Piątek 19 Kwiecień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Artykuły serwisu
Route 66 – Wypełniona po swe krańce hotelową historią
Słynna i czczona Route 66 została umieszczona na historycznej liście 11 Najbardziej Zagrożonych Historycznych Miejsc w Ameryce. Nie wpadajcie jednak od razu w panikę w związku z przyszłością jej przemysłu... więcej»
Zarządzanie wydatkami na marketing. Jakie wydatki ciąć, a jakie utrzymać
Niewiele jest rzeczy, które w tym roku moglibyśmy uznać za pewniki, ale jedna rzecz z pewnością na takie miano zasługuje; kurczy się placek biznesowej turystyki. Problem ulega dalszemu pogarszaniu, kiedy tak wiele... więcej»
Obsługa światowej klasy: Co byłoby gdyby każdy pracownik świadczył usługi na poziomie concierge’a?
Pracownicy często czują się ograniczeni nazwami swoich stanowisk pracy. Głównym obowiązkiem odźwiernych jest otwieranie drzwi, masażyści terapeutyczni powinni głównie wykonywać kuracje masażowe, a pokojówki powinny... więcej»
Porady szkoleniowe w zakresie sprzedaży hotelowych rezerwacji na 2009 rok
Dla weteranów branży hotelarskiej, którzy po raz czwarty w ciągu ostatnich dwudziestu lat doświadczają spadku koniunktury, interesujące jest obserwowanie reakcji klientów wobec najnowszych, inspirowanych przez... więcej»
Karty komentarzy – Dlaczego są niewiele warte!
Ach, te Karty komentarzy – główne źródło opinii klientów na temat usług restauracyjnych! Moją ulubioną jest karta, którą zamierza się wysłać, jeżeli akurat posiada się znaczek pocztowy. Albo te karty, które... więcej»
Dyrektorzy są z Marsa, a goście z Wenus
Złośliwy Eryk w dalszym ciągu jest bezrobotny, ale zajął się czytaniem fachowej literatury, starając się zwiększyć swe szanse jako przyszły konsultant. Właśnie odkrył książkę doktora Johna Gray’a –... więcej»
Jak z powodzeniem prowadzić nocny klub
Pewnego dnia, wstąpiłem na śniadanie do jednego z najnowszych lokali w dzielnicy Northside. Po przekazaniu zamówienia kelnerce zauważyłem dwóch dżentelmenów przy sąsiednim stoliku. Rozpoznałem w nich właścicieli... więcej»
W trudnych czasach najbardziej liczy się obsługa
W trudnych czasach pod względem ekonomicznym niektóre przedsiębiorstwa tną koszty po linii najmniejszego oporu, czyli najczęściej w obszarze obsługi klienta. Jest to dokładnie i precyzyjnie ta rzecz, której nie... więcej»
7 Tricków Cenowych: Z ilu z nich możesz skorzystać?
Podczas gdy klienci poszukują dodatkowych wartości i najlepszej okazji przy kupnie pożądanych produktów, strategie cenowe winny być bardziej inteligentne niż kiedykolwiek w przeszłości. Zasadniczą sprawą jest... więcej»
Świadczenie obsługi światowej klasy: funkcja wobec celu
Jaka jest różnica pomiędzy portierem otwierającym hotelowe drzwi, a portierem sprawiającym, iż goście doświadczają serdeczności powitania? A jaka jest różnica pomiędzy pracownikiem housekeepingu zmieniającym... więcej»
Optymalizacja zysku jest zadaniem dla każdego
Niezależnie od tego, czy wskaźniki RevPAR i ostatecznego zysku finansowego wzrastają, czy spadają, na twoim rynku hotelowym, nie ma lepszego czasu, niż cenny teraźniejszy dla uczynienia z optymalizacji zysku,... więcej»
Hotele z sercem
Jednym z najbardziej zapracowanych hoteli w Houston jest Jesse H. Jones Rotary House International, 322-pokojowy obiekt z pełną obsługą, prowadzony przez Marriott International. Jednak tutejsi goście... więcej»
Hotel odliczy VAT od usług gastronomicznych
Przedsiębiorca świadczący usługi hotelowe, który zapewnia też gościom posiłki, może odliczyć podatek naliczony przy zakupie usług gastronomicznych. Nie dotyczy go zakaz przewidziany w przepisach.Potwierdził to... więcej»
Recesja uodparnia luksusowy segment
W trudnych czasach pod względem ekonomicznym, kuszące wydają się próby wprowadzania obniżek cen sprzedaży produktów, mające na celu stymulację i rozwój podupadającego biznesu. Proszę jednak wzorować się raczej na... więcej»
Obsługa indywidualna: Usługi luksusowe
Luksusowa turystyka rozpowszechnia się na dobre na całym świecie. Według raportu opracowanego przez organizację – International Luxury Travel Market, bieżąca stopa wzrostu sięga 10 %. Liczby mówią same za... więcej»
Hotelowy portier, bardziej niezawodny niż przenośne mapy Google
Kiedy przygotowywałem się do dzisiejszego wyjazdu z Chicago, musiałem znaleźć najbliższy przystanek metra do swojego hotelu. Uruchomiłem więc Przenośne Mapy Google'a (NSDQ: GOOG) na mojej komórce i starałem się... więcej»
Hotelowy emarketing: Poza pokojami, w hotelu jest dużo więcej rzeczy do wypromowania
„Przebyliśmy szmat drogi, kochanie”, stwierdził nie tak dawno, pełen energii idol muzyki pop, powtarzając przesłanie równie entuzjastycznej piosenki. Tak też się stało... także w świecie Internetowego... więcej»
Spersonalizowane doświadczenie w usługach hotelarskich jest ciągle spełniane
Pomimo całej tej negatywnej publicity, o jakiej czytamy w dzisiejszych czasach, a dotyczącej erozji w zakresie obsługi klienta, szczera i autentyczna gościnność jest w dalszym ciągu, codziennie świadczona klientom... więcej»
Wybierasz się w podróż służbową? Hotele chcą, abyś zabrał w nią również swoją rodzinę
Żądni generowania większej sprzedaży pozyskiwanej od rodzin biznesmenów, hotele zwiększają swoje wysiłki w dogadzaniu dzieciom swoich gości. Nawet hotele, które obsługują i zaspokajają potrzeby biznesowych gości,... więcej»
Waga osobistego podejścia do kandydata do pracy
Nie ma nic bardziej frustrującego dla firmy zatrudniającej pracowników, niż poświęcenie kilku tygodni, a często kilku miesięcy na wyselekcjonowanie ewentualnych kandydatów, przeprowadzenie dogłębnych rozmów... więcej»
Kierowanie zapracowaną restauracją: Sześć sposobów świadczenia wyjątkowej obsługi
Czasami, nie z twojej własnej winy, znajdujesz się w sytuacji, kiedy jesteś dosłownie zasypany zleceniami wymagających klientów, którzy mogą się czuć uprawnieni do natychmiastowej obsługi. Być może do twojej... więcej»
Jak być gotowym na spotkanie z mediami?
Co robisz, jeżeli dzwoni ktoś z mediów? Dziennikarz życzy sobie, abyś skomentował trendy na rynku gastronomicznym, albo sytuację personalną. Nakręcany jest telewizyjny film dokumentujący region, w którym znajduje... więcej»
Standardowe procedury check in i check out w hotelu ...więcej»
Pokój hotelowy - definicja, rodzaje, wyposażenie ...więcej»
Czym jest usługa hotelarska? ...więcej»
Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»
Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji