Czwartek 28 Marzec 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Artykuły serwisu
Kroki w sprzedaży, dzisiejsi dzwoniący chcą zindywidualizowanych doznań ze sprzedaży
Tradycyjnie programy szkoleniowe w hotelarstwie traktują sprzedaż w hotelu jako proces liniowy, przez jaki należy poprowadzić dzwoniącego z zapytaniem wzdłuż pewnej ścieżki do etapu zamknięcia sprzedaży. Czy to... więcej»
Test dla hotelarzy 9 - Technik hotelarstwa
1. W restauracji hotelowej hotelu Wenus, część potraw przygotowywano w obecności gości, wykorzystując wózek kelnerski. Jaką metodę obsługi zastosowano?A. Francuską.B. Rosyjską.C. Angielską.D.... więcej»
Projektowanie bliższych i dalszych doświadczeń w spa. Co, w rzeczywistości, kupują hotelowi goście? – Część 2/2
Tradycyjnie wszechobecne "przedpołudnia dla urody" często rozpoczynały się lub kończyły lunchem spa. W środowisku dziennego spa przygotowywany jest on zwykle w miejscowej restauracji i niestety... więcej»
Hotelarstwo: Zamiana problemów na wspaniałe możliwości
Podróże i turystyka to przemysł numer jeden na świecie z oczekiwaniami na ich ciągły wzrost w następnej dekadzie. Mimo to zyski przemysłu zanikają w wielu częściach świata. Hotelarstwo to ryzykowny... więcej»
Dziesięć najważniejszych warunków udanego otwarcia hotelu klasy luksusowej
Kto powiedział, że gala nabita osobistościami, przyjęcie za milion dolarów czy inne przywieszki z wysoką ceną są jedynymi sposobami, aby nowy hotel klasy delux został zauważony? Efektywne wprowadzenie PR-u na... więcej»
Zatrudnianie słynnego szefa kuchni
Jako hotelarze realizujący poważne programy gastronomiczne zdajecie sobie sprawę z tego (lub tak to przynajmniej zaprogramowaliście), że goście odwiedzający wasz obiekt, przyjeżdżają doń, tak samo z powodu... więcej»
Nadaj priorytet gościnności
W dzisiejszych czasach niekwestionowanie prawdziwe jest twierdzenie, że hotele na wszystkich rynkach mają dostęp do nieporównywalnie większych możliwości w zakresie szkolenia z gościnności, czy to za pośrednictwem... więcej»
Projektowanie bliższych i dalszych doświadczeń w spa. Co, w rzeczywistości, kupują hotelowi goście? – Część 1/2
W 1999 r napisałem artykuł, w którym zwracałem uwagę na wzrost popularności ośrodków spa, a w zasadzie pozycjonowanych ośrodków spa, przeobrażających się w istotne pod względem rentowności hotelowe działy, a nie tylko... więcej»
Obsługuj osobę, nie proces
Moja przyjaciółka, hinduska dziennikarka, odwiedziła ostatnio Singapur, gdzie zatrzymała się w jednym z pięciogwiazdkowych hoteli, w tym mieście. Opuściła hotel, nie przekonana do jego obsługi. Zapytałam ją... więcej»
Równaj do najlepszych: Podnoszenie poziomu programu kontroli jakości ku maksymalizacji zadowolenia gości
W pewnym momencie naszej kariery zawodowej w branży hotelarskiej, stawaliśmy zapewne w obliczu tego samego koszmaru: złowróżbny uśmiech profesjonalnie ubranego gościa, po którym następowało uprzejme wręczenie... więcej»
Specjaliści od rezerwacji potrzebują wsparcia w radzeniu sobie z najzwyklejszymi pytaniami
Wielokrotnie miałem okazję przebywać wspólnie ze specjalistami od rezerwacji, kiedy na żywo, zręcznie odpowiadali na trudne pytania, podczas rozmów telefonicznych w hotelach i centrach zgłoszeniowych (call... więcej»
Gastronomiczne menu: Podtrzymywanie aktualności. Przekraczanie oczekiwań i pragnień klientów w 2013 roku
Jest takie stare powiedzenie, które mówi że toczący się kamień nigdy nie porasta mchem, czyli ci którzy stale coś robią nie popadają w rutynę i nie brak im pomysłów i kreatywności. Jest to szczególnie prawdziwe,... więcej»
Lekcje płynące z doskonałej obsługi klienta w Southwest Airlines
Nie zdarza się często, aby wyrażenia "wyjątkowa obsługa klienta" i "linie lotnicze" występowały w tym samym zdaniu. Sprytnie sformułowane przepisy dotyczące zmian w rozkładzie lotów, wysokie opłaty... więcej»
Podnoszenie cen bez utraty klientów
Czasami trzeba po prostu podnieść stawki, aby utrzymać opłacalność biznesu. Można wtedy skorzystać z niżej przedstawionych pięciu strategii blokujących odpływ klientów z biznesu.Firmy niechętnie podnoszą ceny,... więcej»
Mistrzostwo w sztuce przyciągania
Wszystko jest duże w Las Vegas: duże hotele, niesamowita rozrywka, wytrawni szefowie z kraju i świata, nadzwyczajna kuchnia, znaki drogowe i ulice, nawet pieniądze tam wydawane są duże. W Las Vegas są największe... więcej»
Standardowe procedury check in i check out w hotelu
STANDARDOWA PROCEDURA ZAMELDOWANIA - CHECK IN 1. Uprzejme powitanie gości.2. Zapytanie gości, czy była dokonana rezerwacja.3. Zapytanie gości o nazwisko na jakie była dokonana rezerwacja.4. Sprawdzenie rezerwacji w... więcej»
Strategie wobec 8 kluczowych wyzwań obecnych w dzisiejszym hotelowym świecie ośrodków spa – część 2/2
Strategia 5 – Ewoluowanie przekazów spa w trudnych ekonomicznie czasachJedną z rzeczy, którą dzielą hotelowi goście spa, lokalni klienci i członkowie klubu spa – niezależnie od tego, czy się do tego... więcej»
Przepis na sukces hotelowej restauracji
Wśród wielu czynników, wpływających na zadowolenie klienta z jakości obsługi hotelowej, ważne miejsce zajmuje poziom hotelowej restauracji. W hotelach i obiektach grupy PPH&R przywiązuje się do tego czynnika... więcej»
„Zarządzanie przepływem ruchu” jako ważny składnik szkolenia w hotelarstwie
Występuje nieunikniony moment na każdym stanowisku związanym z kontaktem z klientem, kiedy równocześnie wielu klientów podchodzi do recepcji, stanowiska concierge czy obsługi gościa, pozostawiając jednego... więcej»
O co tyle hałasu z tym pierwszym wrażeniem? Nauki płynące z wysokiej klasy hoteli
Inteligentni liderzy branży hotelarskiej jedno wiedzą na pewno: wspaniałe doświadczenie gościa zaczyna się od wspaniałego pierwszego wrażenia. Zgodnie więc z najnowszym artykułem w Wall Street Journal,... więcej»
Hotele „szkolą” gości
Tworzenie możliwości nauki dla gości jest jednym z pożądanych trendów w hotelarstwie, dzięki któremu można pobudzić lojalność gości i skorzystać z niej. Oto, co musisz wiedzieć! Jedną rzeczą jest uczynienie z branży... więcej»
Gromadzenie funduszy z napiwków: Budowanie zespołu
Wielu spośród moich klientów reprezentuje politykę gromadzenia funduszów z napiwków. Czy ta polityka nagradza mierną jakość pracy na równi z ponadprzeciętnymi wynikami? Może. Jeżeli jesteś członkiem... więcej»
Standardowe procedury check in i check out w hotelu ...więcej»
Pokój hotelowy - definicja, rodzaje, wyposażenie ...więcej»
Czym jest usługa hotelarska? ...więcej»
Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»
Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji