Wtorek 16 Styczeń 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Nowa seria w publikacjach „Makro dla gastronomii”

Sieć hurtowni Makro Polska rozpoczęła cykl wywiadów z najważniejszymi postaciami polskiej gastronomii. Rozmowy będą ukazywać się w comiesięcznych publikacjach „Makro dla gastronomii”. Nową serię zainicjował... więcej»

Czym szefowie kuchni zaskoczą nas w okresie karnawału?

Początek roku to początek licznych imprez związanych z okresem karnawału, również organizowanych przez szkoły studniówek. Zabawy trwają cały miesiąc i często organizowane są w hotelach, otwartych na tego typu... więcej»

Europejskie oliwki - Zdrowy wybór zdrowych przekąsek

Z okazji targów ANUGA Panhelleńskie Stowarzyszenie Przetwórców, Pakowaczy i Ekspertów Oliwek (PEMETE) zaprezentowało w Niemczech kampanię „OLIVE YOU ". Jest to 3-letnia kampania reklamowa stowarzyszenia... więcej»

Atlantis, The Palm i AmStur Caviar ustanowiły nowy rekord Guinessa

Hotel Atlantis, The Palm z Dubaju, nawiązał współpracę z luksusowym amerykańskim producentem kawioru, firmą AmStur, aby w sylwestrową noc dokonać czegoś, co wydawałoby się prawie niemożliwe do osiągnięcia i... więcej»

Makro Polska i Fundacja Klubu Szefów Kuchni wspierają Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy

Sieć hurtowni Makro Polska wspólnie z Fundacją Klubu Szefów Kuchni wspierają 26. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 14 stycznia w Warszawie najlepsi szefowie kuchni ugotują dla uczestników 4500 litrów zupy,... więcej»

Sos Tabasco już od 150 lat doprawia dania i drinki na całym świecie

W 1868 roku Edmund McIlhenny zebrał pierwszy plon papryczek tabasco. To właśnie z nich przyrządził pikantny sos nadający smaku potrawom serwowanym rodzinie i znajomym. Stworzenie tego prostego sosu niepostrzeżenie... więcej»

Polacy marnują miliony ton żywności. Niewykorzystane jedzenie nie musi trafiać na śmietnik

W Polsce marnuje się mniej więcej 9 mln t żywności rocznie. Około 50% – marnotrawią konsumenci. Reszta przepada podczas produkcji, dystrybucji i transportu jedzenia. Tymczasem prawie 2 mln osób w naszym kraju... więcej»

Cisowianka wspiera program wodny UNICEF-u

Cisowianka rozpoczęła współpracę z UNICEF w 2016. Kolejna odsłona kampanii wspierającej programy wodne właśnie ruszyła.W pierwszej połowie 2018 roku w sklepach w całej Polsce dostępne będą butelki Cisowianki z logo... więcej»

Polski rynek gastronomiczny rezygnuje z jaj klatkowych

W 2017 roku mnóstwo firm polskich i międzynarodowych zrezygnowało z używania i sprzedaży jaj klatkowych. Światowe trendy i coraz większa świadomość społeczna sprawiają, że rezygnacja z produktów oznaczających... więcej»

400 restauracja McDonald’s otwarta w Mrągowie!

28 grudnia w Mrągowie rozpoczęła działalność 400 restauracja McDonald’s w Polsce. Nowy lokal powstał przy ul. Olsztyńskiej 21. Na sali jadalnej znajduje się 81 miejsc siedzących, w tym 20 w strefie McCafé.... więcej»

Kolekcja Matcha Tea Forte - oddaj się pysznemu rytuałowi

Luksusowe doznania Tea Forté w połączeniu z tradycyjnym smakiem herbaty matcha podawanej w nowym zestawie do ceremonii parzenia i saszetkami Matcha Single Steeps®. Nasza zbierana wiosną, wzrastająca w... więcej»

Pizza Hut i restauracja sushi w ofercie ETC Swarzędz

Od otwarcia ETC Swarzędz po trwającej ponad rok modernizacji minęły już ponad  2 miesiące. Przez ten czas do grona najemców obiektu cały czas dołączają nowe marki. Już w najbliższym czasie pojawią się kolejne... więcej»

Wystartował program dolnośląskiej Zielonej Doliny żywności i zdrowia

Akademickie środowisko Wrocławia wspólnie z administracją samorządową tworzy fundament do intelektualnych, technologicznych, ekonomicznych i społecznych działań na rzecz mieszkańców Dolnego Śląska. Dzisiaj (22 grudnia... więcej»

Wigilia Szefów Kuchni w Łodzi

Święta to bardzo intensywny czas, szczególnie w branży gastronomicznej. Wielu Szefów Kuchni spędza je na przygotowaniach do świątecznych gal organizowanych przez firmy, restauracje, ale i osoby prywatne. Aby i kucharze... więcej»

Świąteczne inspiracje laureatów programu „Doceń polskie”

Klasyczny barszcz idealny na wigilijny stół i kaczka, która zachwyci rodzinę w święta oraz rozgrzewająca herbata. Laureaci programu promocyjnego „Doceń polskie” dzielą się przepisami na smakołyki idealne na... więcej»

Nowa restauracja McDonald’s ruszyła w Sulechowie!

15 grudnia rozpoczęła działalność restauracja McDonald’s w Sulechowie. Nowy lokal powstał przy zjeździe z drogi S3 na Sulechów, 15 km od Zielonej Góry i 10 km od Świębodzina pod adresem Nowy Świat 10B na terenie... więcej»

Wyroby z Warmii i Mazur na liście produktów tradycyjnych

Kolejny produkt został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Jest nim Kiełbasa polska wędzona z Mazur.Jej receptura pochodzi z byłej masarni „Samopomoc... więcej»

Świąteczne ryby i vademecum sommeliera wodnego na Mikserze Kulinarnym

Za nami ostatni Mikser Kulinarny w tym roku kalendarzowym. W spotkaniu edukacyjnym z cyklu Szef dla Młodych Talentów udział wzięło ponad 240 osób z całej Polski. Tematem przewodnim były ryby w kontekście Świąt Bożego... więcej»

Warsztaty food and wine pairingu w Hotelu Diament Arsenal Palace

W dniu 07.12.2017 w Restauracji Cesarskiej, mieszczącej się w Hotelu Diament Arsenal Palace, odbyły się wyjątkowe warsztaty food and wine pairingu. Podczas prawie trzygodzinnego spotkania degustacyjnego mieliśmy... więcej»

Park Hotel Diament Zabrze – „Kuchnia i wino – jesienny bukiet smaków”

W dniu 6 grudnia 2017 w restauracji Atmosfera mieszczącej się w Park Hotel Diament Zabrze, odbyło się spotkanie degustacyjne pod tytułem „Kuchnia i wino - jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira... więcej»

Sushi Kushi w ofercie PizzaPortal.pl

Sushi Kushi – największa w Polsce sieć restauracji kuchni japońskiej – dołączyła do PizzaPortal.pl. Od teraz rolki, hosomaki czy nigiri przygotowywane przez dział cateringu można zamówić przez jedną z... więcej»

Linie Emirates szykują atrakcje na święta Bożego Narodzenia

Z okazji nadchodzących świąt Bożego Narodzenia linie Emirates przygotowały atrakcje dla pasażerów we wszystkich klasach. Na podróżujących w okresie świątecznym czeka wyjątkowa oferta zarówno na ziemi, jak i na pokładzie... więcej»


« (1) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Dziękujemy firmie Kotaniec za owocną współpracę:)...

2017-11-17, 13:13:59 ~Hurtum.pl

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji