Sobota 19 Sierpień 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Jak można zmienić zirytowanego gościa w fana twojego hotelu?

Wszyscy tego doświadczyliśmy: gość wchodzi do recepcji, jest zdenerwowany i wykrzykuje swoje pretensje. Zajmowanie się rozdrażnionym gościem jest jednym z najbardziej nieprzyjemnych zadań dla każdego profesjonalisty... więcej»

Czynnik emocjonalny w przemyśle hotelarskim

Emocjonalny – emocje: kombinacja słów z katalogu najważniejszych słów obecnego światowego biznesu. Przemysł hotelarski nie cofa się w swoim działaniu i obecnie koncentrujemy się na nowych sposobach pojmowania... więcej»

Co oznacza znakomita obsługa

Znakomitą obsługę często można odnaleźć w dziwacznych szczegółach – jak na przykład w niewiarygodnej dbałości i uwadze przykładanej przez szefa barmanów Antonia w serwowaniu Martini w Egerton House Hotel. ... więcej»

Doskonałość obsługi: Kontroluj swoje oczekiwania

Jeżeli naprawdę chcemy obsługiwać gości w sposób wyjątkowy to musimy niezmiennie patrzeć na obsługę z perspektywy klienta. Łatwo może się tak stać, że utkniemy w szarej codzienności, rutynowej pracy i szablonie,... więcej»

Równomierna obsługa gości biznesowych i wypoczynkowych w twoim hotelu

Oto ciekawy materiał, który jednocześnie powinien usatysfakcjonować obie strony twojego biznesu. Wiele hoteli to naprawdę dwa obiekty w jednym. Jeden obsługuje gości przebywających w nim wypoczynkowo. Na grupę... więcej»

Potknięcia się zdarzają, ale nie powinniście pozwolić na utratę stałych klientów

Ostrzegawcza opowieść dla hotelarzy Gość wymeldowujący się z hotelu: Zdecydowałam, że nie będę korzystała już z tego hotelu w przyszłości. Pracownik recepcji: Czy mogę zaproponować rozmowę z dyżurnym... więcej»

Waga oczekiwania... czas to pieniądz!

Czekanie: „Mieć sen, że się na coś czeka, wskazuje na władzę / panowanie, kontrolę nad sytuacją oraz uczucia zależności / niezależności, szczególnie we wzajemnych relacjach. Zastanów się nad tym, co odczuwałeś... więcej»

Radzenie sobie z wieloma klientami jednocześnie

Pięć porad jednoczesnego radzenia sobie z klientami, osobami dzwoniącymi, wchodzącymi do obiektu – Znacie przecież ten scenariusz... praca idzie ci gładko, nie masz żadnych problemów i nagle, ni stąd ni zowąd,... więcej»

Zapach walorem i wadą w obsłudze gości

Ach... spa! Pozostaw rzeczywisty świat u drzwi wejściowych, odetchnij świeżą, nieskażoną atmosferą i zanurz się w błogim stanie relaksu. W miarę jak oczekiwana terapia rozpoczyna się, a zmysły przygotowują się do... więcej»

Wyzwalanie najlepszych cech u innych wyzwala najlepsze cechy w nas

Kluczową zasadą odnalezienia osobistego spełnienia w naszej podróży ku doskonałości usług hotelarskich jest uświadomienie sobie, że kiedy wyzwalamy najlepsze cechy u innych, to jednocześnie wyzwalamy takie same... więcej»

Globalne reakcje i osobiste historie w okazywaniu gościnności i dumy

Dla tych z nas, którzy pracują w przemyśle hotelarskim, zaoferowanie dodatkowego wysiłku zapewniającego naszym gościom poczucie serdeczności i gościnności, często staje się naszą drugą naturą. Cudowną korzyścią dla... więcej»

Pierwsza pomoc w obsłudze gości

Dobrych lekarzy pozywamy do sądu. Uprzejmych – nie. To gorzkie stwierdzenie prawnika, nie pozostające w zgodzie z zasadami etyki, pokazuje jak radykalne i formalnie legalne może być działanie różnej maści... więcej»

Klient ma zawsze rację (no chyba, że akurat jej nie ma)

Jeśli pracujesz w przemyśle usługowym, to z pewnością znasz tę starą zasadę, że „klient ma zawsze rację”. Ja jednak dzisiaj chciałbym tę zasadę zanegować! Być może jest to dość osobliwe oświadczenie,... więcej»

Sterowanie preferencjami gościa

Wszyscy zgadzamy się, że rynek hotelowy znajduje się w ruchu i ewoluuje dzień po dniu. Obecnie nie wystarcza już promocja i sprzedaż produktów lub usług, aby się na nim utrzymywać i wyróżniać. Dowiedziono, że hotele... więcej»

Czy wzorzec doświadczenia gościa może być skopiowany?

Obecnymi czasy, wyróżnianie się jest jednym z głównych celów, do którego dąży hotel w ramach przedsiębiorstwa ponieważ dowiedziono, iż wpływa ono na pozycję rynkową hotelu i osiągnięcie przewagi konkurencyjnej na... więcej»

7 kluczowych rzeczy, jakie powinien zrobić hotel w celu pozyskania podróżujących rodzin

Czy wprowadzasz w życie wymienionych niżej siedem strategii w swoich codziennych działaniach? Jeżeli nie, wyślij kartę zamieszczoną na końcu tego artykułu i weź się do roboty. Jeżeli tak – to tak trzymaj.... więcej»

Hotelowy personel techniczny może być ambasadorem hotelowej gościnności

Kiedy my, hotelowi managerowie, wyobrażamy sobie hotelarskie supergwiazdy to zazwyczaj są to „tradycyjni” ambasadorowie doskonałości hotelowej obsługi, obejmujący uśmiechnięte twarze pracowników... więcej»

Oczami hotelowego kamerdynera: Gość a poziom usług

Każdy hotel musi sobie zdawać sprawę z tego, że funkcjonowanie na wysoce konkurencyjnym rynku, takim jak rynek hotelarski, jako warunku przetrwania wymaga osiągnięcia określonego poziomu usług. Aby go spełnić, hotel... więcej»

Przesadna obsługa: Czy istnieje coś takiego?

Nie jest to coś, czym zajmowałabym się szczególnie uważnie w przeszłości, jednakże ostatnie doświadczenia nakłoniły mnie do przyjrzenia się temu zjawisku bardziej dokładnie. Bardzo chciałabym się dowiedzieć, co na... więcej»

Obsługa światowej klasy: Co byłoby gdyby każdy pracownik świadczył usługi na poziomie concierge’a?

Pracownicy często czują się ograniczeni nazwami swoich stanowisk pracy. Głównym obowiązkiem odźwiernych jest otwieranie drzwi, masażyści terapeutyczni powinni głównie wykonywać kuracje masażowe, a pokojówki powinny... więcej»

Dyrektorzy są z Marsa, a goście z Wenus

Złośliwy Eryk w dalszym ciągu jest bezrobotny, ale zajął się czytaniem fachowej literatury, starając się zwiększyć swe szanse jako przyszły konsultant. Właśnie odkrył książkę doktora Johna Gray’a –... więcej»

W trudnych czasach najbardziej liczy się obsługa

W trudnych czasach pod względem ekonomicznym niektóre przedsiębiorstwa tną koszty po linii najmniejszego oporu, czyli najczęściej w obszarze obsługi klienta. Jest to dokładnie i precyzyjnie ta rzecz, której nie... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 (8) 9 10 11 12 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Doznania gościa nie można skopiować czy sklonować. Kilka sugestii dla przemysłu hotelarskiego - cz. 1/2 ...więcej»

Gościnność zaczyna się przy zameldowaniu ...więcej»

Zapis rozmowy z recepcjonistą trzygwiazdkowego markowego hotelu ...więcej»

Ludzkie elementy obsługi klienta. Złotym kluczem jest akcent indywidualny ...więcej»

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem występuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

Koneser i pomysł na Muzeum Polskiej Wódki to naprawdę...

2017-03-20, 20:39:44 ~mlody022

Bardzo potrzebna i słuszna inicjatywa:)

2017-03-16, 20:31:48 ~Hanna Burno

No dobrze, że wstawili okna i zrobili elewację. Jakoś to...

2017-03-15, 13:17:31 ~M

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji