Piątek 19 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Dostosowane indywidualnie usługi postrzegane jako zindywidualizowane usługi relacyjne

Kiedy Ellsworth Statler otworzył Buffalo Statler Hotel w 1908 roku rozpoczął proces różnicowania w obrębie przemysłu hotelarskiego poprzez zaoferowanie po raz pierwszy osobnej łazienki dla każdego hotelowego pokoju,... więcej»

Jak można zmienić zirytowanego gościa w fana twojego hotelu?

Wszyscy tego doświadczyliśmy: gość wchodzi do recepcji, jest zdenerwowany i wykrzykuje swoje pretensje. Zajmowanie się rozdrażnionym gościem jest jednym z najbardziej nieprzyjemnych zadań dla każdego profesjonalisty... więcej»

Czynnik emocjonalny w przemyśle hotelarskim

Emocjonalny – emocje: kombinacja słów z katalogu najważniejszych słów obecnego światowego biznesu. Przemysł hotelarski nie cofa się w swoim działaniu i obecnie koncentrujemy się na nowych sposobach pojmowania... więcej»

Co oznacza znakomita obsługa

Znakomitą obsługę często można odnaleźć w dziwacznych szczegółach – jak na przykład w niewiarygodnej dbałości i uwadze przykładanej przez szefa barmanów Antonia w serwowaniu Martini w Egerton House Hotel. ... więcej»

Doskonałość obsługi: Kontroluj swoje oczekiwania

Jeżeli naprawdę chcemy obsługiwać gości w sposób wyjątkowy to musimy niezmiennie patrzeć na obsługę z perspektywy klienta. Łatwo może się tak stać, że utkniemy w szarej codzienności, rutynowej pracy i szablonie,... więcej»

Równomierna obsługa gości biznesowych i wypoczynkowych w twoim hotelu

Oto ciekawy materiał, który jednocześnie powinien usatysfakcjonować obie strony twojego biznesu. Wiele hoteli to naprawdę dwa obiekty w jednym. Jeden obsługuje gości przebywających w nim wypoczynkowo. Na grupę... więcej»

Potknięcia się zdarzają, ale nie powinniście pozwolić na utratę stałych klientów

Ostrzegawcza opowieść dla hotelarzy Gość wymeldowujący się z hotelu: Zdecydowałam, że nie będę korzystała już z tego hotelu w przyszłości. Pracownik recepcji: Czy mogę zaproponować rozmowę z dyżurnym... więcej»

Waga oczekiwania... czas to pieniądz!

Czekanie: „Mieć sen, że się na coś czeka, wskazuje na władzę / panowanie, kontrolę nad sytuacją oraz uczucia zależności / niezależności, szczególnie we wzajemnych relacjach. Zastanów się nad tym, co odczuwałeś... więcej»

Radzenie sobie z wieloma klientami jednocześnie

Pięć porad jednoczesnego radzenia sobie z klientami, osobami dzwoniącymi, wchodzącymi do obiektu – Znacie przecież ten scenariusz... praca idzie ci gładko, nie masz żadnych problemów i nagle, ni stąd ni zowąd,... więcej»

Zapach walorem i wadą w obsłudze gości

Ach... spa! Pozostaw rzeczywisty świat u drzwi wejściowych, odetchnij świeżą, nieskażoną atmosferą i zanurz się w błogim stanie relaksu. W miarę jak oczekiwana terapia rozpoczyna się, a zmysły przygotowują się do... więcej»

Wyzwalanie najlepszych cech u innych wyzwala najlepsze cechy w nas

Kluczową zasadą odnalezienia osobistego spełnienia w naszej podróży ku doskonałości usług hotelarskich jest uświadomienie sobie, że kiedy wyzwalamy najlepsze cechy u innych, to jednocześnie wyzwalamy takie same... więcej»

Globalne reakcje i osobiste historie w okazywaniu gościnności i dumy

Dla tych z nas, którzy pracują w przemyśle hotelarskim, zaoferowanie dodatkowego wysiłku zapewniającego naszym gościom poczucie serdeczności i gościnności, często staje się naszą drugą naturą. Cudowną korzyścią dla... więcej»

Pierwsza pomoc w obsłudze gości

Dobrych lekarzy pozywamy do sądu. Uprzejmych – nie. To gorzkie stwierdzenie prawnika, nie pozostające w zgodzie z zasadami etyki, pokazuje jak radykalne i formalnie legalne może być działanie różnej maści... więcej»

Klient ma zawsze rację (no chyba, że akurat jej nie ma)

Jeśli pracujesz w przemyśle usługowym, to z pewnością znasz tę starą zasadę, że „klient ma zawsze rację”. Ja jednak dzisiaj chciałbym tę zasadę zanegować! Być może jest to dość osobliwe oświadczenie,... więcej»

Sterowanie preferencjami gościa

Wszyscy zgadzamy się, że rynek hotelowy znajduje się w ruchu i ewoluuje dzień po dniu. Obecnie nie wystarcza już promocja i sprzedaż produktów lub usług, aby się na nim utrzymywać i wyróżniać. Dowiedziono, że hotele... więcej»

Czy wzorzec doświadczenia gościa może być skopiowany?

Obecnymi czasy, wyróżnianie się jest jednym z głównych celów, do którego dąży hotel w ramach przedsiębiorstwa ponieważ dowiedziono, iż wpływa ono na pozycję rynkową hotelu i osiągnięcie przewagi konkurencyjnej na... więcej»

7 kluczowych rzeczy, jakie powinien zrobić hotel w celu pozyskania podróżujących rodzin

Czy wprowadzasz w życie wymienionych niżej siedem strategii w swoich codziennych działaniach? Jeżeli nie, wyślij kartę zamieszczoną na końcu tego artykułu i weź się do roboty. Jeżeli tak – to tak trzymaj.... więcej»

Hotelowy personel techniczny może być ambasadorem hotelowej gościnności

Kiedy my, hotelowi managerowie, wyobrażamy sobie hotelarskie supergwiazdy to zazwyczaj są to „tradycyjni” ambasadorowie doskonałości hotelowej obsługi, obejmujący uśmiechnięte twarze pracowników... więcej»

Oczami hotelowego kamerdynera: Gość a poziom usług

Każdy hotel musi sobie zdawać sprawę z tego, że funkcjonowanie na wysoce konkurencyjnym rynku, takim jak rynek hotelarski, jako warunku przetrwania wymaga osiągnięcia określonego poziomu usług. Aby go spełnić, hotel... więcej»

Przesadna obsługa: Czy istnieje coś takiego?

Nie jest to coś, czym zajmowałabym się szczególnie uważnie w przeszłości, jednakże ostatnie doświadczenia nakłoniły mnie do przyjrzenia się temu zjawisku bardziej dokładnie. Bardzo chciałabym się dowiedzieć, co na... więcej»

Obsługa światowej klasy: Co byłoby gdyby każdy pracownik świadczył usługi na poziomie concierge’a?

Pracownicy często czują się ograniczeni nazwami swoich stanowisk pracy. Głównym obowiązkiem odźwiernych jest otwieranie drzwi, masażyści terapeutyczni powinni głównie wykonywać kuracje masażowe, a pokojówki powinny... więcej»

Dyrektorzy są z Marsa, a goście z Wenus

Złośliwy Eryk w dalszym ciągu jest bezrobotny, ale zajął się czytaniem fachowej literatury, starając się zwiększyć swe szanse jako przyszły konsultant. Właśnie odkrył książkę doktora Johna Gray’a –... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 (8) 9 10 11 12 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Obsługa z uśmiechem: Najważniejsze wskazówki dla usprawnienia obsługi klienta ...więcej»

Hotelowa siła robocza: Jedno zepsute jabłko ...więcej»

Wprowadz się do hotelu Ritz-Carlton po porady w sprawie dobrej obsługi klienta ...więcej»

Jestem profesjonalistą obsługi ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji