Niedziela 30 Kwiecień 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Znaczenie doznania klienta w czasie recesji

W miarę jak dyskusje na temat recesji przenikają do wieczornych wiadomości – w sposób naturalny zaczęliśmy rozważać, w jaki sposób może ona wpłynąć na naszych klientów i przemysły branży usługowej, a przede... więcej»

Sześć zasad tworzenia optymalnego doznania klienta

Doskonałość obsługi rozpoczyna się od sprzedaży wewnętrznej? Jako że klienci kupują oczekiwania, kiedy robią biznes z twoją firmą, Wewnętrzna sprzedaż musi być wprawką w budowaniu relacji sprzedażowych. Pamiętaj -... więcej»

Przewaga siedmiu sekund

Jesteś na konferencji biznesowej i zwracasz się ku nieznajomemu stojącemu obok ciebie. On się odwraca i w tym momencie twój mózg zaczyna dokonywać tysięcy kalkulacji. Czy jest to ktoś, do kogo należy się zbliżyć,... więcej»

Daj swoim pracownikom uprawnienia do walki o twoją markę

Przekazanie właściwych pełnomocnictw pracownikom jest absolutnie konieczne dla stworzenia kultury walczącej o jakość twojej marki. Dlaczego więc niektóre przedsiębiorstwa są tak niechętne w przyznawaniu uprawnień... więcej»

Ciemna strona hotelarstwa

Niefortunny incydent w hotelowym barze w Singapurze spowodował, że Yeoh Siew Hoon zaczęła się zastanawiać, dlaczego w przemyśle hotelowym nic się nie zmienia, szczególnie w zakresie przyjmowania dwóch zestawów... więcej»

Najważniejsze jest bezpieczeństwo gościa. Bezpieczeństwo kontrolowane

W jaki sposób mamy działać, aby zapewnić wykonywanie przez naszych współpracowników zadań związanych z zabezpieczaniem otoczenia, czego oczekują nasi goście w zakresie bezpieczeństwa? Zawsze pamiętaj o tych trzech... więcej»

Nastawienie na klienta, podstawą programu jego utrzymania

Koncentracja działań ukierunkowana na kliencie musi stać się programem gwarantującym sukces dla przemysłu hotelarskiego lub dla kogokolwiek zajmującego się przemysłem usługowym. Rozpoczyna się ona od ustalenia... więcej»

Podcinanie skrzydeł skargom

Skargi klientów pną się w górę w skali narodowych nieszczęść, kiedy chodzi o wizerunek twojej marki. Któż z nas nie widział sławnej już obecnie prezentacji zatytułowanej „Twój Hotel Jest Bardzo Zły (Yours... więcej»

Ratowanie skóry hotelowi. Z życia lekarza hotelowego

Dyrektor ds. Sprzedaży w hotelu Los Angeles Hyatt Regency przygotowywała się do przemowy, przed konwencją agencji turystycznych, kiedy jej głowa przekręciła się w prawo i znieruchomiała. Zjawiając się na pół godziny... więcej»

Porada od hotelowego lekarza

Utrzymywanie hotelowego lekarza może być najlepszą usługą, jaką świadczycie, która nic hotelu nie kosztuje. Z wyjątkiem tego... że nie wiecie, czy goście są dobrze obsługiwani. Jaki stopień kontroli możecie zapewnić... więcej»

Zaangażowana obsługa - Część 1: Nie tylko dla szyku

Ci, którzy sądzą, iż zaangażowana obsługa zdarza się tylko w eleganckich miejscach, takich jak luksusowe hotele i restauracje, powinni zaznajomić się z historią, jaka ostatnio mi się przydarzyła. Kilka tygodni temu,... więcej»

Pragnienie obsługi ze szczerym uśmiechem

Jaka jest najgorsza rzecz, jaką można usłyszeć po przybyciu do jednego z twoich ulubionych hoteli po ośmiogodzinnym locie przez Atlantyk? Pukanie wylakierowanych paznokci po niewidzialnej klawiaturze i... więcej»

Kiedy selektywna obsługa oznacza obsługę wyższej jakości

Zbyt często w naszym przemyśle, znakomita obsługa klienta jest wiązana wyłącznie z ekskluzywnymi, luksusowymi markami, np. światowej sławy Ritz-Carltonem czy z Four Seasons.Istnieje rozsądne wyjaśnienie tej... więcej»

W jaki sposób fizyka kwantowa otwiera wrota do nieograniczonych wyższych poziomów doznania gościa

Fizyka kwantowa otworzyła wrota możliwościom kompletnie nowego rodzaju doznania gości hotelowych, które nie ma ograniczeń w swej naturze. Dla tych, którzy mają ochotę odejść od wytwarzanego sztucznie poziomu SOP... więcej»

Branding to modne określenie dla jakości i obsługi

W latach siedemdziesiątych „obsługa klienta” (customer service) stała się  bardzo modnym określeniem dla wielu biznesów. Wszyscy uchwyciliśmy się tego z wielkim entuzjazmem.W 2005 roku takim... więcej»

Zaangażowanie klienta. Z jakiego miejsca zaczynamy?

Kilka lat temu, napisałem artykuł zatytułowany „Najwspanialszy boy hotelowy, jakiego kiedykolwiek spotkałem”. Poświęcony on był człowiekowi, który zaskoczył mnie swoją serdecznością, klasą i... więcej»

Obsługa klienta lub jej brak

Kto spośród nas nie miał nieprzyjemnego doświadczenia związanego z doznaniem konsumpcyjnym w restauracji z powodu nieodpowiedniego zachowania kelnera, niesmacznego jedzenia i złej obsługi? Od telefonu, aż do... więcej»

Ulepszone pobudki przez telefon

Jesteś w obcym łóżku, kiedy dzwoni telefon, budząc cię ze snu. Podnosisz słuchawkę i słyszysz z wolna sączący się głos, „Dzień dobry, tu Tom Bodett, używający jednego z największych wynalazków człowieka,... więcej»

Poskramianie gościa prosto z piekła

Jeżeli reakcja na artykuł jest czymś, czym powinniśmy się kierować w naszym działaniu, to reakcja w sprawie artykułu 'Jak radzić sobie z gośćmi prosto z piekła' świadczy o tym, że dla dużej liczby... więcej»

Przywracanie gościnności do przemysłu hotelarskiego

Jaki inny przemysł jest tak bezpośrednio zaangażowany w obsługę swoich klientów, w wielu znaczących obszarach, wpływających na ich dobre samopoczucie? Jedzenie, picie i sen są trzema najważniejszymi potrzebami... więcej»

Trzy zasady obsługi: złota, platynowa i podwójnie platynowa

Kiedykolwiek występuję z jakąś myślą przewodnią, warsztatami szkoleniowymi, czy wyjaśniam filozofię obsługi mojej firmy, rozpoczynam pogłębioną dyskusję na temat trzech zasad obsługi. Są to: Złota Zasada, Platynowa... więcej»

Trzy sposoby na opanowanie powitania

Czy jesteś Mistrzem Powitania? Mam taką nadzieję. Pierwsze wypowiedziane przez ciebie słowa kształtują ogólne doznanie klienta. Rozważ następujące dwa... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 (10) 11 12 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Doznania gościa nie można skopiować czy sklonować. Kilka sugestii dla przemysłu hotelarskiego - cz. 1/2 ...więcej»

Gościnność zaczyna się przy zameldowaniu ...więcej»

Zapis rozmowy z recepcjonistą trzygwiazdkowego markowego hotelu ...więcej»

Ludzkie elementy obsługi klienta. Złotym kluczem jest akcent indywidualny ...więcej»

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

Koneser i pomysł na Muzeum Polskiej Wódki to naprawdę...

2017-03-20, 20:39:44 ~mlody022

Bardzo potrzebna i słuszna inicjatywa:)

2017-03-16, 20:31:48 ~Hanna Burno

No dobrze, że wstawili okna i zrobili elewację. Jakoś to...

2017-03-15, 13:17:31 ~M

lepiej póżno niż wcale-myślenie ma przyszłość!

2017-02-07, 18:07:51 ~rympał

Byłem tam z żoną 04.01.2017 r , coś wspaniałego , długo nie...

2017-01-29, 14:05:23 ~pasek

Z przyjemnością czytam i podziwiam zmiany zachodzące na...

2017-01-25, 22:55:32 ~Student

Ten Hotel w Kościelisku zdecydowanie daje radę. Z czystym...

2016-12-28, 00:09:29 ~sin

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji