Czwartek 28 Marzec 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Artykuły serwisu
Misja Pokojówki. Sześć sekretnych możliwości unikania niesnasek z housekeepingiem
Wilma Smith przebywała na wakacjach ze swoimi wnukami w Orlando, kiedy spotkała pokojówkę, dla której praca była tylko wykonywaniem służbowych zadań. Kiedy pewnego popołudnia wróciła z jednego z tematycznych parków,... więcej»
Polityka zarządzania dochodem
Bardzo interesującym wydarzeniem dla wytrawnej kadry kierowniczej przemysłu hotelarskiego jest osobiste uczestniczenie w powstawaniu stanowiska od zarządzania dochodem (revenue management), przy jednoczesnym... więcej»
Przed otwarciem – rozwiązania, o których warto pamiętać otwierając swoje drzwi
Najważniejszą sprawą przy otwarciu nowego hotelu (przynajmniej dla większości z nas) jest posiadanie klientów. Nic nas to nie obchodzi, że czekamy rok albo dwa przynajmniej na jakieś potwierdzenie, że nasz... więcej»
Doskonałość Obsługi: Czy możesz spowodować, aby twój zespół pracował tak, jakby był właścicielem hotelu?
"Jak mogę spowodować, aby moi pracownicy pracowali tak, jakby byli właścicielami hotelu?" Jest to pytanie, z którym często mam do czynienia w przypadku liderów kierujących się dobrymi intencjami, mającymi... więcej»
Wśród nas jest złodziej!
Zaczyna się to, kiedy raz na jakiś czas w kasie brakuje pieniędzy. Później staje się częstsze aż, pewnego dnia zdajesz sobie sprawę, że wśród twojej załogi jest złodziej. Niestety to nie jest odosobniony... więcej»
Twoja konkurencja jest twoją inspiracją
Każdy podejmuje jakieś postanowienia noworoczne. Są one zabawne, są obietnicą zmian, jeśli nie czymś zupełnie niezbędnym, charakterystycznym dla naszego społeczeństwa. Ale kiedy na przykład nadchodzi lato, być może... więcej»
Rywalizacja między dostawcami usług hotelowych: Jak daleko można się posunąć w pozyskiwaniu i utrzymaniu klienta
Konkurencja jest twarda w każdej branży, kusząc menedżerów raczej do zaangażowania się w myślenie krótkoterminowe, niż w procesy długoterminowego planowania: Ich problem to „W jakiej sytuacji znajdzie się... więcej»
Nadaj najwyższy priorytet technikom zmiany kanałów dystrybucyjnych przy rezerwacjach i szkoleniach recepcji
W coraz większym stopniu, znający się na rzeczy menedżerowie od dochodu dowiadują się, jak najkorzystniej spożytkowywać internetowe kanały dystrybucyjne pośredników w celu uzyskiwania wyższych dochodów... więcej»
Analiza zadowolenia gościa na podstawie indywidualnych relacji poprawiających poziom jakości pobytu poprzez obserwację najdrobniejszych detali - Cz. 2 z 2
Pokonywanie elementów strachu nie dających się pokonaćNa bazie nieprzerwanie postępujących po sobie interakcji, łagodzenie tego podświadomego kompleksu strachu i jego zjadliwej manifestacji wymaga taktownego... więcej»
Taktyki marketingowe w restauracji
Marketing restauracji jest zarówno sztuką jak i nauką, która nadal stanowi nieodkrytą tajemnicę dla zbyt wielu właścicieli restauracji. Niestety, wielu sprzedawców zajmujących się reklamą nie chce dowiedzieć się... więcej»
Czego potrzeba, by być profesjonalistą: Rzeczy, które możesz kontrolować
Dwa lata temu rozpoczęliśmy pracę w Society for Hospitality Management, w celu poprawy i podniesienia na wyższy poziom profesjonalizmu w przemyśle hotelarskim. Obecnie przy pomocy naszych programów i... więcej»
Yield Management w SPA: Przegląd zasad, korzyści, wyzwań i szans
Yield management, zwany także revenue managementem, jest powszechnie definiowany jako proces zrozumienia, przewidywania i wpływania na zachowania klientów w celu maksymalizacji przychodów lub zysków z produktów... więcej»
Najłatwiejsza sprzedaż
Chcesz natychmiast zwiększyć swoją sprzedaż?Prawie każdy pragnie szybkiego, prostego rozwiązania umożliwiającego zwiększenie poziomu sprzedaży. Na szczęście, niemalże we wszystkich przypadkach, nie jest to zadanie... więcej»
Mam na imię Jack i będę dzisiaj wieczorem Państwa obsługiwał
Obsługiwanie dawało mi karę, choć nieregularnie, ale i środki do życia na krótką chwilę. Płaci moje rachunki, daje mi szansę na poznanie ogromnej liczby ludzi, zabiera mnie do miast, których może nigdy bym... więcej»
Analiza zadowolenia gościa na podstawie indywidualnych relacji poprawiających poziom jakości pobytu poprzez obserwację najdrobniejszych detali - Cz. 1 z 2
W zakresie najlepszych procedur związanych z obsługą klienta zawsze powstawać będą teorie i zawsze będą one dyskutowane. Będą one także chlebem powszednim dla hotelarzy w 2013 roku i okresach późniejszych. Załóżmy, że... więcej»
Hodowla kadr dla hotelowego housekeepingu: Wykorzystywanie awansu jako środka motywacji?
‘Awansowanie na ścieżce indywidualnego rozwoju’ jest zadaniem łatwym tylko w niewielu przypadkach. W biznesie hotelowym od pracownika ubiegającego się o awans, wymaga się poświęcenia w pracy i... więcej»
Szkolenia dzisiaj: Stare i nowe podejście
Wiele już napisano na temat szkolenia i rozwoju zawodowego, choć pisanie i mówienie o tym jest kwestią delikatną, ale myślę, że niniejszy artykuł nie będzie ostatnim, który zajmie się badaniem tego tematu. W... więcej»
Dziesięć sposobów pomiaru i poprawy wyników sprzedaży
Jeżeli sprawdzasz, jaka jest motywacja i wydajność personelu, prezentacja menu lub zmieniające się gusty klientów, rezultaty zawsze uwidaczniają się w wielkości sprzedaży. Na co powinieneś zwrócić uwagę? Większość... więcej»
Jak zdobyć większą liczbę opinii w Internecie?
Opinie internetowe stają się dla klientów jednym z najważniejszych źródeł, do których się odwołują, gdy mają podjąć decyzję o tym, czy robić interes z konkretną firmą. Wielu z nich zwraca się o pomoc do takich stron,... więcej»
Audyty sprzedaży w hotelu zamykają lukę między szkoleniem a wynikami
W swoich staraniach, aby prześcignąć w sprzedaży swoich konkurentów, większość firm hotelarskich wiele inwestuje w szkolenia ze sprzedaży dla swoich kierowników od cateringu i sprzedaży grupowej. Podczas gdy... więcej»
Dziesięć najważniejszych rzeczy absolutnie pożądanych przez gości luksusowych hoteli 2/4
3. IndywidualizacjaPobyt w luksusowych hotelach zasadza się na odejściu tak daleko od kulturowych szablonów, jak to tylko jest możliwe i na szczególnym traktowaniu każdego gościa z osobna. Znowu przychodzi mi do głowy... więcej»
Jak być kelnerem
Ten artykuł przeznaczony jest dla osób, które chcą wykonywać zawód kelnera, jak również dla obecnych kelnerów, którzy chcieliby wykonać ruch przejścia do bardziej ekskluzywnej restauracji ponieważ sądzą, że... więcej»
Standardowe procedury check in i check out w hotelu ...więcej»
Pokój hotelowy - definicja, rodzaje, wyposażenie ...więcej»
Czym jest usługa hotelarska? ...więcej»
Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»
Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji