Sobota 20 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Budowanie linków do strony hotelu – poradnik dla początkujących

Jedna z najważniejszych strategii w optymalizacji witryny internetowej pod kątem wyszukiwarek, tak naprawdę realizowana jest poza twoją stroną internetową. Budowanie linka jest czynnością bieżącą, a czasami po prostu... więcej»

Jak wypada twój kamerdyner?

Obiekty, w których działy kamerdynerskie prowadzone są właściwie, cieszą się różnymi poziomami odnoszonych sukcesów, których podstawą jest dostosowanie do bazowego celu kamerdynerstwa: zapewniania dyskretnej... więcej»

Ananasowa obsługa: Najmniejsze gesty mogą uczynić największe wrażenie

Liczą się te najdrobniejsze rzeczy. Coś wielkiego tworzy się zazwyczaj z drobnych elementów ..., bo tak naprawdę liczą się te najdrobniejsze rzeczy. Szczególnie odnosi się to do branży hotelarskiej. Wydawałoby się, że... więcej»

Sztuka serwowania kawy

Wizyta klienta w kawiarni czy restauracji, który odwiedza nas, aby napić się kawy, może przerodzić się w prawdziwie niezapomniane doświadczenie. Nie tylko smak i zapach kawy pobudza jego zmysły, nie tylko uprzejmy... więcej»

Luksusowe hotele w dawnych więzieniach

Przytłaczający granitowy budynek wychodzący na rzekę Charles, w którym przez ponad sto lat trzymano najgorszych kryminalistów w Bostonie, już wkrótce zaoferuje luksusowe noclegi najbogatszym gościom. Przeobrażenie... więcej»

Trójkąt hotelowego sukcesu

Bez zdecydowanego ukierunkowania, zarządzania i motywacji, jakakolwiek organizacja, łącznie z hotelem, jest skazana na niepowodzenie. Co więcej, działanie jest skuteczne tylko wtedy, kiedy dobry lider zdoła skupić... więcej»

Konieczność rozpatrzenia grupowej reklamacji

Niezadowoleni turyści mogą wspólnie składać zbiorową reklamację, a organizator wyjazdu ma obowiązek ją rozpatrzyć. Musi też przyjąć skargi, które nie mają podpisu pilota lub rezydentaPotwierdza to ostatni wyrok Sądu... więcej»

Prawidłowa obsługa VIP-ów

Jako członkowi "roboczego teamu hotelowego", często proponuje mi się pokój o podwyższonym standardzie, ale rzadko doświadczam prawdziwie VIP-owskiej obsługi. Kiedy ostatnio doświadczyłem takiego właśnie... więcej»

Równowaga w śniadaniach

Jeżeli chodzi o najważniejszy posiłek dnia, marki z wybranymi usługami, traktują go bardzo poważnie.Prawdopodobnie dużo prawdy tkwi w tym, co matki przez całe lata powtarzają swoim dzieciom: Śniadanie jest... więcej»

Sztuka sprzedaży w spa: Dostosowywanie i kontynuacja doświadczenia twoich gości

Sprzedaż detaliczna może odegrać znaczącą rolę na drodze do odnoszenia sukcesów przez spa. Firmowe produkty mogą spowodować powstanie dodatkowych, pogłębionych doświadczeń u twoich gości przebywających w spa, a... więcej»

Jak obsługiwać w hotelu osobę niewidomą – szkolenie dla personelu Sheraton Overland Park Hotel

July Hauman była trochę zdenerwowana. Za kilka dni Sheraton Overland Prak Hotel, gdzie July jest kelnerką, będzie przyjmował 100 niewidomych gości i mających wady wzroku. W jaki sposób podajesz jedzenie komuś, kto... więcej»

Hotel jako partner w interesach, nie tylko płacący klient: Pobożne życzenia czy przyszły cel?

Jak każda firma sprzedaje swoje produkty potencjalnym klientom, jeżeli ich „produktami” nie są rzeczy, ale ludzie” – co ma miejsce w firmach obsługujących hotele w zakresie sprzątania?... więcej»

Poproś o zakup, aby zwiększyć rezerwacje w hotelu o 440 %

Po ponad 20 latach działalności w szkoleniu personelu recepcji, rezerwacji i sprzedaży, jestem bardzo zadowolony, że nowy oficjalny raport badawczy potwierdził to, o czym my, szkoleniowcy, wiedzieliśmy od... więcej»

Skuteczne techniki na zwiększenie napiwków w restauracji - cz. 2

8. Zwracaj się do klienta po nazwisku*Zwracanie się do klienta po nazwisku mówi im, że są dla nas ważni. Większość ludzi twierdzi, że takie uznanie jest schlebiające i przyjemne. Stąd powinieneś otrzymywać większe... więcej»

Podstawy Revenue Management: Trzy pojęcia, które muszą być przyswojone przez każdego pracownika hotelu

Trzy najważniejsze, tuż po lokalizacji oczywiście, dźwignie hotelowych zysków, to cena, cena i jeszcze raz cena. Załóżmy, że macie szansę na dokonanie 10 procentowego zwiększenia obłożenia, zwiększenia ceny, obniżki... więcej»

Obsługa gości: Tradycja zaginęła

Wielu z nas przypomina sobie czasy, gdy Obsługa Gości w Hotelu, panowała niepodzielnie, szczególnie w tych większych, metropolitalnych obiektach. Mieliśmy „kontakt” z gośćmi, dosłownie od momentu ich... więcej»

Czy wiesz o czym mówią pracownicy twojego zespołu hotelowego potencjalnym klientom w rozmowach telefonicznych?

W zapracowanym świecie, w którym przyszło dzisiaj działać hotelowym menedżerom marketingowym i revenue managerom, istnieje wiele kanałów dystrybucyjnych wymagających naszej uwagi. Trzeba stałego wysiłku, aby... więcej»

Ewolucja w housekeepingu oznacza poprawę jego efektywności

Kiedy gość z pokoju 357 życzy sobie dodatkowych ręczników, nie chce na nie długo czekać. W przeszłości, gość zadzwoniłby do recepcji, która z kolei skontaktowałaby się z biurem housekeepingu, które odszukałoby w... więcej»

Test dla hotelarzy 7 - Technik hotelarstwa

1. Dostawę posiłków m.in. dla uczestników konferencji lub podróżnych w samolocie określa się terminem:A. cabotageB. cateringC. room serviceD. charter.2. Room service to:A. kompleksowa obsługa gościa... więcej»

Co powinieneś zrobić, żeby zostać liderem marketingowym w branży hotelarskiej

Posiadanie lub zarządzanie dobrej klasy hotelem wiąże się tylko z kosztem wejścia do biznesu hotelarskiego. Aby jednak rozbudować hotelową turystykę biznesową i pozyskać większą liczbę turystów tego typu, trzeba... więcej»

Zarządzanie dochodem a strategia pakietowania

Bieżące badanie zostało przeprowadzone w celu lepszego zrozumienia sposobu, jak hotele wykorzystują strategię zarządzania dochodem z pakietowania wartości dodanej. Poniżej przedstawiono streszczenie... więcej»

Utrzymywanie lojalności gościa: Powrót do podstaw

Kiedy goście opuszczą twój hotel, nie będą pamiętać, łóżek, śniadań lub budynku, będą pamiętać jak się tam czuli. Kreowanie kultury "sprawiania, by goście czuli się dobrze" ściągnie ich z powrotem do hotelu,... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 (22) 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 »

Standardowe procedury check in i check out w hotelu ...więcej»

Pokój hotelowy - definicja, rodzaje, wyposażenie ...więcej»

Czym jest usługa hotelarska? ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji