Piątek 26 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Pięć najgorszych błędów w obsłudze klienta

Bardziej niż jakikolwiek inny dział w przedsiębiorstwie, obsługa klienta jest przedmiotem wielkiej ilości konkurujących ze sobą priorytetów i presji. Kontrola kosztów i sprawianie, by klienci byli zadowoleni.... więcej»

Kroki w sprzedaży, dzisiejsi dzwoniący chcą zindywidualizowanych doznań ze sprzedaży

Tradycyjnie programy szkoleniowe w hotelarstwie traktują sprzedaż w hotelu jako proces liniowy, przez jaki należy poprowadzić dzwoniącego z zapytaniem wzdłuż pewnej ścieżki do etapu zamknięcia sprzedaży. Czy to... więcej»

Obsługuj osobę, nie proces

Moja przyjaciółka, hinduska dziennikarka, odwiedziła ostatnio Singapur, gdzie zatrzymała się w jednym z pięciogwiazdkowych hoteli, w tym mieście. Opuściła hotel, nie przekonana do jego obsługi. Zapytałam ją... więcej»

Lekcje płynące z doskonałej obsługi klienta w Southwest Airlines

Nie zdarza się często, aby wyrażenia "wyjątkowa obsługa klienta" i "linie lotnicze" występowały w tym samym zdaniu. Sprytnie sformułowane przepisy dotyczące zmian w rozkładzie lotów, wysokie opłaty... więcej»

O co tyle hałasu z tym pierwszym wrażeniem? Nauki płynące z wysokiej klasy hoteli

Inteligentni liderzy branży hotelarskiej jedno wiedzą na pewno: wspaniałe doświadczenie gościa zaczyna się od wspaniałego pierwszego wrażenia. Zgodnie więc z najnowszym artykułem w Wall Street Journal,... więcej»

Brak wskazówek i keczupu! – To personel robi różnicę

Jako szkoleniowiec branży hotelarskiej moje życie w trakcie podróży służbowych jest prawdopodobnie bardziej wygodne i komfortowe niż wielu zaprzyjaźnionych ze mną osób, ponieważ hotele, które mają zwyczaj inwestowania... więcej»

Dziecko – ważny gość hotelu

Przez wiele dziesiątków lat utarło się, że to ojciec wyjeżdżał służbowo w interesach, a matka pozostawała w domu z dziećmi. Niewiarygodne, jak czasy zmieniły się! Coraz więcej rodziców zabiera ze sobą swoje dzieci... więcej»

Ująłeś mnie już przy powitaniu

W miarę jak tysiące gości przemieszcza się w hotelowych lobby, dobrze wyszkolony personel hotelu potrafi dokonać rozróżnienia pomiędzy niespełnionym doznaniem gościa, a doświadczeniem pozostawiającym pozytywny na... więcej»

Dlaczego szacunek jest kluczem w obsłudze klienta

Przez kilka ostatnich dziesięcioleci obsługa klienta obracała się wokół ewolucji różnych mierników, z których wszystkie koncentrowały się na mierzeniu poziomu zadowolenia klienta. Praktyka miernikowa rozpoczęła się od... więcej»

Ananasowa obsługa: Najmniejsze gesty mogą uczynić największe wrażenie

Liczą się te najdrobniejsze rzeczy. Coś wielkiego tworzy się zazwyczaj z drobnych elementów ..., bo tak naprawdę liczą się te najdrobniejsze rzeczy. Szczególnie odnosi się to do branży hotelarskiej. Wydawałoby się, że... więcej»

Prawidłowa obsługa VIP-ów

Jako członkowi "roboczego teamu hotelowego", często proponuje mi się pokój o podwyższonym standardzie, ale rzadko doświadczam prawdziwie VIP-owskiej obsługi. Kiedy ostatnio doświadczyłem takiego właśnie... więcej»

Jak obsługiwać w hotelu osobę niewidomą – szkolenie dla personelu Sheraton Overland Park Hotel

July Hauman była trochę zdenerwowana. Za kilka dni Sheraton Overland Prak Hotel, gdzie July jest kelnerką, będzie przyjmował 100 niewidomych gości i mających wady wzroku. W jaki sposób podajesz jedzenie komuś, kto... więcej»

Obsługa gości: Tradycja zaginęła

Wielu z nas przypomina sobie czasy, gdy Obsługa Gości w Hotelu, panowała niepodzielnie, szczególnie w tych większych, metropolitalnych obiektach. Mieliśmy „kontakt” z gośćmi, dosłownie od momentu ich... więcej»

Utrzymywanie lojalności gościa: Powrót do podstaw

Kiedy goście opuszczą twój hotel, nie będą pamiętać, łóżek, śniadań lub budynku, będą pamiętać jak się tam czuli. Kreowanie kultury "sprawiania, by goście czuli się dobrze" ściągnie ich z powrotem do hotelu,... więcej»

Doskonałość Obsługi: Nauka płynąca z pięciogwiazdkowych / pięciodiamentowych restauracji

Kilkanaście lat temu, słyszałem jak francuski producent wina powiedział: "Bycie dobrym, nie jest wystarczająco dobre. Tak właściwie, to przez cały czas, trzeba być perfekcjonistą." Odnosił się w ten sposób... więcej»

Szkol swój personel w perfekcyjnym wykonywaniu „podstaw”

W swojej istocie przemysł hotelarski jest tak prostym biznesem. Wszystko czego oczekuje się od personelu, to stosowanie kilku fundamentalnych zasad obsługi gości podczas wzajemnej z nimi interakcji, prowadzące... więcej»

Wysłuchuj skarżących się klientów, dowiedz się jakie są przyczyny ich skarg i przekonaj się w jaki sposób skargi wpływają na twój biznes

Jeśli jesteś menedżerem, pracownikiem pierwszej linii lub zaplecza w branży hotelarskiej lub w każdym innym biznesie zajmującym się obsługą klientów, to nie ustrzeżesz się przed skargami ze strony klientów.Wszyscy... więcej»

Obsługa – niech klienci ją odczują!

Możesz nie bardzo wiedzieć w jaki sposób zdefiniować pojęcie obsługi, ale wiesz gdzie ją możesz znaleźć, wiedzą też o tym nasi klienci. Niezliczone seminaria, książki i artykuły napisano na temat obsługi. Konikiem... więcej»

Mentalność gościnności

Miesiąc temu, jadłam obiad z dwoma współpracownikami w jednym z sieciowych restauracji. Nasz kelner podszedł do stolika, uśmiechnął się oraz przedstawił siebie i młodego człowieka, który był razem z nim - nowo... więcej»

Poza „niezwykłe” i „legendarne” szkolenie z obsługi klienta

Nadszedł już czas na nowe podejście do tematu gościnności i szkolenia w zakresie obsługi klienta w przemyśle hotelarskim. To prawda, że przemysł ten wykazywał innowacyjność w innych obszarach swojej działalności w... więcej»

Współcześni luksusowi klienci: O czym wiedzą?

Wydaje się, że takie procedury należą już do przeszłości. Dawniej, kiedy ktoś chciał pojechać na wakacje lub wybierał się w podróż służbową, chciał urządzić kolację świętując specjalną okazję lub poszukiwał wrażeń... więcej»

Prawidłowa obsługa zleceń po godzinach może wyróżnić cię spośród konkurencji

W czasie, gdy byłem pracownikiem recepcji w Lexington Marriott Resort, we wczesnych latach 80-tych, odbieraliśmy bardzo wiele telefonów do działu sprzedaży, już po zakończeniu jego pracy. Chociaż mieliśmy w... więcej»

« 1 2 3 (4) 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Obsługa z uśmiechem: Najważniejsze wskazówki dla usprawnienia obsługi klienta ...więcej»

Hotelowa siła robocza: Jedno zepsute jabłko ...więcej»

Wprowadz się do hotelu Ritz-Carlton po porady w sprawie dobrej obsługi klienta ...więcej»

Jestem profesjonalistą obsługi ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji