Środa 20 Czerwiec 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Światowy Dzień Szefów Kuchni w Pałacu Mierzęcin

23 października szefowie kuchni i cukierni już po raz piąty spotkali się, aby świętować Światowy Dzień Szefów Kuchni, tym razem w Pałacu Mierzęcin. W wydarzeniu wzięło udział około 60 kuchmistrzów z całej Polski. Event... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Najlepsze produkty spożywcze 2017

Przedsiębiorstwo Drobiarskie Drobex w Bydgoszczy oraz Zespół Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Toruniu to zwycięzcy tegorocznej edycji konkursu „Najlepszy produkt spożywczy Pomorza i Kujaw”,... więcej»

Sfinks przejął największą sieć pubów w Polsce

Spółka Sfinks Polska, zarządzająca restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, WOOK i Fabryka Pizzy, przejęła największą sieć pubów w Polsce - Piwiarnię Warki. Tym samym Sfinks skokowo powiększył liczbę zarządzanych lokali... więcej»

Nestle zdobyło 2 nagrody Effie 2017

Wyróżnienie Effie, znane również jako złoty standard, to międzynarodowa nagroda branży kreatywnej przyznawana co roku za osiągniecia komunikacji marketingowej. Laureatami są firmy, które w nietuzinkowy sposób kreują... więcej»

Debiut marki blue frog w Polsce

AmRest (WSE: EAT), największa notowana na giełdzie spółka prowadząca sieci restauracji w Europie Środkowej ogłasza otwarcie pierwszej restauracji blue frog w Polsce. Tym samym AmRest umacnia swoją pozycję na polskim... więcej»

Dwie nowe kawy Nespresso Exclusive Selection już w Polsce

Dwie nowe kawy Nespresso Exclusive Selection dają koneserom możliwość obcowania z najwyższej jakości kawą. Przeznaczone do restauracji typu fine dining, gdzie jakość serwowanego jedzenia jest na najwyższym poziomie i... więcej»

Ponad 270 uczestników z całej Polski na Mikserze Kulinarnym

W Mikserze Kulinarnym – bezpłatnym szkoleniu dla uczniów szkół gastronomicznych i młodych kucharzy – wzięło udział ponad 270 osób z całej Polski. To największa liczba uczestników w historii programu Szef dla... więcej»

XXVI atestacja żywności: oceniono 232 produkty

232 ocenione produkty spożywcze z oferty 76  firm z 16 województw - tak można podsumować atestację żywności, która odbyła się 25 października w Sosnowcu. To był XXVI audyt w historii Ogólnopolskiego Programu... więcej»

Posiłki na pokładzie linii Emirates – największej latającej restauracji na świecie

Linie Emirates podają 100 milionów posiłków rocznie z taką samą dbałością o szczegóły w klasach pierwszej, biznes i ekonomicznej. Przewoźnik, obsługujący rocznie ponad 55 milionów pasażerów podróżujących do 144 miast na... więcej»

Restauracja Nova w Hotelu Velvet na liście 100 najlepszych restauracji w Polsce

Nova Restaurant z Hotelu Velvet otrzymała prestiżową nagrodę Best of Award of Excellence – 2 widelce, jednocześnie stając się jedną ze stu najlepszych restauracji w Polsce, jedynym wyróżnionym miejscem w naszym... więcej»

Nowa linia marek własnych Makro dla wizjonerów w gastronomii

Sieć hurtowni Makro Polska wprowadza trzy nowe marki własne z myślą o gastronomii. Makro Chef, Makro Professional i Makro Premium to linie wysokiej jakości produktów spożywczych i chemicznych oraz akcesoriów do... więcej»

UOKiK: zgoda na przejęcie Piwiarni Warki przez Sfinks niepotrzebna

Sfinks Polska, zarządzający restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, WOOK i Fabryka Pizzy, będzie mógł przejąć sieć Piwiarnia Warki od Grupy Żywiec. UOKiK stwierdził, że w przypadku tej transakcji jego zgoda na... więcej»

Restauracja Romantyczna w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie z nagrodą!

Po raz siódmy rozdano nagrody najlepszym restauracjom w konkursie Poland 100 Best Restaurants i po raz siódmy Restauracja Romantyczna znalazła się w gronie zwycięzców.Restauracja Romantyczna w Hotelu SPA Dr Irena Eris... więcej»

Laureaci konkursu kulinarnego Spotkanie z SelfCookingCenter firmy Rational w Zamku Topacz

Wczorajszy dzień w Zamku Topacz upłynął pod znakiem I edycji konkursu Spotkanie z SelfCookingCenter® firmy Rational, dedykowanego młodym kucharzom. Zwycięzcami kulinarnej rywalizacji okazali się Dawid Konieczny... więcej»

Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni - kulisy zawodu zdradza Paweł Lawro z restauracji Vapiano

Kim są osoby, które kreują smaki i tworzą menu najchętniej odwiedzanych restauracji? Jak wygląda ich codzienna praca? Za co ją kochają? Z jakimi wyzwaniami się zmagają? Dziś, 20 października, obchodzimy Międzynarodowy... więcej»

Eksperci o programie Szef dla Młodych Talentów

Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej Polski, 15 staży w najlepszych polskich restauracjach, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować... więcej»

Co dziś na obiad? Coś kwaśnego! To ulubiony smak Polaków

Jakie potrawy smakują nam najlepiej? Okazuje się, że kwaśne. To smak, który często obecny jest w naszej kuchni i to jego też szukamy w restauracjach. Gdy idziemy do restauracji, to najczęściej wybieramy lokal, który... więcej»

Największy festiwal restauracji w Polsce także w Restauracji Cesarskiej!

Mamy radosną nowinę dla miłośników dobrego jedzenia – w dniach 20-31.10.2017 r. trzydzieści najlepszych restauracji na terenie Śląska zgotuje swoim Klientom prawdziwą okazję do świętowania.Wszystko to za sprawą... więcej»

Pizza Hut w ofercie PizzaPortal.pl - Specjalna promocja tylko dla użytkowników serwisu!

Z pepperoni, ananasem, a może wegetariańska? Od 16 października do 12 listopada wielbiciele gorącej pizzy prosto z pieca będą mogli zamawiać swoje ulubione danie  w promocyjnej cenie. Wszystko to, dzięki współpracy... więcej»

Przyszłoroczna INTERGASTRA w Stuttgarcie w terminie od 3 do 7 lutego

INTERGASTRA z każdą edycją ugruntowuje swoją wysoką pozycję wśród imprez tej branży, gromadząc co dwa lata ponad 1.300 wystawców (w tym firmy z Polski) oraz ponad 96.000 odwiedzających z 60 krajów. Ze względu na duże... więcej»

Nowe jesienne menu w Qubus Hotel

Tym razem sieć Qubus Hotel postanowiła całkowicie zmienić kartę menu. W jesienno-zimowym wydaniu większość potraw to nowe kompozycje najlepszych szefów kuchni w sieci. Znajdą się w nim także dania najlepiej oceniane... więcej»

Najlepsze smaki na Kongresie Szefów Kuchni

Podstawą sukcesu każdej kuchni są przede wszystkim najwyższej jakości produkty. Dlatego też na Kongresie Szefów Kuchni pojawiło się mnóstwo gości, którzy mogli bliżej poznać ofertę ok. 100 dostawców HoReCa. Dla... więcej»


« (9) 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji