonowicza

Listopad...W czasie gdy dni stają się coraz krótsze i coraz chłodniejsze, z nostalgią wspominamy czas wakacji. Słoneczne dni, ciepłe morze, nastrojowe wieczory na jeziorach, wszystko to wydaje się być odległe, tym... więcej»

Gęsina – smakosze za nią przepadają

Województwo kujawsko-pomorskie jest zagłębiem produkcji gęsiny na krajowy i europejski rynek. Nasi producenci dostarczają rocznie na stoły smakoszy 1,5 tysiąca ton tego wykwintnego mięsa. Gęsina na św. Marcina –... więcej»

Dr Irena Eris Tasty Stories - sukces wieńczący unikalny projekt kulinarny

Unikatowy projekt kulinarny Dr Irena Eris Tasty Stories, odkrywający smaki Warmii i Mazur, zakończył się niezwykłą Kolacją Sielanka i owacją na stojąco dla trzech fenomenalnych szefów kuchni Hoteli SPA Dr Irena Eris.Po... więcej»

Święto kotleta schabowego – bardziej po polsku być nie może!

7 listopada obchodzimy święto kotleta schabowego, który jest nieodłącznym elementem kuchni polskiej. Wiele osób nie wyobraża sobie rodzinnego obiadu bez chrupiącego, soczystego mięsa w złotej panierce. Czy Polacy nadal... więcej»

Rafał Borys z Zamku Topacz z zaskakującym deserem podczas konferencji Made Restaurant

Podczas konferencji Made Restaurant organizowanej w ramach kampanii „Jesteśmy Do Usług” spotkają się najaktywniejsi biznesowo restauratorzy, szefowie kuchni, dostawcy i influencerzy z Wrocławia, Dolnego... więcej»

Renesans polskiej kuchni

Przez ostatnie kilkadziesiąt lat kuchnia polska była mocno zaniedbywana. Obecnie powoli się odradza. Z dużą chęcią sięgamy do naszej tradycji kulinarnej i czerpiemy z niej, co najlepsze. Co ważne, nie zamykamy się przy... więcej»

Gęsina i piernik symbolami regionalnych obchodów Święta Niepodległości w Kujawach i na Pomorzu

„Tańczył Marcin z Katarzyną, czyli jak smakuje niepodległość. Dziedzictwo kulinarne Kujaw i Pomorza" to wyjątkowy projekt łączący dwa elementy dziedzictwa kulinarnego Kujaw i Pomorza gęsinę i piernik, które... więcej»

Przed nami VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów

Już 10 listopada w Haston Congress Center odbędzie się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów – konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige... więcej»


« (8) 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji