Środa 22 Listopad 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Grupa Warszawa nowym najemcą części gastronomiczno-usługowej Konesera

Koneser, realizowany wspólnie przez Grupę Liebrecht & wooD oraz BBI Development S.A., będzie pierwszym w Polsce, wielofunkcyjnym centrum lifestyle, zlokalizowanym w sercu warszawskiej Pragi w kwartale ulic... więcej»

Polacy autorami nowoczesnego rozwiązania w monitoringu temperatury produktów spożywczych

Wielkość karty kredytowej, precyzja pomiaru ± 0,2°C, automatyczne wysyłanie raportów i alarmów oraz możliwość wglądu w szczegółowe dane – tak wygląda nowoczesny monitoring temperatury opracowany przez... więcej»

Woda mineralna w najwyższym standardzie

Wraz z bogaceniem się zmieniają się wzorce konsumpcji w Polsce. Coraz więcej konsumentów stać na wybór produktu, nie biorąc pod uwagę wyłącznie kryterium cenowego. Rośnie zatem świadomość odnośnie jakości produktów... więcej»

21 browarów zaprezentuje swoje produkty na festiwalu Szczecin Beer Fest

Organizatorzy zachodniopomorskiego festiwalu piwa zapraszają amatorów złocistego trunku na Szczecin Beer Fest, który odbędzie się już w pierwszy weekend czerwca (2 i 3 czerwca). Swój udział w wydarzeniu zapowiedziało 21... więcej»

Pierwsza „Trendy Kolacja” w ramach cyklu ,,Szef dla Szefów”

Jesiotr w pustym pierniku, zupa krem z raków, mus ze szczupaka… – to tylko kilka z potraw, które wybitni szefowie kuchni przygotowali dla przedstawicieli branży HoReCa w ramach ekskluzywnej... więcej»

Wiosenno-letnia oferta napojów w sieci Chłopskie Jadło

Nowa wiosenno-letnia oferta z napojami w restauracjach Chłopskie Jadło to cztery orzeźwiające propozycje. Klienci mają do wyboru cytrynową lemoniadę, piwo oraz dwa koktajle przygotowane na bazie wina i miodu pitnego.... więcej»

Lody Grycan dostępne w Qubus Hotel

Już po raz drugi sieć Qubus Hotel i marka Grycan podejmują współpracę. Od 28 kwietnia do menu we wszystkich restauracjach Qubus Hotel wchodzą oryginalne i orzeźwiające propozycje pucharów lodowych. W specjalnej... więcej»

Targi Seafood Expo Global w Brukseli dobiegły końca

Targi Seafood Expo Global w Brukseli dobiegły końca. Trzydniowe wydarzenie miało charakter globalny dla branży przetwórstwa rybnego. Ta wystawa, organizowana już od 24 lat jest największą tego typu na świecie i... więcej»

Jakie wino na majówkowy piknik?

Przed nami ukochana przez Polaków „majówka”. Wyczekiwany przez wielu moment złapania oddechu od codziennego zgiełku i okazja do podładowania akumulatorów po ciężkim przesileniu wiosennym. To również... więcej»

,,Szef dla Młodych Talentów” po raz pierwszy w Krakowie

Sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska 21 kwietnia br. po raz pierwszy zagościła w Krakowie z programem ,,Szef dla Młodych Talentów”. Podczas Miksera Kulinarnego uczniowie krakowskich szkół... więcej»

Sławomir Chrzczonowicz poleca wina na majówkę

Aura za oknem nie zachwyca – na szczęście jest coś, co może poprawić nasz nastrój niezależnie od pogody.Poniższe zestawienie wybornych win to nasza propozycja na długi weekend – rozgrzewa w przypadku... więcej»

Zachodniopomorskie: Najlepsze tradycyjne produkty konkursu „Poszukiwacze smaków”

Jak upiec smaczny sernik, który robiła babcia? Co dodać do gołąbków, żeby były wyjątkowe? Jak się robi potrawy, które są na zdjęciach w albumach rodzinnych? Już po raz IV wybrano najlepsze produkty tradycyjnie... więcej»

Sieć Dziedzictwo Kulinarne Warmii Mazur i Powiśla rośnie w siłę

Domek, w którym można oddychać mikroklimatem ula, młyn funkcjonujący w miejscu, gdzie taką działalność prowadzono już za czasów Krzyżaków, a także ekologiczne ślimaki walczące o laury kulinarne w Chinach – takie... więcej»

Personalizacja produktów w McDonald’s. Nowość w restauracjach pod złotymi łukami!

Już od 19 kwietnia w restauracjach McDonald’s w Polsce klienci mają możliwość modyfikacji składu wybranych  produktów z oferty klasycznej oraz śniadaniowej.Usługa personalizacji pozwala modyfikować skład... więcej»

Goście EXPO 2017 zasmakują Łodzi

Stylowa restauracja, sklep z pamiątkami i interaktywna makieta łódzkich architektonicznych „perełek” tworzyć będą stoisko Łodzi podczas Międzynarodowej Wystawy EXPO Astana 2017. Nasze miasto jako jedyne z... więcej»

Wybiorą najlepszy produkt żywnościowy województwa świętokrzyskiego

Do 30 maja trwają zgłoszenia uczestników 17. edycji konkursu wojewódzkiego "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" na najlepszy regionalny produkt żywnościowy województwa świętokrzyskiego. Rywalizacja... więcej»

Legendarna kapela Motorhead ma swój alkohol. Teraz dostępny już w Polsce

Na polskim rynku pojawiła się whisky Motorhead Single Malt XXX. To idealna propozycja dla fanów mocnego rocka oraz legendarnego zespołu z ekscentrycznym, zmarłym pod koniec 2015 roku liderem Lemmym Kilmisterem.Kilka... więcej»

18 imprez w kalendarzu regionalnych kulinarnych wydarzeń na Warmii i Mazurach

Osiemnaście wydarzeń promujących żywność naturalną, tradycyjną, lokalną i regionalną odbędzie się w 2017 roku na Warmii i Mazurach.To o pięć więcej niż rok wcześniej. Zarząd województwa przyjął kalendarz imprez... więcej»

Nowa odsłona produktów marki ARO

Nowoczesność, minimalizm i funkcjonalność – to wyróżnia nowe opakowania produktów ARO. Sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska odświeżyła szatę graficzną marki w odpowiedzi na potrzeby klientów z sektora... więcej»

Nowa oferta napojów i deserów w restauracjach Sphinx

Restauracje Sphinx, zarządzane przez Sfinks Polska, wprowadziły nową ofertę sezonowych napojów i deserów na wiosenno-letnie dni. Wśród napojów znajdują się m.in. mrożona herbata i kawa oraz lemoniada. Oprócz tego w... więcej»

Debata na temat trendów wrocławskiej gastronomii w Art Hotelu

W ubiegłym roku w samym Wrocławiu otwarto ponad 250 restauracji. Ta liczba pokazuje, jak dynamicznie rozwija się lokalna gastronomia. Na temat trendów oraz poziomu jedzenia serwowanego we Wrocławiu będziemy rozmawiać... więcej»

Makaron z wołowiną wizytówką Lanzhou

Agencja prasowa Xinhua publikuje raport specjalny na temat tradycyjnych potraw z krajów "Pasa i Drogi". Seria rozpoczęła się 13 kwietnia prezentacją makaronu z wołowiną z Lanzhou, stolicy północno-zachodniej... więcej»


« (9) 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji