Niedziela 30 Kwiecień 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Kiedy w hotelu nocuje 12000 gości jednocześnie

Oto tylko niektóre potrzeby, które trzeba zagwarantować, aby prowadzić każdego dnia jeden z największych hoteli na świecie: 26 limuzyn, 46 ton czystej pościeli, 3000 leżaków przy basenie i ponad 8000... więcej»

Czy twoi hotelowi goście cierpią na „wyrzuty sumienia” kupujących?

Zdobyłeś już rezerwację. Wszystko, co teraz robisz to oczekiwanie na przyjazd gości. Prawda? Jestem pewna, że tak samo jak ty, zrobiłam trochę zakupów - może parę nowych butów, zamówiłam nowy samochód lub... więcej»

Błędy w obsłudze klienta, które mogą cię drogo kosztować

Istnieją pewne zachowania, postawy i działania, które naprawdę klientów denerwują. Postrzegane przez nich lekceważenie ze strony przedstawiciela obsługi klienta może mieć czasami znaczące konsekwencje dla twojej... więcej»

Hotele i Hollywood: Nauka wynikająca z planów zdjęciowych w hotelu

Od "Pół żartem, pół serio" do "Gdzieś w czasie", w filmach tych hotele odegrały swoją rolę, przyczyniając się do utrwalenia magii filmu w historii Hollywood. W tym roku gwiazdy filmowe zagrały w... więcej»

Pierwsze wrażenie – kontynuacja

Zupełnie niedawno napisałem artykuł na temat znaczenia pierwszego wrażenia, natomiast w tym przypadku nacisk położyłem na ciche i nieme pierwsze wrażenie, jakie wywiera twój budynek hotelowy przyczyniający się do... więcej»

Jak osiągnąć znakomitą obsługę klienta

Obsługa świadczona wobec gości jest często najbardziej pamiętną częścią ich pobytu. Niewiele osób powróci do hotelu z własnej woli, kiedy spotka się w nim z niską jakością obsługi, jak również nie zarekomenduje hotelu,... więcej»

Panie Doktorze, czy mógłby Pan przepisać mi trochę obsługi

Opieka zdrowotna jest w dzisiejszych czasach obiektem powszechnego zainteresowania. Politycy, liderzy biznesu i zwykli ludzie, starają się znaleźć najlepsze rozwiązania zapewniające opiekę dla wszystkich... więcej»

Naucz personel pierwszej linii zarabiania

Jednym z najpilniejszych wyzwań, przed jakimi stają hotelarscy liderzy jest upewnienie się, że pracownicy pierwszej linii rozumieją, że generowanie przychodów w kontaktach z gośćmi i gościnność im okazywana idą ze... więcej»

Czy twój klient czuje się, jak gość, czy jak utrapienie?

Wiele firm stosuje takie pojęcia, jak "gość" i "partner", dla uzmysłowienia sobie intymności, jaką mają ze swoimi klientami, ale rzeczywistość jest taka, że większość pracowników, kiedy ma taką... więcej»

Twój hotel może być stary, ale sposób w jaki świadczysz obsługę taki być nie może

Tak jak większość ludzi, lubię pobyty w nowych hotelach, głównie dlatego, żeby mieć uciechę z wypróbowywania wszystkich tych nowych gadżetów, nie troszcząc się o wyższy standard usług. Często jednak w przypadku... więcej»

Naucz swoich pracowników odpowiadać Tak na skargi

Wraz z rozprzestrzenianiem się internetowych opinii oraz komentarzy publikowanych w mediach społecznościowych oraz filmów ze skargami klientów, które pojawiają się na YouTube, oczywistym staje się to, że poziom... więcej»

Niewrażliwe słowa mogą wykreować wrażliwych gości!

Kije i kamienie mogą pogruchotać mi kości, ale słowa nigdy nie zrobią mi krzywdy - chyba, że słowa zranią moje doznanie i doprowadzą do wściekłości. Pierwsza część tej klasycznej frazy, zazwyczaj kierowana do małych... więcej»

Nawyki gości w Gościnności Doświadczeń

W Gościnności Doświadczeń, nowej koncepcji rozwoju w odniesieniu do gości, którzy nie są już postrzegani wyłącznie jako jednostki przyjeżdżające do hotelu obładowane bagażami, ale także jako osoby obdarzone... więcej»

Potęga powitania… Gościnność poza granicami hotelu

Co sprawia, że czujemy się mile widziani, doceniani i odczuwamy komfort w każdym środowisku? Jakie emocje są wyzwalane, gdy doświadczamy przyjaznej atmosfery, a kiedy takich emocji nie doświadczamy? W jaki sposób... więcej»

Co można zrobić, aby nawiązać relacje z gośćmi, zanim zjawią się w hotelu

Budowanie relacji z gośćmi zaczyna się jeszcze przed ich przyjazdem do hotelu. Czy kiedykolwiek dokonaliście gdzieś rezerwacji i następnie mieliście wyrzuty sumienia, że obiekt wam się nie podoba?Przyjmując osobiście... więcej»

Jak wywrzeć długotrwałe pozytywne wrażenie na delegatach konferencyjnych

Pracujesz wystarczająco ciężko, aby organizowane przez ciebie spotkania i konferencje biznesowe kończyły się sukcesem, warto więc wywierać pozytywne wrażenie będące dla ich uczestników zachętą do powrotu. Wiele... więcej»

W jaki sposób Hotel 41 znalazł się na pierwszym miejscu listy TripAdvisora?

Odwiedziłem niedawno Hotel 41, gdzie spotkałem się z dyrektorem naczelnym tego luksusowego butikowego hotelu w londyńskiej dzielnicy Victoria - Malcolmem Hendry – jak również z  dyrektorem marketingu z Red... więcej»

Podwójne potknięcie: Dwa błędy nigdy nie wychodzą na dobre

Kiedy tak naprawdę problemy z obsługą stają się prawdziwym problemem, a nie tylko tymczasowymi niedogodnościami? Co to jest "punkt zwrotny", który powoduje, że goście piszą komentarze na stronie... więcej»

Kim są twoi pracownicy sprzedaży

Kiedy prowadzę szkolenia w zakresie obsługi klienta lub sprzedaży w hotelach często zadaję pytanie: "Kto tutaj jest odpowiedzialny za sprzedaż?" Oczywiście zgłaszają się wtedy wszystkie osoby zajmujące... więcej»

Jak duzi mogą się uczyć od małych

Dobrą rzeczą charakteryzującą pensjonaty jest indywidualna obsługa. Właściciel pensjonatu jest w zasadzie kimś w rodzaju przewodnika, gospodarza, przyjaciela, pokojówki i szefa kuchni - w jednym. Bez angażowania... więcej»

Odzyskiwanie pełnego zadowolenia gościa przy jak najmniejszym wysiłku ze strony hotelu

Pozyskanie zadowolenia gościa jest niewątpliwie ostatecznym celem hotelu, ponieważ zadowolony gość staje się lojalnym klientem, albo poprzez powracanie do hotelu przy każdej następnej okazji pobytu w tym samym... więcej»

Trzy składniki zaangażowanej obsługi: pokora, szacunek i profesjonalizm

Podczas ostatniej rodzinnej wycieczki na Bali w Indonezji, mieliśmy zaszczyt podróżowania liniami lotniczymi Korean Air. Praktycznie każdy punkt styczności z obsługą był niezapomnianym wrażeniem. Wszystko, poczynając od... więcej»

« 1 2 3 4 5 (6) 7 8 9 10 11 12 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Doznania gościa nie można skopiować czy sklonować. Kilka sugestii dla przemysłu hotelarskiego - cz. 1/2 ...więcej»

Gościnność zaczyna się przy zameldowaniu ...więcej»

Zapis rozmowy z recepcjonistą trzygwiazdkowego markowego hotelu ...więcej»

Ludzkie elementy obsługi klienta. Złotym kluczem jest akcent indywidualny ...więcej»

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

Koneser i pomysł na Muzeum Polskiej Wódki to naprawdę...

2017-03-20, 20:39:44 ~mlody022

Bardzo potrzebna i słuszna inicjatywa:)

2017-03-16, 20:31:48 ~Hanna Burno

No dobrze, że wstawili okna i zrobili elewację. Jakoś to...

2017-03-15, 13:17:31 ~M

lepiej póżno niż wcale-myślenie ma przyszłość!

2017-02-07, 18:07:51 ~rympał

Byłem tam z żoną 04.01.2017 r , coś wspaniałego , długo nie...

2017-01-29, 14:05:23 ~pasek

Z przyjemnością czytam i podziwiam zmiany zachodzące na...

2017-01-25, 22:55:32 ~Student

Ten Hotel w Kościelisku zdecydowanie daje radę. Z czystym...

2016-12-28, 00:09:29 ~sin

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji