Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Sphinx uruchamia bloga z konkursem „Leć, gdzie chcesz!”

Sphinx, największa w Polsce sieć restauracji casual dining, uruchomił kulinarno-podróżniczego bloga Mamytensmak.pl. Można na nim znaleźć artykuły, przepisy, a także zdjęcia i filmy, które powstały m.in. podczas podróży... więcej»

Jedzenie blisko natury, czyli najciekawsze światowe koncepty gastronomiczne

Świat pędzi i coraz częściej brakuje nam czasu na kontakt z naturą, spacer po lesie albo rozmowę z bliskimi osobami. Dlatego powstaje coraz więcej miejsc z duszą, gdzie kontakt z naturą, zdrowa żywność oraz... więcej»

Makro Polska rozwija akcję CSR-ową „Nie marnuję, pakuję"

We wszystkich halach Makro w Polsce rozpoczęła się akcja promująca program odpowiedzialności społecznej "Nie marnuję, pakuję". Na klientów sieci hurtowni czekają materiały informacyjno-edukacyjne oraz... więcej»

Blisko, coraz bliżej, czyli zza kulis powstawania Muzeum Polskiej Wódki!

Architekci, twórcy wizualni, eksperci odpowiedzialni za muzealną narrację i zawartość merytoryczną to sztab specjalistów pracujący od wielu miesięcy nad projektem Muzeum Polskiej Wódki. Wszystko po to, by już... więcej»

Oranżada Hellena partnerem Festiwalu Gdańsk Dzwiga Muzę 2017!

W najbliższy weekend 21-23 lipca Gdańsk zamieni się w polską stolicę muzyki i tańca. Przed nami kolejna edycja Festiwalu Gdańsk Dźwiga Muzę! Partnerem tegorocznej odsłony muzyczno-tanecznego święta jest Oranżada... więcej»

Festiwal Kultury Myśliwskiej w Lidzbarku Warmińskim już w tę niedzielę!

W najbliższą niedzielę (23 lipca 2017 roku) w pobliżu Wysokiej Bramy w Lidzbarku Warmińskim odbędzie się X Festiwal Kultury Myśliwskiej.Spotkania związane z kulturą myśliwską rozpoczną się już dzień wcześniej (22... więcej»

Wina na lato poleca ekspert Hoteli Diament – Sławomir Chrzczonowicz

Nadejściu lata towarzyszy wiele zmian - zmienia się nasza garderoba, jadłospis i wino, które wybieramy. Z kart restauracyjnych znikają ciężkie, obfite potrawy, takie jak mięsa skąpane w sosach, a ich miejsce zajmują... więcej»

Jedz zdrowo

Dzięki temu, że gotowanie stało się tak modne, nawet najmłodsze dzieci chętni zagłębiają się w tajniki komponowania zdrowych i smacznych potraw. W Szpitalu Uzdrowiskowym dla Dzieci „Jagusia” w Kudowie Zdroju... więcej»

Letnie menu w Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach

Lokalizacja w ścisłym centrum miasta, unikatowy design oraz wysokiej jakości serwis w przystępnej cenie, dla każdego – to cechy wyróżniające Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach (ul. Zwycięstwa 30).Na... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Regionalne przysmaki na Liście Produktów Tradycyjnych

Pyzok z Dobrego oraz kujawskie ciasto marchewkowe - to produkty z Kujaw i Pomorza wpisane ostatnio na ogólnopolską Listę Produktów Tradycyjnych. Wykaz prowadzony przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zawiera już 76... więcej»

Lato w kuchni: propozycje pełne smaku, witamin i kolorów

Ich przygotowanie nie powinno być skomplikowane, mają przynosić orzeźwienie, ale także cieszyć oko - takie warunki stawiamy napojom, po które sięgamy latem. Feeria barw za oknem zachęca, aby zawartość szklanek i... więcej»

Wołowina marmurkowata w Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje wysokiej jakości mięso wołowe, w tym wołowinę marmurkowatą. To specjalnie wyselekcjonowany surowiec o wysokiej zawartości tłuszczu międzymięśniowego, którego nitki tworzą... więcej»

Spragnieni lata w restauracjach Sphinx

Z kalendarza wynika, że mamy lato, więc czas na nową ofertę napojów w restauracjach Sphinx. A w niej oprócz napojów chłodzących, czyli niezastąpionej lemoniady, zielonej mrożonej herbaty i Pepsi Green w towarzystwie... więcej»

Polska żywność w centrum uwagi - Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Wielkimi krokami zbliża się Dzień polskiej żywności; „święto” zainicjowane przez twórców Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie przypadające 25 sierpnia będziemy... więcej»

Łosoś Jurajski – ryba bez toksyn i GMO w Makro

Na półkach Makro Polska pojawił się jedyny w swoim rodzaju produkt – Łosoś Jurajski, hodowany w proekologicznej fermie wykorzystującej wodę geotermalną sprzed 150 milionów lat.Łosoś Jurajski pochodzi z pierwszej... więcej»

Jogurt naturalny - prosto z natury

Polscy konsumenci coraz większą wagę przykładają do zdrowego stylu życia, w tym do prawidłowego odżywiania się. Zmieniające się style konsumpcji widać po realizowanych przez klientów koszykach zakupów. Jogurty... więcej»

Jak i gdzie polskie rodziny spędzają wakacje?

Na liście obleganych kierunków wciąż są kurorty nadmorskie. Wybiera się tam aż 73 proc. rodzin - wynika z raportu IRCenter.com, przygotowanego na zlecenie Tchibo.W 9 na 10 przypadkach (89 proc.) to kobiety... więcej»

Makro Polska wycofuje ze sprzedaży jaja z chowu klatkowego

Makro Polska dołącza do grona firm rezygnujących ze sprzedaży jajek z okrutnego chowu klatkowego. To pierwsza w Polsce sieć hurtowa, która podejmuje politykę dobrostanu kur niosek. Makro Polska podjęło decyzję po... więcej»

Noc Restauracji - Smaki Gdańska. Tasting Edition

Już w czwartek 6 lipca odbędzie się po raz szósty Noc Restauracji w nowej, zmienionej formule. Tegoroczna edycja będzie miała miejsce wyłącznie w Gdańsku.W Nocy Restauracji 2017 udział wezmą wyłącznie lokale... więcej»

Barmani World Class polecają: 4 proste przepisy na letnie koktajle

„Garden party” na dobre rozgościły się w naszym życiu towarzyskim. Przyjęcia te doczekały się opisów w poradnikach savoir-vivre czy mody. W słoneczne dni warto postawić na łatwe w przygotowaniu... więcej»

Trwają przygotowania do 25. certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany nieprzerwanie od 2011 roku. Dnia 26 lipca w Sosnowcu odbędzie się już 25. certyfikacja żywności organizowana w ramach tego przedsięwzięcia.... więcej»

„Szef kuchni poleca” w restauracjach Chłopskie Jadło

Chłopskie Jadło, restauracje zarządzane przez Sfinks Polska, wprowadziły ofertę „Szef kuchni poleca”. Zawiera ona propozycje dań, przygotowane przez szefów kuchni poszczególnych lokali, nawiązujące do... więcej»


« (9) 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Dziękujemy firmie Kotaniec za owocną współpracę:)...

2017-11-17, 13:13:59 ~Hurtum.pl

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji