Środa 22 Listopad 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Nowy restauracyjny koncept przy Muzeum Polskiej...

Aktualności gastronomiczne


Nowy restauracyjny koncept przy Muzeum Polskiej Wódki


Dodano: 2017-09-05

Drukuj

Wyślij



Rest Team WuWu


Kulinarny krajobraz Warszawy wzbogaci się wkrótce o restaurację ZONI i bistro WuWu, które powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki Rest Team sygnowanej nazwiskiem Nizio. Oba lokale będą stanowić swoistą kreatywną mieszankę architektonicznych i wnętrzarskich doświadczeń właściciela pracowni Nizio Design International oraz biznesowego doświadczenia twórców sukcesu sopockiego White Marlin.

Unikatowy restauracyjny koncept Rest Team współtworzą Ewa, Andrzej i Mirosław Nizio. Restauracja ZONI oraz bistro WuWu, będące wyrazem zamiłowania zarówno do wybornej, opartej na sezonowym produkcie kuchni śródziemnomorskiej wzbogaconej wyrazistymi polskimi akcentami, jak również do wysmakowanej architektury, to pierwsze wspólne kulinarne przedsięwzięcie trojga inwestorów. – Mamy za sobą kilka wspólnych realizacji. Znamy poziom swoich wymagań. Mamy bardzo podobne podejście do detalu, jakości oraz zasad prowadzenia biznesu. Rest Team zagwarantuje stworzenie miejsca unikatowe
go pod względem designu i sztuki kulinarnej. Miejsca z dobrą energią, tworzonego w atmosferze przyjaznej współpracy właścicieli i pracowników, otwartego na potrzeby gości – mówi o wspólnym przedsięwzięciu Ewa Nizio.

Czytaj dalej


REKLAMA




Wieloletnie doświadczenie wspólników zaowocowało przekonaniem, że najważniejsza dla rozwoju restauracyjnego biznesu jest lokalizacja i tworzący miejsce ludzie. Nie jest więc bez znaczenia, że swoją restaurację i bistro otworzą właśnie w Centrum Praskim Koneser.
Jesteśmy przekonani, że Koneser wyrasta na najważniejszy punkt biznesowej, towarzyskiej i kulturalnej mapy stolicy. Wierzymy w sukces tego miejsca – mówią zgodnie właściciele.

Twórcy restauracji ZONI i bistro WuWu wyznają strategię budowania silnej marki konsekwentnymi, małymi krokami. Stawiają na jakość, doby smak, estetykę i komfort oraz na zgrany i szanujący się nawzajem zespół. Mówiąc o ofercie obu lokali przyznają, że dążą do stworzenia dwóch całkowicie niezależnych od siebie miejsc. Inne nazwy i inna stylistyka wnętrz – w obu przypadkach wykreowana przez Mirosława Nizio – przyciągną różne grupy klientów. Bisto ma mieć bardziej rozrywkowy charakter i działać w trybie całodobowym. Jak przystało na lokal sąsiadujący z Muzeum Polskiej Wódki zaoferuje gościom najlepsze rodzime trunki oraz przekąski. Restauracja ma mieć nieco inny, bardziej kameralny charakter i stać się miejscem relaksu, spotkań towarzyskich, rodzinnych oraz biznesowych. Klientów przyciągnie bogatą kartą win i polskich wódek, kuchnią pełną pasji i doskonałych smaków oraz nietuzinkową architekturą projektu Mirosława Nizio.

Otwarcie obu lokali planowane jest wiosną 2018 roku.
 

Źródło: BusinessAndCulture.pl – 01.09.2017
 


Komentarze:

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża atrakcja turystyczna nawet dla samych mieszkańców stolicy. Sam uważam, że to na prawdę bardzo fajne rozwiązanie, że pośród tych wszystkich inwestycji znaleziono miejsce na ukłon w kierunku historii tego miejsca. Przecież kiedyś dzięki Koneserowi Polska wódka stała się tak znana. Już niedługo również dzięki kwartałowi ale już w innym charakterze zmieni się wizerunek Warszawskiej Pragi. Jestem przekonany, że po zakończeniu prac w okolicy będzie przybywać kolejnych bardzo fajnych inwestycji a Praga tylko na tym zyska.


Mądrala (dodano 2017-09-21, 17:48:53)

Kujawsko-Pomorskie: Festiwal Gęsiny ...więcej»

Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza ...więcej»

E-commerce - narzędzie szefa kuchni ...więcej»

Program „Doceń polskie” zachowuje przepisy kulinarne dla przyszłych pokoleń ...więcej»

Pierwsza gala rozdania nagród The Best Chef Awards 2017 zakończona ...więcej»

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji