Czwartek 21 Wrzesień 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Polski rynek wina notuje systematyczne przyrosty

•    Polski rynek wina notuje znaczący przyrost - liczba producentów wina w Polsce w ciągu ostatnich pięciu lat wzrosła niemal pięciokrotnie!•    W skali europejskiej... więcej»

Wiedeński sposób na zmniejszenie marnotrawienia jedzenia

Miasto Wiedeń przy współpracy z bankiem żywności - Wiener Tafel - znalazło sposób na to, jak nie marnować jedzenia, a przy tym pomóc potrzebującym.Według raportu ONZ ds. Wyżywienia i Rolnictwa FAO (2013) całkowita... więcej»

Sfinks wprowadza nowe koncepty

Spółka Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, przygotowała się do wprowadzenia na rynek nowych konceptów gastronomicznych w segmencie fast casual dining. Pierwsze lokale pod... więcej»

Sfinks z 0,62 mln zł zysku netto w II kw. 2017

Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i Wook, w pierwszym półroczu 2017 r. wypracowała 87,90 mln zł jednostkowych przychodów ze sprzedaży wobec 87,95 mln zł w takim samym... więcej»

Czas na jesienne menu w Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach

Gliwicki Lobby Bar Atmosfera mieszczący się w Hotelu Diament Plaza Gliwice już szykuje się na chłodne jesienne wieczory.W nowym menu można skosztować takich dań jak wyjątkowe w smaku ravioli z jagnięciną z sosem... więcej»

„Smak kontrolowany” w Tarnowie

Każdy, kto mimo nienajlepszej pogody zdecydował się odwiedzić tarnowski rynek nie powinien żałować. Kulinarne miasteczko rodem z PRL-u zaserwowało przybyłym prawdziwe smakołyki. A wszystko za sprawą Małopolskiego... więcej»

Sphinx z animacjami dla dzieci w weekendy

Restauracje Sphinx, należące do Sfinks Polska, organizują weekendowe atrakcje dla dzieci. Są to kreatywne zajęcia i różnego rodzaju zabawy, prowadzone przez animatorów. Bezpłatne warsztaty tematyczne, co tydzień inne,... więcej»

Czy zaczniemy zabierać jedzenie z restauracji?

Rocznie na świecie jest marnotrawione 1,3 mld ton żywności, z czego 9 mln ton – w Polsce. Najwięcej jedzenia w naszym kraju marnuje się na etapie produkcji (6,6 mln ton w ciągu roku). Ponad 2 mln ton zmarnowanej... więcej»

Warmińsko-Mazurskie: Promocja żywności naturalnej i tradycyjnej na festiwalu w Lipowcu

„IV Regionalny Festiwal Klusek i Makaronu” jest jednym z 18 wydarzeń „Kalendarza imprez promujących żywność naturalną, tradycyjną, lokalną i regionalną Województwa... więcej»

Bracia Koral na Festiwalu Visa Kino Letnie Sopot – Zakopane – Giżycko 2017

Marka Bracia Koral już po raz drugi była oficjalnym partnerem 10. edycji najdłuższego w Polsce festiwalu filmowego. Przez całe wakacje serwowała uczestnikom swoje lody. Tym samym towarzyszyła ponad 150 pokazom... więcej»

Gault&Millau Tour 2017 odbył się w Krakowie

Za nami 3. edycja polskiego Gault&Millau Tour, której gospodarzem była Restauracja L’atmosphere mieszcząca się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport. Podczas gali przyznano nagrody dla najlepszych szefów... więcej»

Bezalkoholowe wina w Makro Polska

W sieci hurtowni Makro Polska można znaleźć bezalkoholowe wina białe, różowe i czerwone, spokojne i musujące. Dzięki dealkoholizacji zostały one pozbawione alkoholu, równocześnie zachowując wszystkie korzystne... więcej»

Smak i Zapach Pomarańczy - badanie sensoryczne soków pomarańczowych

W sierpniu br. Polski Instytut Badań Jakości we współpracy z Wydziałem Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (SGGW)  w Warszawie przeprowadził test ośmiu soków... więcej»

Tasty Stories w Hotelach Spa Dr Irena Eris

Tasty Stories - to historie opowiedziane smakiem przez producentów i szefów kuchni, które znajdą swój finał w kompozycjach dań zaserwowanych podczas wyjątkowych spotkań. Na każde złoży się wyprawa do lokalnych... więcej»

Makro Polska świętuje 23. urodziny z Michelem Moranem

Sieć hurtowni Makro istnieje w Polsce już od 23 lat. Z tej okazji zaprasza wszystkich klientów do wspólnego świętowania - tym celu przygotowało dla nich specjalne promocje, rabaty i konkursy, w których wygrać... więcej»

Gdzie szukać najlepszej pizzy z dostawą na spotkanie z przyjaciółmi?

Polacy coraz częściej zamawiają gotowe jedzenie do domu. Z dostępnych danych wynika, że już co dziesiąty mieszkaniec naszego kraju korzysta z takiej formy usługi co najmniej raz w miesiącu. Wśród zamawianych potraw na... więcej»

Pizza Hut wkracza na rynek czeski

AmRest (WSE: EAT), największa notowana na giełdzie spółka prowadząca sieć restauracji w Europie Środkowej ogłasza otwarcie pierwszej restauracji Pizza Hut w Czechach. Tym samym, Spółka poszerza swoją działalność w... więcej»

Pascala Brodnickiego przepis na… własny kulinarny video projekt

Najlepsze spaghetti carbonara, japoński ramen, domowe chipsy to sekretne przepisy Pascala Brodnickiego, które zdradza wyłącznie w nowej sieci kanałów na YouTube - Tuba Smaku. Wraz z nim w projekt... więcej»

Nowy restauracyjny koncept przy Muzeum Polskiej Wódki

Kulinarny krajobraz Warszawy wzbogaci się wkrótce o restaurację ZONI i bistro WuWu, które powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki Rest Team sygnowanej... więcej»

Dni Zielonej Góry Winobranie 2017

W dniach 2.-10. września 2017 w Zielonej Górze kolejny raz odbędzie się Winobranie. Podczas święta władzę nad miastem przejmuje Bachus – Bóg Wina. Miasto staje się wówczas jedną wielką sceną, nie brakuje wina i... więcej»

Linie Emirates wprowadzają ofertę ekskluzywnych win

Linie Emirates nie przestają zaskakiwać pasażerów bogatą ofertą ekskluzywnych win i szampanów na pokładzie i w poczekalniach. W najbliższych miesiącach na podróżujących Emirates czeka wyjątkowo wspaniała lista... więcej»

Laureaci programu „Doceń polskie” na festiwalu „Gęsina nie tylko na św. Marcina”

Laureaci Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” mają do dyspozycji szereg narzędzi wspierających propagowanie artykułów spożywczych nagrodzonych certyfikatem jakości „Doceń... więcej»


« (1) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem występuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji