Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Miłośnicy serów spotkają się w Lidzbarku Warmińskim

Przez trzy dni w Lidzbarku Warmińskim będzie królował ser we wszystkich odmianach. Żółty i biały, krowi i kozi – od możliwości wyboru degustatorom zakręci się w głowie. VII Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich... więcej»

Cisowianka zdobywcą Nagrody Kupców Polskich

25 maja 2017 podczas uroczystej gali w warszawskim Teatrze Kamienica wręczone zostały prestiżowe nagrody „Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich” – jedne z najważniejszych w polskiej branży... więcej»

Hotelowe bary zmieniają się pod potrzeby nowych pokoleń turystów

Bary hotelowe się zmieniają. Dawno minęły dni, kiedy w pomieszczeniu z przyćmionym oświetleniem, zmęczony  biznesowy gość raczył się drinkiem po ciężkim dniu pracy w trakcie podróży służbowej.Nowe hotelowe bary... więcej»

Znamy już wszystkie atrakcje festiwalu Whisky Live Sopot

Pierwsza edycja Whisky Live Sopot zbliża się wielkimi krokami. Festiwalowe premiery, warsztaty, konkursy, sesje Masterclass – wszystko to już 3 czerwca w Sopocie! Panie i Panowie, oto Whisky Live Sopot,... więcej»

Nowa restauracja Sphinx na Polu Mokotowskim

Sieć Sphinx, należąca do Sfinks Polska, powiększyła się o nową restaurację w Warszawie. Lokal usytuowany jest tuż przy stacji metra Pole Mokotowskie, w budynku, w którym mieści się również kultowy pub Bolek. Nowo... więcej»

Paweł Oszczyk w zespole Makro

„Szef Roku” Gault&Millau 2016 Paweł Oszczyk dołączy do Makro Polska. Szef kuchni restauracji La Rotisserie od sierpnia obejmie stanowisko kierownika działu ds. grupy klientów HoReCa.W Makro Polska... więcej»

XII Festiwal Śląskie Smaki

XII już Festiwal Śląskie Smaki odbędzie się 11 czerwca w Koszęcinie. Głównym punktem wydarzenia będzie emocjonujący konkurs kulinarny, w którym drużyny rywalizują o Złoty Durszlak i tytuł Eksperta Śląskich Smaków. Po... więcej»

Szef kuchni Radisson Blu Resort w Świnoujściu jurorem The Best Chef Rising Star

W Reducie Banku Polskiego w Warszawie odbył się finał The Best Chef Rising Star 2017. W jury konkursu, obok Wojciecha Modest Amaro, zasiadł Armando Selimaj szef kuchni otwieranego w lipcu Radisson Blu Resort,... więcej»

Świat Win Mołdawii w marketach Selgros

Jeszcze niemalże do końca maja na wszystkich miłośników najwyższej jakości win, w marketach Selgros w całej Polce, czekają eksperci, którzy wprowadzą nas w świat Win Mołdawii. Do pierwszych dni czerwcowych można... więcej»

Kolejne dwa lubuskie przysmaki na Liście Produktów Tradycyjnych

Na Listę prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi wpisano: żur z ziołami oraz Kasla-karkówka w kapuście kiszonej. Wnioski złożyło Koło Gospodyń Wiejskich z Kamienia Małego. Obecnie na tej liście znajdują... więcej»

„Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” już w najbliższy weekend w Bychawie

Odliczanie do wielkiego kulinarnego święta trzech województw: lubelskiego, podlaskiego i podkarpackiego, czas zacząć. Druga edycja festiwalu „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” wystartuje już w... więcej»

Polski finał World Class 2017 rozstrzygnięty!

Znamy zwycięzcę zawodów barmańskich World Class Poland 2017! Jest nim Janusz Lemiesz z warszawskiego Baru Koszyki. Jako trzeci Polak weźmie on udział w światowych finałach prestiżowego konkursu miksologicznego... więcej»

Superbrand dla Cisowianki!

17 maja 2017 roku w warszawskim hotelu Sheraton najsilniejsze i najbardziej wartościowe polskie marki nagrodzone zostały godłem Superbrands i Superbrands Created in Poland. Po raz ósmy z rzędu laureatem tego... więcej»

Park Hotel Diament Katowice otworzył sportowy Lobby Bar

Uroczyste otwarcie Lobby Baru w Park Hotelu Diament Katowice już za nami.W wydarzeniu, które poprowadził Andrzej Kłapyta – Wiceprezes Zarządu Spółki Hotele Diament oraz Grzegorz Konieczny – Dyrektor Park... więcej»

AmRest podsumował I kwartał 2017 roku

AmRest (WSE: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej, ogłosiła dziś wyniki finansowe wypracowane w pierwszym kwartale 2017. Podsumowanie: •    7... więcej»

Polski finał konkursu World Class znów otwarty dla widzów

Co począć, gdy tegoroczny maj raczy nas dość barową pogodą?... Upalną atmosferę obiecuje otwarta dla publiczności rywalizacja 13 najlepszych, polskich barmanów – o przepustkę na finały światowego konkursu... więcej»

Inauguracja Akademii Inspiracji Makro w nowej odsłonie

   Spotkania z ekspertami różnych dziedzin, wyciskanie inspiracji w kulinarnym laboratorium, nowalijki produktowe i biznesowe… To wszystko i jeszcze więcej czekało 11 i 12 maja na wielkim... więcej»

Coca-Cola HBC Polska liderem Rankingu Odpowiedzialnych Firm 2017

Coca-Cola HBC Polska, lider branży napojów bezalkoholowych, zajęła pierwsze miejsce (ex aequo z firmą Schenker) w XI Rankingu Odpowiedzialnych Firm. Nagrodę wręczono podczas gali, która odbyła się w trakcie... więcej»

Cisowianka Perlage sponsorem rajdu Mille Miglia 2017

Już w czwartek, 18 maja, na starcie w Brescii stanie ponad 400 unikatowych, zabytkowych samochodów sportowych aby rywalizować w „najpiękniejszym wyścigu świata” jak nazywane jest Mille Miglia. Od tego... więcej»

Wina Mołdawii – gotowi posmakować żywej legendy Mołdawii?

Tej wiosny dla wszystkich miłośników najwyższej jakości win, w największych hipermarketach sieci Carrefour, przygotowano nie tylko specjalną promocję, która potrwa do końca maja. To także okazja, aby zasięgnąć... więcej»

„Trendy Kolacja” zawitała do Małopolski

Ponad 80 przedstawicieli branży HoReCa miało okazję poznać najnowsze trendy kulinarne podczas „Trendy Kolacji” w restauracji Dworu Sieraków pod Krakowem. Ekskluzywne spotkanie z cyklu „Szef... więcej»

Nowe bliskowschodnie smaki w restauracjach Sphinx

Wiosna w restauracjach Sphinx smakuje jak "Mięta, Sumak i Kolendra". Na nową sezonową ofertę tej sieci składa się sześć dań opartych na autorskich przepisach ekspertki kuchni libańskiej, Samar Khanafer. Można... więcej»


« (1) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem występuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

Koneser i pomysł na Muzeum Polskiej Wódki to naprawdę...

2017-03-20, 20:39:44 ~mlody022

Bardzo potrzebna i słuszna inicjatywa:)

2017-03-16, 20:31:48 ~Hanna Burno

No dobrze, że wstawili okna i zrobili elewację. Jakoś to...

2017-03-15, 13:17:31 ~M

lepiej póżno niż wcale-myślenie ma przyszłość!

2017-02-07, 18:07:51 ~rympał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji