Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Meldowanie po północy: Jak unikać przekwaterowania z hotelu

Jeśli często podróżujesz, scenariusz ten może być ci dobrze znany. Jest późno. Docierasz ostatecznie do hotelowej recepcji, wykończony koszmarem nowoczesnej podróży, tylko po to, aby być przywitany następującymi... więcej»

Restauracja od kuchni – zarządzanie z głową

Żeby restauracja była często odwiedzana i lubiana, nie wystarczy już tylko dobre menu i ciekawy wystrój lokalu. Dziś to świetny personel i zrównoważona gospodarka odpadami ma istotne znaczenie w zarządzaniu lokalem i... więcej»

Twój hotel może być stary, ale sposób w jaki świadczysz obsługę taki być nie może

Tak jak większość ludzi, lubię pobyty w nowych hotelach, głównie dlatego, żeby mieć uciechę z wypróbowywania wszystkich tych nowych gadżetów, nie troszcząc się o wyższy standard usług. Często jednak w przypadku... więcej»

Bielizna pościelowa – Czy twoi goście naprawdę wyczuwają różnicę?

Właśnie wróciłem z krótkiej wycieczki do San Francisco, podczas której miałem okazję zatrzymać się w dwóch różnych hotelach, o różnych kategoriach cenowych, tak aby mieć jak najbliżej do miejsc, w których odbywały się... więcej»

Naucz swoich pracowników odpowiadać Tak na skargi

Wraz z rozprzestrzenianiem się internetowych opinii oraz komentarzy publikowanych w mediach społecznościowych oraz filmów ze skargami klientów, które pojawiają się na YouTube, oczywistym staje się to, że poziom... więcej»

Jak otworzyłem hotel korzystając ze strategii PR na Facebooku

W jaki sposób Martin Soler skorzystał z bezpośredniej strategii PR na Facebooku do otwarcia obiektu Seven Hotel uzyskując jego  80 procentowe obłożenie poza sezonem. W jaki sposób Hotel Le Seven tak szybko zbudował... więcej»

Atrybuty lidera w restauracji

Pełniąc funkcję kierownika restauracji, część twojej wartości dla firmy pochodzi ze zdolności do "zarządzania" niektórymi wskaźnikami prowadzącymi do doskonałości w obsłudze i zyskowności lokalu. Wskaźniki,... więcej»

Porady dla turysty biznesowego: 12 porad na przetrwanie pobytu w pięciogwiazdkowym hotelu

Hotel pięciogwiazdkowy z pewnością nie potrzebuje podręcznika przetrwania. Co to znaczy przetrwać? Pięciogwiazdkowy hotel sytuuje się w górnej części luksusowego drzewa – pokoje typu deluxe, basen, całodobowe... więcej»

Niewrażliwe słowa mogą wykreować wrażliwych gości!

Kije i kamienie mogą pogruchotać mi kości, ale słowa nigdy nie zrobią mi krzywdy - chyba, że słowa zranią moje doznanie i doprowadzą do wściekłości. Pierwsza część tej klasycznej frazy, zazwyczaj kierowana do małych... więcej»

Porady w zakresie przywództwa w sprzedaży dla dyrektorów hoteli

W walce o udział w rynku hotelowi menedżerowie z doświadczeniem w sprzedaży mają wyraźną przewagę. Dla menedżerów, którzy doszli do stanowiska menedżerskiego poprzez pracę w innych działach, skuteczne i motywacyjne... więcej»

Jak prowadzić sprzedaż hotelu - w dziesięciu punktach

Jak zacząć wprowadzanie w życie strategii marketingowej hotelu? Jak promować hotel w sytuacji zmieniającego się i rozwijającego nowe techniki Internetu, reagującego momentalnie na nowe wydarzenia przynoszone przez... więcej»

Siedem grzechów głównych barmana

Kto nie pracował wcześniej jako kelner lub barman, to dla większości z nas pewnego rodzaju rytuałem było przynajmniej pracować w niepełnym wymiarze czasu pracy w jakiejś firmie hotelarskiej w pewnym momencie naszego... więcej»

Nawyki gości w Gościnności Doświadczeń

W Gościnności Doświadczeń, nowej koncepcji rozwoju w odniesieniu do gości, którzy nie są już postrzegani wyłącznie jako jednostki przyjeżdżające do hotelu obładowane bagażami, ale także jako osoby obdarzone... więcej»

Overbooking z perspektywy hotelarza

Z pewnością w trakcie pełni sezonu, a szczególnie podczas atrakcyjnych wydarzeń, nadkomplet w hotelach jest niemal nieunikniony. Z punktu widzenia hotelarza overbooking jest drogą do optymalizacji przychodów z... więcej»

Przyszłość przemysłu hotelowego i mediów społecznościowych

W przeciwieństwie do wielu nowoczesnych gałęzi przemysłu, większość z tego, co wykonuje hotel dzieje się poza siecią. Trudno świadczyć usługi w hotelowym pokoju lub posłać łóżko za pomocą kliknięcia. Ale hotele... więcej»

Daj spokój zmianom. Zacznij działać w inny sposób

Słynny cytat o robieniu czegoś w inny sposób był przypisywany Benjaminowi Franklinowi, Albertowi Einsteinowi, Markowi Twainowi, a nawet staremu przysłowiu chińskiemu. Moje badania wskazują jednak, że pierwsza znana... więcej»

Potęga powitania… Gościnność poza granicami hotelu

Co sprawia, że czujemy się mile widziani, doceniani i odczuwamy komfort w każdym środowisku? Jakie emocje są wyzwalane, gdy doświadczamy przyjaznej atmosfery, a kiedy takich emocji nie doświadczamy? W jaki sposób... więcej»

Najdziwniejsze hotelowe zajęcia na świecie

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się jakby to było, gdybyś pracował w jednym z czołowych hoteli na świecie? Cóż, mógłbyś być bardzo zaskoczony – to nie jest tylko blichtr i splendor.Dziwaczne zajęcia hotelowe... więcej»

Co można zrobić, aby nawiązać relacje z gośćmi, zanim zjawią się w hotelu

Budowanie relacji z gośćmi zaczyna się jeszcze przed ich przyjazdem do hotelu. Czy kiedykolwiek dokonaliście gdzieś rezerwacji i następnie mieliście wyrzuty sumienia, że obiekt wam się nie podoba?Przyjmując osobiście... więcej»

Etykieta posiłków biznesowych w okresie świątecznym

Nadchodzi znowu okres świąteczny i rozpoczyna się czas na przyjęcia. Odbędzie się zwyczajowy cykl imprez biznesowo / socjalnych obejmujących przyjęcia koktajlowe, lunche i obiady.Niektóre z imprez będą zorganizowane z... więcej»

Jak zrealizować sprzedaż w 2012 roku

Jestem pewien, że wyznaczyliście już sobie cele sprzedaży na nowy rok, a jeżeli nie to proponuję natychmiast zabrać się do pracy.Czas ucieka szybko! Jeżeli określiłeś swoje cele, to gratuluję!Poniżej przedstawiłem... więcej»

Profesjonalni hotelarze w dalszym ciągu traktują kanały głosowe jako priorytet

Przyszło mi niedawno do głowy, jak relatywnie mało uwagi poświęca kadra kierownicza w obszarach zarządzania i hotelowego marketingu na głosowe kanały dystrybucyjne, przynajmniej w stosunku do ogromnej ilości czasu i... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 (29) 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 »

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Polacy najchętniej spożywają Finlandia Vodka ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Najwyższy standard wypoczynku – jak dbać o hotelowe materace? ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji