Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Weselne menu bez niespodzianek

Jak sprawdzić, czy serwowane podczas przyjęcia potrawy będą smakowały tak wyśmienicie, jak prezentują się w menu? Czy zdarzyło Ci się kiedyś, że danie zamówione w restauracji, które zapowiadało się wspaniale,... więcej»

TOP trendy w gastronomii w 2017 roku

Trendy gastronomiczne co roku ulegają przeobrażeniom. Wpływ na te występujące w Polsce ma kultura Zachodu, otwartość konsumentów na nowe doznania, jak również ważne, światowe wydarzenia. Znamy już prądy, które będą... więcej»

Wakacyjne staże zwieńczeniem sukcesu pierwszej edycji "Szefa dla Młodych Talentów"

Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej  Polski, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować pierwszą odsłonę programu „Szef dla... więcej»

Sieć pizzerii Gusto Dominium dołączy do grupy Sfinks

Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, po kilkumiesięcznych negocjacjach uzgodniła warunki zakupu akcji w spółce Dominium, będącej właścicielem jednej z największych sieci... więcej»

Sphinx z nową restauracją w Warszawie

Kolejna restauracja Sphinx uruchomiona w Warszawie. Nowy lokal powstał przy ul. Puławskiej 543. Restauracja działa w modelu operatorskim i jest szesnastym punktem tej sieci w stolicy.Sala w najnowszej restauracji Sphinx... więcej»

Qubus Hotel otwiera sezon na grilla!

Od połowy czerwca w sieci Qubus Hotel wprowadzone zostało  nowe menu barbecue, które jest połączeniem wysokiej jakości soczystych mięs oraz aromatycznych, grillowanych warzyw. Potrawy dostępne są w czterech... więcej»

Free Style w restauracji Milk&Co

Wraz z początkiem czerwca krakowska restauracja Milk&Co w Radisson Blu hotel Kraków wprowadziła nowe, dynamiczne Free Style Menu. Kucharze stworzyli je z myślą o gościach, którzy cenią sobie świeże i oryginalne... więcej»

Makro z najnowszymi trendami na Gault&Millau Tour 2017 w Warszawie

Ruszył Gault&Millau Tour 2017! Pierwszym przystankiem tegorocznej edycji była warszawska restauracja Signature. Po raz kolejny partnerem tego wyjątkowego cyklu wydarzeń jest sieć hurtowni Makro Polska, która... więcej»

Pokaz Cisowianki na 12 edycji Warsaw Fashion Street

Już po raz 12 najbardziej reprezentacyjna ulica Warszawy – Krakowskie Przedmieście zmieniła się z centrum polskiej mody. Podczas tegorocznego Warsaw Fashion Street warszawiacy podziwać mogli zarówno pokazy... więcej»

Firma Nestle Polska nagrodzona „Srebrnym Listkiem CSR”

Program Nestlé needs YOUth otrzymał „Srebrny Listek CSR” przyznawany przez tygodnik Polityka oraz Deloitte. Inicjatywa znalazła się również w gronie 10 wyróżnionych projektów, wspierających realizację Celów... więcej»

Kawa na to jak na lato

To lato jest szczególne dla miłośników kawy! Na amatorów tego napoju czeka w tym sezonie wyjątkowe orzeźwienie. Marka Nespresso wprowadza nową edycję limitowaną kaw - Nespresso on Ice, które idealnie smakują w... więcej»

Przekonaj się dlaczego warto sięgać po błonnik gryczany - OPP „Doceń polskie”

Jest źródłem wielu cennych przeciwutleniaczy, cechuje go wysoka zawartość błonnika, a jednocześnie niski poziom węglowodanów. Ekologiczny błonnik gryczany, bo o nim mowa, można dodawać m.in. do kefirów, jogurtów, czy... więcej»

Nieznane smaki lata we Wrocławiu - nowe menu w OVO Bar And Restaurant

Płaszczka a la meuniere z cukinią i liśćmi kaffiru, a na deser parfait z mango i matchy. Nie musisz wyjeżdżać z Wrocławia, aby spróbować nietypowych połączeń kuchni polskiej i międzynarodowej. W OVO Bar &... więcej»

Justyna Adamczyk i Martin Castro na „Mikserze Kulinarnym”

Ryby i owoce morza, tajniki  mediów społecznościowych oraz jak osiągnąć sukces w branży gastronomicznej – to tematy „Miksera Kulinarnego”, który odbył się 9 czerwca w Akademii Inspiracji... więcej»

Perspektywa ciągłych zmian, czyli Concordia Taste „od nowa”

2 czerwca swoje otwarcie ma nie tylko długo wyczekiwany Bałtyk, ale także Przystań, czyli plac usytuowany pomiędzy biurowcem a Concordią Design. „Nowe życie” otrzyma też Concordia Taste, do... więcej»

Zielono mi! Letnie, zielone pasty do pieczywa

Letnie wizyty na bazarku to prawdziwy festiwal smaków. Bób, groszek i zioła czekają – świeże, soczyście zielone i pełne naturalnych witamin. Wystarczy kilka minut blanszowania, najprostszy blender,... więcej»

Smaczny Piknik PDŻ

„Polska Smakuje” - to hasło Pikniku Poznaj Dobrą Żywność, który odbywał się na terenie Wyścigów Konnych Warszawa-Służewiec. Impreza zorganizowana przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wzbudziła... więcej»

Sfinks ma ofertę na przejęcie Piwiarni Warki

Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, rozmawia z Grupą Żywiec w sprawie przejęcia 67 Piwiarni Warki i współpracy w ramach rozwoju tego konceptu. Spółka otrzymała ofertę na... więcej»

Polska książka kulinarna w gronie najlepszych na świecie

Książka „Dobry smak na każdym poziomie” z przepisami na Thermomix® otrzymała nagrodę w najważniejszym, międzynarodowym konkursie literatury kulinarnej – Gourmand World Cookbook Awards. W kategorii... więcej»

Chłopskie Jadło z konkursem i nowym menu dla najmłodszych

Chłopskie Jadło wprowadza nowe menu dla najmłodszych i prezentuje przy tej okazji dziecięcych bohaterów restauracji, czyli trzy małe kurki. Równolegle sieć organizuje konkurs na „Imię dla pisklaków”, w... więcej»

„Gęsina nie tylko na św. Marcina” – II Ogólnopolski Festiwal Kulinarny

„Gęsina nie tylko na św. Marcina” - to nazwa, a zarazem idea Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego, który odbędzie się 19 sierpnia br. w Pabianicach. Jego organizatorzy - Wiesław Bober (pomysłodawca... więcej»

„Mikser Kulinarny” po raz pierwszy w nowej Akademii Inspiracji Makro

Ponad 130 osób z całej Polski pojawiło się 31 maja br. w odnowionej Akademii Inspiracji Makro w Warszawie, by wziąć udział w „Mikserze Kulinarnym”. Wyjątkowe spotkanie edukacyjne dla uczniów szkół... więcej»


« (10) 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Dziękujemy firmie Kotaniec za owocną współpracę:)...

2017-11-17, 13:13:59 ~Hurtum.pl

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji