Niedziela 30 Kwiecień 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Posłuchaj, o czym mówi twój ubiór

Czy miałeś kiedyś pracownika, który przyszedł do pracy w brudnym, pomarszczonym czy cuchnącym uniformie? Z pewnością tak. Każdy z weteranów przemysłu hotelarskiego musiał w przeszłości zetknąć się z takim... więcej»

Obsługa gościa: Nie mów do mnie ‘kochanie'

„Szczęśliwego Nowego Roku, Słodziutka! „Kochanie, proszę mi pozwolić sobie pomóc”, „Proszę poczekać, Skarbie, sprawdzę to dla pani”. Uuuuufff! Nie znam tych ludzi?!!! Czy oni myślą,... więcej»

Co robić, kiedy nikogo nie ma w domu

Wszyscy wiemy, co oznacza prawidłowe podejście do klienta i właściwa obsługa – ale jak takie postawy wywołać u innych osób? Odpowiedź na to pytanie może być warta twojej uwagi, jeżeli nie 64 tys. dolarów. ... więcej»

Odróżniaj się od innych: model działania z sukcesem

Moja żona Susan i ja obchodziliśmy niedawno naszą rocznicę ślubu. Możesz pomyśleć, że jesteśmy szaleni, ale zawsze przekazujemy sobie jedynie karty okolicznościowe i nie robimy w tym dniu zbyt wiele zamieszania. ... więcej»

Kształtowanie zaangażowanych pracowników: różnica jaką wnoszą do doskonałości obsługi gości

Ostatnio czytałem artykuł w Gallup Management Journal oraz raport z przeprowadzonych badań omawiających wartość kształtowania stosunków z pracownikami i wartość, którą ten proces dostarcza tobie, jako menedżerowi... więcej»

Twoje podejście do sprawy robi różnicę

Nie tak dawno temu, ja i moja żona, planowaliśmy zorganizowanie spotkania z naszymi przyjaciółmi i chcieliśmy na nim po kolacji podać sery. Tak więc wybraliśmy się na lokalny rynek w poszukiwaniu odpowiedniego sera.... więcej»

Chciałbym poznać twoje standardy gościnności. Gdzie one są? Czy ktoś je widział?

„Chciałbym przejrzeć twoje standardy” – powiedział audytor. „Które” – odpowiedziałem. „Moi księgowi używają GAAP, aby zapewnić poprawne bilansowanie w księgach... więcej»

Każdy ma problemy…. Czy masz osoby, które je rozwiążą?

Czy mogę rozmawiać z menedżerem? – pięć najbardziej przerażających słów w jakimkolwiek scenariuszu obsługi klienta, zdanie luźno tłumaczone w języku obsługi klienta na „pocałuj klienta na... więcej»

Stworzenie doskonałości obsługi – siedem kroków, aby odnieść prawdziwy sukces

Doskonałość Obsługi?? Kto ma czas na skupianie się na obsłudze? Operatorzy są zajęci bieganiem w kółko starając się zidentyfikować wyłaniające się pojęcia, tworząc nowe ośrodki zysków, walcząc o dobrych... więcej»

Na doznanie gościa mamy wpływ zanim dotrze on do naszych drzwi. Wartość obsługi klienta

Organizacje zajmujące się marketingiem miejsca mają za zadanie promowanie swojego obszaru i społeczności hotelarskiej i zachęcanie gości do przyjazdu w te szczególne miejsca. Ogromną ilość czasu i pieniędzy... więcej»

Obsługa klientów

Bez względu na to, czy będziecie ich nazywali konsumentami, klientami, interesantami czy gośćmi – efektem finalnym wszystkich twoich przywódczych działań jest zadowolenie klientów. Ostatecznie, to... więcej»

Czy robić rezerwacje przez centralną rezerwację?

Obiekty są wspaniałe. Foldery są widowiskowe. Obietnice doznania z obsługi wydają się być najlepsze niż gdziekolwiek indziej. Gość jest zdecydowany i wykręca numer do rezerwacji. Przepełniony podnieceniem i... więcej»

Potęga nazwiska (imienia)

Zapamiętanie nazwiska (imienia) klienta może poprawić twoją sprzedaż. Niemniej jednak, osoby uczestniczące w moich zajęciach warsztatowych, często informują mnie, że mają problem z zapamiętywaniem nazwisk (imion).... więcej»

W trakcie samotnego posiłku

Czy jadłeś kiedykolwiek lunch samotnie? Wiem, że zabrzmi to jak przeciwieństwo całej koncepcji łączenia się i bliskości kontaktów. Zwłaszcza gdy czytaliście bestseller Keitha Ferrazzi, Never Eat Alone (Nigdy nie... więcej»

Obsługa na poziomie tworzenia prawdziwie niezapomnianych wrażeń wymaga nowej definicji i ducha troskliwej opieki

Ten artykuł zajmuje się tematem, który wydaje się, że nigdy nie powinien być kwestionowany, a mianowicie, głębią troskliwej obsługi, którą zapewnia lub powinien zapewniać hotel, i myślę że przyszła ku temu pora.... więcej»

Czy twoja obsługa sprzedaje?

Inteligentni właściciele biznesów wiedzą, że zapewnianie doskonałej obsługi swoim stałym klientom jest podstawowym składnikiem odniesienia ogólnego sukcesu w prowadzonym przedsięwzięciu. Zdają sobie również sprawę z... więcej»

Zamiana jednorazowej transakcji w związek – tworzenie niezapomnianego wrażenia

Zameldowanie w recepcji: mechaniczna, bezduszna interakcja, wspomagana przez wywiad komputerowy, odpowiedzi narzucane przez automat i ostateczne skierowanie do tego ciemnego korytarza. Obsługa gastronomiczna:... więcej»

Niektóre przeszkody przy wprowadzaniu obsługi na poziomie stwarzającym niezapomniane wrażenia

Istnieją przeszkody, które utrudniają hotelom podwyższanie poziomu obsługi, do poziomu prawdziwie niezapomnianych wrażeń (CTME), a oto cztery z nich. Przeszkody te działają, jak ołowiane obciążniki, przy twoich... więcej»

Jak czytać z potencjalnego klienta jak z książki!

Czołowi sprzedawcy i odnoszący sukcesy menedżerowie, uznając znaczenie niewerbalnej komunikacji w procesie sprzedaży, nauczyli się słuchać oczami. Rozumieją, że jednym z najłatwiejszych i najbardziej... więcej»

Obsługa gości zaczyna się od zdrowego rozsądku

Według danych Mark Michelson, Mystery Shopping Providers Association, powody utraty klientów przedstawiają się następująco: 1 % - śmierć 3% - zmiana miejsca zamieszkania 5 % - ulegają wpływom innych... więcej»

Co zrobić, aby stworzyć doznanie hotelowe oparte na obsłudze tworzącej niezapomniane wrażenia

Nie da się uniknąć faktu, że coraz więcej hoteli będzie się starało podnieść swoją obsługę do poziomu tworzenia prawdziwie niezapomnianych wrażeń (CTME). Jednym powiedzie się lepiej, drugim gorzej. Moim zdaniem,... więcej»

Najlepsze praktyki najlepszych – systemy zapewnienia jakości obsługi klienta

W tym krótkim artykule, chciałbym przedstawić korzyści i przykładowe modele systemów zapewnienia jakości obsługi. Wprowadzenie takiego systemu nie wydaje się być trudne, choć dla osoby patrzącej z zewnątrz, będą... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 (11) 12 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Doznania gościa nie można skopiować czy sklonować. Kilka sugestii dla przemysłu hotelarskiego - cz. 1/2 ...więcej»

Gościnność zaczyna się przy zameldowaniu ...więcej»

Zapis rozmowy z recepcjonistą trzygwiazdkowego markowego hotelu ...więcej»

Ludzkie elementy obsługi klienta. Złotym kluczem jest akcent indywidualny ...więcej»

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

Koneser i pomysł na Muzeum Polskiej Wódki to naprawdę...

2017-03-20, 20:39:44 ~mlody022

Bardzo potrzebna i słuszna inicjatywa:)

2017-03-16, 20:31:48 ~Hanna Burno

No dobrze, że wstawili okna i zrobili elewację. Jakoś to...

2017-03-15, 13:17:31 ~M

lepiej póżno niż wcale-myślenie ma przyszłość!

2017-02-07, 18:07:51 ~rympał

Byłem tam z żoną 04.01.2017 r , coś wspaniałego , długo nie...

2017-01-29, 14:05:23 ~pasek

Z przyjemnością czytam i podziwiam zmiany zachodzące na...

2017-01-25, 22:55:32 ~Student

Ten Hotel w Kościelisku zdecydowanie daje radę. Z czystym...

2016-12-28, 00:09:29 ~sin

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji