Sobota 21 Październik 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Jak radzić sobie z gośćmi prosto z piekła

„I wy to nazywacie pięciogwiazdkowym hotelem? Mieszkałem w sieci Motel 6, które zapewniały lepszą obsługę. Wszyscy jesteście tacy sami, obniżacie standardy obsługi, a jedyną rzeczą, którą jesteście... więcej»

Komunikacja gwarantem sukcesu

Podczas ostatniej wizyty w lokalnym sklepie z elektroniką, sprzedawca, z którym dotychczas załatwiałem swoje sprawy, był zajęty z innym klientem, a więc ktoś inny mnie obsłużył i odpowiedział na moje pytania. Nie... więcej»

Obsługa poprzez pocztę: Zdefiniuj obietnicę i wywiąż się z niej!

Obietnice. Prezydent George Washington, którego urodziny obchodziliśmy w lutym, powiedział „Nie podejmuj się tego, czego nie możesz wykonać, ale pieczołowicie dotrzymuj swoich obietnic.” Łatwo... więcej»

Bałagan przy obsłudze

Klient siedzący w restauracji czekał na zupę. Kiedy mu ją podano, zauważył w zupie muchę. Wezwał kelnera i spytał „Co ta mucha robi w mojej zupie?” Kelner odpowiedział z zimną krwią „Sądzę, że... więcej»

Pierwsze wrażenia

Czy jest jedna prosta rzecz, jaką można podzielić się ze swoimi pracownikami, która będzie miała największy wpływ na lepszą obsługę klienta. Nie jest to zadanie łatwe, bo nie istnieje model szybkiego... więcej»

Zadziw swojego klienta: trzy klucze do dostarczenia wyjątkowej obsługi klienta

Termin ”obsługa klienta” wywołuje różne odczucia w umysłach ludzi. Jeden wizerunek obejmuje pracowników przyjaznych, uśmiechniętych, chętnych do pomocy, którzy chcą cię obsłużyć w najlepszy sposób. Lub... więcej»

Osiem kroków do zadowolenia klienta

Jeżeli chcesz aby twój biznes odniósł sukces, musisz skupić swoją energię na najbardziej wartościowym atucie – twoich klientach. Oczywiście, potrzebujesz produktów lub usług, aby wytwarzać, sprzedawać i... więcej»

Uśmiechnij się – to poprawia wartość twojego oblicza

Przypisany wybitnemu hotelarzowi? Wybłagany przez twojego stomatologa? Symbolizujący ten okropny guzik? Rzeczywiście, ten tekst został wypowiedziany przez Dolly Parton w “Stalowej Magnolii” (dzięki... więcej»

Śmiertelne grzechy nieefektywnych identyfikatorów – Scott Ginsberg

Twój identyfikator jest twoim najlepszym przyjacielem. Ratuje ci życie na konferencjach, targach i różnego typu eventach przy rozpoczęciu rozmowy, kiedy spotykasz grupę nowych ludzi. Identyfikuje zarówno ciebie, jak... więcej»

Zwiększ swoją dostępność

Po przeczytaniu i przebadaniu tysięcy książek, artykułów i innych źródeł na temat komunikacji, pierwszego wrażenia, powiązań i prowadzenia rozmów, nauczyłem się jednej rzeczy: żadna z nich nie przybliża nam co... więcej»

Organizatorzy konferencji głośno narzekają na hotelowych sprzedawców

Kiedy organizatorzy konferencji lub podobnych spotkań mają złe doświadczenie ze sprzedawcą, zazwyczaj nie idą ze swoją skargą na samą górę. Mają oni raczej tendencję do zmiany dostawcy lub opowiedzenia swoim... więcej»

Rozwiązania pozostające w pamięci, czyli gdzie odeszła obsługa?

Ostatnio zostałem poproszony o przekazanie swoich spostrzeżeń na temat „Co złego dzieje się z obsługą klienta (czy ona została zaniżona czy może wycięta z budżetu)?” Nie wymaga zbyt wiele, aby... więcej»

Szkolenie z zabezpieczenia rezerwacji przy wymeldowaniu

Spędzając większość mojego dorosłego życia jako trener od sprzedaży i konsultant dla przemysłu hotelowego, specjalizujący się w sprzedaży w recepcji i rezerwacji, często kulę się, kiedy myślę wstecz o swoich... więcej»

27 sposobów na radzenie sobie z obiekcjami podczas sprzedaży

Mistrzowie od sprzedaży używają lingwistycznej struktury języka do stworzenia z klientami relacji „kupna”. Te scenariusze są wyrafinowane i elokwentne, a „magia słowna” w nich zawarta... więcej»

Szkolenia dla osiągnięcia doskonałości

George Miliotis jest General Managerem restauracji California Grill od czasu jej otwarcia w 1995. California Grill to restauracja jwyższej klasy usytuowana na ostatnim piętrze Contemporary Resort w Walt Disney... więcej»

Szkolcie załogę rezerwacji i recepcji, że zamknięcie sprzedaży każdemu przynosi korzyści

Jeśli istnieje jakaś wspólny temat dotyczący wszystkich programów szkoleń ze sprzedaży w dziale rezerwacji i recepcji w przemyśle hotelarskim, to jest to znaczenie wykorzystywania technik zamknięcia, aby zamienić... więcej»

Obsługa klienta powinna być dostarczana z gracją

Gracja. Niektórzy ludzie ją mają, niektórzy o niej mówią a niektórzy pokazują się z nią. Aby być na odpowiednim poziomie z gracją trzeba charakteryzować się życzliwością i uprzejmością, czarem, dobrym smakiem i... więcej»

Technologia może pomóc obsłudze klienta i sprzedaży

We wczesnych latach osiemdziesiątych kupiłem swój pierwszy komputer. Byłem zadziwiony tym, co może zrobić. Technologia pozwoliła mi lepiej wykonywać swoją pracę, utrzymywać kontakty z klientami, zarządzać... więcej»

Nigdy nie masz drugiej szansy, aby zrobić pierwsze dobre wrażenie

Głos, ubiór, zachowanie, wygląd, uścisk dłoni – wszystko z tych pierwszych składników kontaktu z gościem może zwrócić uwagę na daną osobę lub nie. Ideą wychodzącą poza samo działanie obiektu jest, aby... więcej»

Czy w twoim hotelu dobrze rozmawia się przez telefon?

Niektóre hotele mają tą umiejętność. Wiele nie. Umiejętności rozmawiania przez telefon nie są na najwyższym miejscu na liście priorytetów w wielu hotelach, ale jaki jest koszt dla satysfakcji gościa i... więcej»

Nigdy nie wiesz kogo obsługujesz

Kiedy gospodarka ma się słabo, ludzie zaciskają pasa i patrzą dwa razy na każdego wydawanego grosza. Przemysł restauratorski odczuwa to równie poważnie jak domy towarowe, a może nawet jeszcze mocniej. Wydatki na... więcej»

Włączanie efektu „wow” do obsługi klienta

Przyjmijmy do wiadomości, że każdy pracownik w każdym biznesie na świecie czasami popełnia błędy. Co odróżnia jednak liderów usług od całej reszty? To jak oni sobie z tymi błędami radzą, jak podejmują wyzwanie... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 (12) 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Doznania gościa nie można skopiować czy sklonować. Kilka sugestii dla przemysłu hotelarskiego - cz. 1/2 ...więcej»

Gościnność zaczyna się przy zameldowaniu ...więcej»

Zapis rozmowy z recepcjonistą trzygwiazdkowego markowego hotelu ...więcej»

Ludzkie elementy obsługi klienta. Złotym kluczem jest akcent indywidualny ...więcej»

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem występuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji