Środa 26 Kwiecień 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Wybiorą najlepszy produkt żywnościowy województwa świętokrzyskiego

Do 30 maja trwają zgłoszenia uczestników 17. edycji konkursu wojewódzkiego "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" na najlepszy regionalny produkt żywnościowy województwa świętokrzyskiego. Rywalizacja... więcej»

Legendarna kapela Motorhead ma swój alkohol. Teraz dostępny już w Polsce

Na polskim rynku pojawiła się whisky Motorhead Single Malt XXX. To idealna propozycja dla fanów mocnego rocka oraz legendarnego zespołu z ekscentrycznym, zmarłym pod koniec 2015 roku liderem Lemmym Kilmisterem.Kilka... więcej»

18 imprez w kalendarzu regionalnych kulinarnych wydarzeń na Warmii i Mazurach

Osiemnaście wydarzeń promujących żywność naturalną, tradycyjną, lokalną i regionalną odbędzie się w 2017 roku na Warmii i Mazurach.To o pięć więcej niż rok wcześniej. Zarząd województwa przyjął kalendarz imprez... więcej»

Nowa odsłona produktów marki ARO

Nowoczesność, minimalizm i funkcjonalność – to wyróżnia nowe opakowania produktów ARO. Sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska odświeżyła szatę graficzną marki w odpowiedzi na potrzeby klientów z sektora... więcej»

Nowa oferta napojów i deserów w restauracjach Sphinx

Restauracje Sphinx, zarządzane przez Sfinks Polska, wprowadziły nową ofertę sezonowych napojów i deserów na wiosenno-letnie dni. Wśród napojów znajdują się m.in. mrożona herbata i kawa oraz lemoniada. Oprócz tego w... więcej»

Debata na temat trendów wrocławskiej gastronomii w Art Hotelu

W ubiegłym roku w samym Wrocławiu otwarto ponad 250 restauracji. Ta liczba pokazuje, jak dynamicznie rozwija się lokalna gastronomia. Na temat trendów oraz poziomu jedzenia serwowanego we Wrocławiu będziemy rozmawiać... więcej»

Makaron z wołowiną wizytówką Lanzhou

Agencja prasowa Xinhua publikuje raport specjalny na temat tradycyjnych potraw z krajów "Pasa i Drogi". Seria rozpoczęła się 13 kwietnia prezentacją makaronu z wołowiną z Lanzhou, stolicy północno-zachodniej... więcej»

Cykl spotkań „Films for Food” w Kielcach startuje już w najbliższą niedzielę

W kinie Fenomen w Kielcach rozpoczyna się nowy cykl spotkań, który ma zainteresować widzów tematyką żywności i kultury związanej z kulinariami. W niedzielę 23 kwietnia o godz. 18.00 zapraszamy na projekcję pierwszego... więcej»

Nowe odmiany kawy marki Rioba w ofercie Makro

Oferta marki Rioba, dostępna wyłącznie w sieci hurtowni Makro Cash&Carry Polska, została wzbogacona o kawę ,,single origin” w czterech wariantach smakowych. Kawy te wytwarzane są w 100% z ziaren Arabica i... więcej»

World Class: skok umiejętności barmanów i zacięta walka o finał

Polscy miłośnicy sztuki koktajlowej mogą czuć się dopieszczeni. Umiejętności półfinalistów eliminacji do światowego konkursu barmańskiego, World Class Competition, wyśrubowały poziom ponad ścisły finał... więcej»

37 restauracji ze Śląska bierze udział w akcji Restaurant Week

W piątek 21 kwietnia rozpocznie się wiosenna edycja Restaurant Week, Festiwalu Najlepszych Restauracji, a w jego ramach - Silesia Restaurant Week, w której bierze udział 37 restauracji z województwa śląskiego! Wśród... więcej»

Zmiany na najwyższych szczeblach Ferrero Group

Grupa Ferrero zdecydowała się wprowadzić nową strukturę zarządzania w celu wzmocnienia pozycji konkurencyjnej na globalnym rynku czekolady i pakowanych słodyczy oraz przyspieszenia rozwoju firmy.Giovanni Ferrero,... więcej»

Lista 50. najlepszych restauracji na świecie w 2017 roku

5 kwietnia 2017 roku, w australijskim Melbourne ogłoszono listę najlepszych restauracji świata w 2017 roku - The World’s 50 Best Restaurants 2017. Uroczystość ogłoszenia wyników konkursu miała... więcej»

Sweet Secret by Mercure - Dzień Czekolady w Hotelach Mercure

„Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiadomo co ci się trafi” - powiedział Forrest Gump. Nasze życie jest niewątpliwie wielkim pudełkiem czekoladek. Sięgamy po te, które kuszą swoim ... więcej»

Polska smakuje każdego dnia!

Okres poprzedzający święta wielkanocne dla wielu osób jest czasem przygotowań tradycyjnych świątecznych potraw. Z tej okazji ruszyła ogólnopolska kampania "Polska smakuje każdego dnia". Jej celem jest... więcej»

Sławomir Chrzczonowicz o winach na wielkanocny stół

Sławomir Chrzczonowicz - ekspert i znawca win, autor książek o winie poleca:Święta Wielkanocne, niezależnie czy wypadają w marcu czy kwietniu, stanowią zapowiedź nadchodzącej wiosny. Na stół trafiają nowalijki, sałatki... więcej»

AmRest powiększa swoje portfolio o nowy rynek

AmRest (WSE: EAT), największa notowana na giełdzie firma prowadząca sieć restauracji w Europie Środkowej ogłasza zamiar rozwoju marki KFC w Austrii. Spółka planuje otworzyć pierwszą restaurację do końca 2017 roku.... więcej»

Wspaniały „Pogrzeb żuru i śledzia”

W Centrum Spotkań Europejskich „Światowid” w Elblągu odbył się wielkanocny jarmark „Pogrzeb żuru i śledzia”.Nawiązuje on do dawnych ludowych tradycji oraz promuje naturalną żywność i... więcej»

Świat whisky zagości w Trójmieście

Ponad 100 różnych gatunków whisky z kilkunastu krajów, krajowe premiery zagranicznych nowości, a także sesje master class oraz szkolenie dotyczące inwestowania w bursztynowy trunek - pierwsza edycja Whisky Live Sopot... więcej»

„Polędwica w rozmarynie” wyróżniona na Toruńskim Festiwalu Smaków

Żywność regionalna z województwa warmińsko-mazurskiego wytwarzana tradycyjnymi metodami po raz kolejny zaprezentowała się na krajowych targach „Wypoczynek 2017”, podczas Toruńskiego Festiwalu Smaków.... więcej»

Lista tradycyjnych produktów woj. zachodniopomorskiego bogatsza o nowe specjały

Miód pitny trójniak, nalewka ze śliwek z Dębiny, trójniak woliński leśny i wino ze śliwek to zachodniopomorskie napoje, umieszczone na liście produktów tradycyjnych, do grona których dołączyło piwo Zaczynaj. ... więcej»

Nowe Menu Konesera w sieci Qubus Hotel

Pierwsze zapachy lata na talerzu można poczuć już dzisiaj. W restauracjach Qubus Hotel pojawiła się wiosenna edycja Menu Konesera. Wykwintnych dań będzie można spróbować aż do połowy października.- Nowe menu to nie... więcej»


« (1) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

Koneser i pomysł na Muzeum Polskiej Wódki to naprawdę...

2017-03-20, 20:39:44 ~mlody022

Bardzo potrzebna i słuszna inicjatywa:)

2017-03-16, 20:31:48 ~Hanna Burno

No dobrze, że wstawili okna i zrobili elewację. Jakoś to...

2017-03-15, 13:17:31 ~M

lepiej póżno niż wcale-myślenie ma przyszłość!

2017-02-07, 18:07:51 ~rympał

Byłem tam z żoną 04.01.2017 r , coś wspaniałego , długo nie...

2017-01-29, 14:05:23 ~pasek

Z przyjemnością czytam i podziwiam zmiany zachodzące na...

2017-01-25, 22:55:32 ~Student

Ten Hotel w Kościelisku zdecydowanie daje radę. Z czystym...

2016-12-28, 00:09:29 ~sin

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji