Środa 22 Listopad 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Cykl spotkań „Films for Food” w Kielcach startuje już w najbliższą niedzielę

W kinie Fenomen w Kielcach rozpoczyna się nowy cykl spotkań, który ma zainteresować widzów tematyką żywności i kultury związanej z kulinariami. W niedzielę 23 kwietnia o godz. 18.00 zapraszamy na projekcję pierwszego... więcej»

Nowe odmiany kawy marki Rioba w ofercie Makro

Oferta marki Rioba, dostępna wyłącznie w sieci hurtowni Makro Cash&Carry Polska, została wzbogacona o kawę ,,single origin” w czterech wariantach smakowych. Kawy te wytwarzane są w 100% z ziaren Arabica i... więcej»

World Class: skok umiejętności barmanów i zacięta walka o finał

Polscy miłośnicy sztuki koktajlowej mogą czuć się dopieszczeni. Umiejętności półfinalistów eliminacji do światowego konkursu barmańskiego, World Class Competition, wyśrubowały poziom ponad ścisły finał... więcej»

37 restauracji ze Śląska bierze udział w akcji Restaurant Week

W piątek 21 kwietnia rozpocznie się wiosenna edycja Restaurant Week, Festiwalu Najlepszych Restauracji, a w jego ramach - Silesia Restaurant Week, w której bierze udział 37 restauracji z województwa śląskiego! Wśród... więcej»

Zmiany na najwyższych szczeblach Ferrero Group

Grupa Ferrero zdecydowała się wprowadzić nową strukturę zarządzania w celu wzmocnienia pozycji konkurencyjnej na globalnym rynku czekolady i pakowanych słodyczy oraz przyspieszenia rozwoju firmy.Giovanni Ferrero,... więcej»

Lista 50. najlepszych restauracji na świecie w 2017 roku

5 kwietnia 2017 roku, w australijskim Melbourne ogłoszono listę najlepszych restauracji świata w 2017 roku - The World’s 50 Best Restaurants 2017. Uroczystość ogłoszenia wyników konkursu miała... więcej»

Sweet Secret by Mercure - Dzień Czekolady w Hotelach Mercure

„Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiadomo co ci się trafi” - powiedział Forrest Gump. Nasze życie jest niewątpliwie wielkim pudełkiem czekoladek. Sięgamy po te, które kuszą swoim ... więcej»

Polska smakuje każdego dnia!

Okres poprzedzający święta wielkanocne dla wielu osób jest czasem przygotowań tradycyjnych świątecznych potraw. Z tej okazji ruszyła ogólnopolska kampania "Polska smakuje każdego dnia". Jej celem jest... więcej»

Sławomir Chrzczonowicz o winach na wielkanocny stół

Sławomir Chrzczonowicz - ekspert i znawca win, autor książek o winie poleca:Święta Wielkanocne, niezależnie czy wypadają w marcu czy kwietniu, stanowią zapowiedź nadchodzącej wiosny. Na stół trafiają nowalijki, sałatki... więcej»

AmRest powiększa swoje portfolio o nowy rynek

AmRest (WSE: EAT), największa notowana na giełdzie firma prowadząca sieć restauracji w Europie Środkowej ogłasza zamiar rozwoju marki KFC w Austrii. Spółka planuje otworzyć pierwszą restaurację do końca 2017 roku.... więcej»

Wspaniały „Pogrzeb żuru i śledzia”

W Centrum Spotkań Europejskich „Światowid” w Elblągu odbył się wielkanocny jarmark „Pogrzeb żuru i śledzia”.Nawiązuje on do dawnych ludowych tradycji oraz promuje naturalną żywność i... więcej»

Świat whisky zagości w Trójmieście

Ponad 100 różnych gatunków whisky z kilkunastu krajów, krajowe premiery zagranicznych nowości, a także sesje master class oraz szkolenie dotyczące inwestowania w bursztynowy trunek - pierwsza edycja Whisky Live Sopot... więcej»

„Polędwica w rozmarynie” wyróżniona na Toruńskim Festiwalu Smaków

Żywność regionalna z województwa warmińsko-mazurskiego wytwarzana tradycyjnymi metodami po raz kolejny zaprezentowała się na krajowych targach „Wypoczynek 2017”, podczas Toruńskiego Festiwalu Smaków.... więcej»

Lista tradycyjnych produktów woj. zachodniopomorskiego bogatsza o nowe specjały

Miód pitny trójniak, nalewka ze śliwek z Dębiny, trójniak woliński leśny i wino ze śliwek to zachodniopomorskie napoje, umieszczone na liście produktów tradycyjnych, do grona których dołączyło piwo Zaczynaj. ... więcej»

Nowe Menu Konesera w sieci Qubus Hotel

Pierwsze zapachy lata na talerzu można poczuć już dzisiaj. W restauracjach Qubus Hotel pojawiła się wiosenna edycja Menu Konesera. Wykwintnych dań będzie można spróbować aż do połowy października.- Nowe menu to nie... więcej»

Staropolanka partnerem i wodą maratonu MTB Sudety 2017

Sezon na aktywny wypoczynek właśnie się rozpoczyna. Tym samym, w środowisku rowerowym, cała masa pasjonatów kolarstwa górskiego przygotowuje się do nadchodzących zawodów. Spośród imprez MTB w całym kraju, to Puchar... więcej»

Mikser Kulinarny programu „Szef dla Młodych Talentów” gościł w Poznaniu

Ponad 100 uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych wzięło udział w Mikserze Kulinarnym zorganizowanym 20 marca br. w Poznaniu w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Gośćmi wydarzenia byli... więcej»

Partnerstwo AmRest i PizzaPortal.pl

AmRest Holdings SE („AmRest”, “Spółka”) (GPW: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej, ogłosiła podpisanie w dniu 31 marca 2017 roku Umowy... więcej»

Kuchnia jako przestrzeń funkcjonalna

Projekt kuchni to zawsze ogromne wyzwanie. Musi być wypadkową funkcjonalności, estetyki i budżetu, który możemy przeznaczyć na tę inwestycję. Architekt Roland Stańczyk, właściciel RS Studio Projektowe... więcej»

Nowe technologie w służbie gastronomii na konferencji KRGiC

Digital marketing, cyfrowe tablice menu i WiFi marketing mogą być skutecznymi narzędziami marketingowymi w lokalach gastronomicznych. Jak je wykorzystywać, by stały się źródłem przychodów, będą wyjaśniać praktycy... więcej»

Sfinks planuje wejście na rynek dostaw do klienta

Grupa Sfinks Polska, która właśnie ogłosiła strategię na lata 2017-2022, zamierza rozwijać się organicznie i przez przejęcia w nowych segmentach rynku gastronomicznego, w tym pizza i pasta, fast casual dining, quick... więcej»

„Najlepsza z Najlepszych” – Restauracja Romantyczna Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie

Laur „Najlepszym z Najlepszych” to uhonorowanie „ambasadorów” województwa warmińsko-mazurskiego, którzy wyróżnili się zarówno w Polsce, jak i za granicą oraz przyczynili się do promocji regionu.... więcej»


« (10) 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji