Sobota 20 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Odnajdywanie „Wiary”: Procedury związane z rzeczami zagubionymi i odnajdywanymi są podstawowym narzędziem viro marketingu

Jako osoba często podróżująca zarówno służbowo, jak i w celach wypoczynkowych, pozostawiłem w pokojach hotelowych w ciągu tych wszystkich lat w drodze, całkiem długi sznureczek różnych osobistych przedmiotów. I... więcej»

Dlaczego ważne jest czytanie języka ciała twojego gościa?

Większość ludzi wierzy, że mowa jest naszą główną formą komunikacji. W rzeczywistości, komunikacja ustna jest dość niedawno opanowanym przez człowieka elementem rozwoju w historii ewolucji. Zanim rozwinęła się mowa,... więcej»

Szacunek dla klienta jest najważniejszy

Wszyscy plotą o ich znakomitej obsłudze klienta. Pomyśl jednak o wszystkich złych incydentach, jakich doświadczyłeś w okresie ostatnich kilku miesięcy. Jest ich prawdopodobnie zbyt wiele, by dały się zliczyć.... więcej»

Pięć najbardziej zaniedbywanych obszarów obsługi w hotelach luksusowych

W tym miesiącu przyglądamy się pięciu najbardziej zaniedbywanym obszarom obsługi w hotelach luksusowych. Niezależnie od tego, czy goście płacą 200$ czy 850$ za noc, czy hotel jest częścią najwyższej klasy łańcucha... więcej»

Już czas, aby dać gościom to, czego rzeczywiście codziennie potrzebują i czego pragną

Jako trener w sprzedaży hotelowej, wykładowca i konsultant miałem możliwość pracowania w ciągu minionych lat z prawie wszystkimi większymi firmami hotelowymi i markami oraz miałem również przyjemność być ich gościem... więcej»

Przygotuj swoich pracowników do świadczenia perfekcyjnej obsługi klienta

Uczynienie kogoś szczęśliwym i zadowolonym może wywołać najlepsze na świecie uczucia i zbudować lojalność klienta. Wiedza o tym, jak to robić, przychodzi zupełnie naturalnie dla pewnej kategorii osób, podczas gdy... więcej»

Istota przybycia gości

Kiedy nadejdzie pora odnowienia twojego hotelu, będziesz prawdopodobnie chciał zatrudnić profesjonalnego projektanta. W przeciwnym razie twój odnowiony hotel będzie wyglądał tak niegustownie, jak twoja własna... więcej»

Doznania gościa nie można skopiować czy sklonować. Kilka sugestii dla przemysłu hotelarskiego – cz. 2/2

Im bardziej jest rozbudowana podstawowa wartość, tym większy będzie ona miała wpływ na doświadczenie gościa. Duchowy poziom troski w doświadczeniu gościa jest bezpośrednio związany ze stopniem, w jakim utrwalone są... więcej»

Doznania gościa nie można skopiować czy sklonować. Kilka sugestii dla przemysłu hotelarskiego - cz. 1/2

Czy nikt nie dostrzega niczego przestarzałego w tendencjach hoteli do wzajemnego kopiowania doznań gości, a łańcuchy hotelowe starają się również klonować identyczne doświadczenia w swoich całych grupach hotelowych?... więcej»

Odmienne spojrzenia na obsługę klienta. Doświadczenie pasażera linii lotniczych wobec doświadczenia gościa hotelowego

Jedną z rzeczy, którą z pewnością można powiedzieć o hotelach jest to, że nie wykazują one tendencji do przemieszczania się z miejsca na miejsce, nawet jeżeli mają poważne problemy z fundamentami.Samoloty, z... więcej»

Lepszy sposób wyrażenia podziękowania

Obecnie w wieku pisania bezosobowych e-maili z wyrazami podziękowania, wysłanie komuś okolicznościowej karty z życzeniami tworzy osobistą więź z adresatem i przekazuje pożądane przesłanie do klienta. Obsługa jest... więcej»

Punkty styku mają znaczenie w szkoleniu z obsługi klienta

Jest to pierwszy artykuł z serii dwóch – następny będzie traktował o „Wskazówkach w Kwestii Sprzedaży” Książka Malcolma Gladwella „Wskazówka: Jak drobne rzeczy mogą mieć duże... więcej»

Gesty obsługi

Proszę zapalić moją świeczkę! Wszystkie inne stoliki w restauracji, z wyjątkiem naszego, były oświetlone świeczkami. Zapadał zmierzch a z miejsca, w którym stał nasz stolik mieliśmy ograniczony widok. Znakomita... więcej»

Pięć sposobów poprawy obsługi klienta w twoim hotelu

Kiedy po wakacjach zostały już tylko wspomnienia, pojawia się prawdopodobieństwo, że obłożenie w twoim hotelu nieco się zmniejszy. Mniej klientów oznacza większą konkurencję, więc dlaczegóżby nie skorzystać z... więcej»

Szkolenie personelu recepcji w umiejętnej obsłudze zapytań o rezerwację przynosi wymierne korzyści

Jest jak najbardziej oczywistym faktem, że w obiektach hotelowych klasy średniej i ekonomicznej, personel recepcji musi stawiać czoło w udzielaniu kompleksowych informacji związanych z zapytaniami o rezerwację.... więcej»

Prawdziwa historia o dwojgu trudnych gości

Jako szkoleniowiec w przemyśle hotelarskim zawsze powtarzałem, że nie ma czegoś takiego jak trudny gość, a jedynie osoba przechodząca ciężki okres w swoim życiu. A oto ostatnia prawdziwa historia…Było wcześnie... więcej»

Kiedy obsługa jest nieszczera?

Czy zdarzyło ci się kiedykolwiek czekać przy ladzie sklepowej, aż kilku ekspedientów skończy ze sobą gawędzić? Mnie to się przytrafiło, aż w końcu zmądrzałem. Teraz po prostu wychodzę i robię zakupy gdzie indziej.... więcej»

Zapis rozmowy z recepcjonistą trzygwiazdkowego markowego hotelu

Oto zapis rozmowy, którą niedawno przeprowadziłem z pracownikiem recepcji  trzygwiazdkowego hotelu o międzynarodowej marce.Ja: „Ale nigdy z tego nie korzystałem!”Recepcjonista: (bardzo... więcej»

Pierwszy krok w maksymalizowaniu sprzedaży rezerwacji. Uwierz, że to jest możliwe

Jako sprzedawca programów szkoleniowych w przemyśle hotelarskim, uważam za niezmiernie interesujące, obserwowanie reakcji menedżerów i decydentów na przedkładane oferty i propozycje rezerwacji usług szkoleniowych.... więcej»

Pięć powodów przemawiających za pracą w butikowym hotelu

1. PersonalizmW przypadku hotelu butikowego cechy osobowościowe są najważniejsze i mogą być z powodzeniem dodane. Jako część opisowa do innych podstawowych butikowych atrybutów wymienionych poniżej. Dzieje się tak... więcej»

Wspaniała i spersonalizowana obsługa

Gdybyż tylko oni byli normą – nie wyjątkiem – mówi Yeoh Siew Hoon. Po napisaniu mojego ostatniego artykułu na temat „Służ osobie, nie procesowi”, przypadkowo spędziłam cały tydzień,... więcej»

Bycie wielkim nie dla nagród

Czy kiedykolwiek słyszeliście takie wyrażenie „legenda według własnego mniemania?” Po raz pierwszy usłyszałam je pracując z człowiekiem, który był legendarnym artystą i projektantem. Po długotrwałym... więcej»

« 1 (2) 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Obsługa z uśmiechem: Najważniejsze wskazówki dla usprawnienia obsługi klienta ...więcej»

Hotelowa siła robocza: Jedno zepsute jabłko ...więcej»

Wprowadz się do hotelu Ritz-Carlton po porady w sprawie dobrej obsługi klienta ...więcej»

Jestem profesjonalistą obsługi ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji