Poniedziałek 25 Czerwiec 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Pułapki jakości w hotelowym housekeepingu – Jak bezpiecznie zniszczyć wizerunek firmy

Rutyna – postrzegana pozytywnie przez większość ludzi – może wykreować lub zniszczyć wizerunek firmy – i to właśnie temu drugiemu aspektowi zagadnienia poświęcony jest ten artykuł. Słownik... więcej»

Dziesięć najważniejszych rzeczy absolutnie pożądanych przez gości luksusowych hoteli - Część 1 z 4

W jaki sposób definiuje się luksus w hotelarstwie? Być może jest to historia i reputacja, lokalizacja i niesamowite widoki, wartość marki i jej przynależność, gwiazdy wśród pracowników i infrastruktura oraz... więcej»

Napiwek za obsługę wliczony w cenę zupy. Zrozumienie sensu dodatku za obsługę

Klienci ekskluzywnych restauracji na Manhattanie zobaczą wkrótce w swoich rachunkach dodatkowe koszty, nie tylko za zupę.Poczynając od czwartku szef kuchni Thomas Keller będzie obciążał klientów 20% dodatkową... więcej»

Regulamin hotelowy

Większość hotelarzy, którym zależy na zapewnieniu swoim gościom spokojnego i bezpiecznego pobytu, korzysta z uprawnienia, jakie daje im ustawa o usługach turystycznych, a konkretniej art. 44 ust. 3, który brzmi:... więcej»

Hotele pomagają gościom osobiście wykonać pamiątki z pobytu

Z hotelu nie można zabierać do domu ręczników lub szlafroków, ale wiele hoteli umożliwia gościom zabranie do domu pamiątek, które sami zrobili na miejscu, w hotelu. Od produktów żywnościowych, poprzez grafiki, do... więcej»

Pięć mitów hotelowego marketingu internetowego!

Bardzo ciekawym zajęciem jest lektura niektórych artykułów dotyczących internetu, a w szczególności marketingu w internecie. Zawartość wielu z nich jest interesująca, ale wydaje się, że wielu... więcej»

Zapiski hotelarza na kanwie pierwszego sezonu Hotelu Zacisze

Czasem, aby zrozumieć, co powoduje, że poprzeczka określająca odpowiedni poziom usług w branży hotelarskiej ustawiona jest na takim, a nie innym poziomie, trzeba przyjrzeć się wszystkim ciemnym stronom tego zjawiska,... więcej»

Dziesięć warunków dochodowej karty win

Karta win jest zasadniczym elementem strategii budowania zysku i ostatecznie w pewnym stopniu wpływa na sprzedaż detaliczną innych produktów. Bardziej inteligentne myślenie i mniej czołobitności dla agresywnej... więcej»

Wrażliwość sytuacyjna brakującym ogniwem szkolenia w hotelarstwie

Wydaje się, że coraz częściej programy szkoleniowe zaspokajają potrzeby przemysłu w zakresie poprawiania doznań gości hotelowych. Niezależnie od tego, czy programy te opracowywane są przez markę hotelową,... więcej»

Nauka stosowania cen: Ustalanie właściwej ceny

Twoja hotelowa marka komunikuje zestaw funkcji i obietnic, które składają się na szczególne równanie wartości. Głównym składnikiem tego równania jest struktura stawki twojego hotelowego pokoju, która pomaga tworzyć... więcej»

Waga okazji i talonów rabatowych w hotelowych strategiach marketingowych

Jeśli pracujesz w hotelowym dziale marketingu, jesteś odpowiedzialny za pozyskiwanie nowych gości. Aby to robić skutecznie trzeba reklamować się w sposób o wiele bardziej pomysłowy niż ktokolwiek inny w branży.... więcej»

Jak ja to robię: Strategie hotelarza Marka Hamistera na efektywny dzień pracy

Moje zobowiązanie do utrzymywania osobistej komunikacji ze wszystkimi swoimi współpracownikami i partnerami biznesowymi, wymusza wykorzystywanie mojego czasu w sposób możliwie najbardziej efektywny. Oto, jak... więcej»

Z pamiętnika podróżnika: Hotelowe (r)ewolucje

Hotelarstwo zmienia się, a z nim spojrzenie na gościnność, na potrzeby i oczekiwania klienta. Czy jednakże podążanie za nowoczesnością zawsze idzie w parze z zadowoleniem klienta?Działy marketingu prześcigają się w... więcej»

Marudny klient!

Niezależnie od wszystkich naszych najlepszych starań, czasami zdarza się nam gościć okazjonalnego zrzędę. I kurczę, musimy stawić czoła klientowi który ma pretensje o to, co zrobiliśmy, bądź też o to czego nie... więcej»

Nauki płynące z telewizyjnego programu Hotel’s Hell

Sieć telewizyjna Fox Network emitowała nowy reality show "Hell’s Hotel", śledzący sławnego kucharza Gordona Ramsaya, w trakcie jego odwiedzin w obiektach stojących na granicy bankructwa. Próbuje on... więcej»

Czego brakuje w twoim marketingu

W większości materiałów marketingowych brakuje co najmniej jednego z poniższych trzech elementów potrzebnych, aby potencjalni klienci zwrócili na nie uwagę. Upewnij się, aby włączyć we wszystkich swoich... więcej»

10 najbardziej imprezowych hoteli, które fani muzyki powinni odwiedzić!

2013 rok to czas rocka: Deep Purple będą świętować swoją 45. rocznicę, AC/DC 40-stą, a the Rolling Stones zbliżają się już do 50. rocznicy istnienia. Chcesz podążać śladami swoich idoli? Specjalnie dla fanów... więcej»

Pięć najgorszych błędów w obsłudze klienta

Bardziej niż jakikolwiek inny dział w przedsiębiorstwie, obsługa klienta jest przedmiotem wielkiej ilości konkurujących ze sobą priorytetów i presji. Kontrola kosztów i sprawianie, by klienci byli zadowoleni.... więcej»

Test 3 - Technik obsługi turystycznej

1. Regiony turystyczne w obrębie polskiego wybrzeża to:A. Żuławy Wiślane, Kujawy i Podlasie.B. Karpaty, Pojezierze Mazurskie.C. Pobrzeże Szczecińskie, Koszalińskie, Gdańskie.D. Kujawy, Pobrzeże Bałtyckie.2. Formą... więcej»

Trening restauracyjny

Trening restauracyjny to coś, co się praktykuje w każdej restauracji, ale nie każda restauracja potrafi go w pełni wyzyskać jako narzędzie do powiększania zysku.Pomyśl o treningu restauracyjnym jak o czymś więcej,... więcej»

Najlepsze procedury w zarządzaniu hotelowymi finansami

Sprawne zarządzanie finansami jest podstawą każdej skutecznej działalności gospodarczej. Oczywiście, dysponowanie produktem lub usługą o wysokim popycie, z ustaloną atrakcyjną ceną dla rynku docelowego, świadczoną w... więcej»

Kroki w sprzedaży, dzisiejsi dzwoniący chcą zindywidualizowanych doznań ze sprzedaży

Tradycyjnie programy szkoleniowe w hotelarstwie traktują sprzedaż w hotelu jako proces liniowy, przez jaki należy poprowadzić dzwoniącego z zapytaniem wzdłuż pewnej ścieżki do etapu zamknięcia sprzedaży. Czy to... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 (16) 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 »

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Polacy najchętniej spożywają Finlandia Vodka ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Najwyższy standard wypoczynku – jak dbać o hotelowe materace? ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji