Czwartek 25 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Trzy składniki zaangażowanej obsługi: pokora, szacunek i profesjonalizm

Podczas ostatniej rodzinnej wycieczki na Bali w Indonezji, mieliśmy zaszczyt podróżowania liniami lotniczymi Korean Air. Praktycznie każdy punkt styczności z obsługą był niezapomnianym wrażeniem. Wszystko, poczynając... więcej»

Bezpłatne usługi nie mogą być obojętne dla hoteli

Lepiej jest dawać niż brać ... prawda? Co się dzieje jednak, gdy hotelarze w ramach nagrody oferują bezpłatny pobyt w hotelu, wspierając specjalny program lub kampanię zbierania funduszy, a szczęśliwi odbiorcy... więcej»

Nie pozwól aby kultura miernoty zawładnęła twoim hotelem

W miarę jak przemysł hotelowy podnosi się z wyniszczającego okresu recesji gospodarczej znów jestem zdumiony liczbą hoteli, firm hotelowych, a także lokalizacji, które tak szybko powróciły do stanu merkantylnej... więcej»

Magiczna siła hotelowego gościa

Wiele firm oferuje podmiotom przemysłu hotelarskiego przydatne narzędzia zapewniające hotelom możliwość wyróżnienia się na wysoce konkurencyjnych międzynarodowych rynkach.Termin „Gość” - główny klient... więcej»

Moc odręcznego pisma

Komunikowanie się jest w dzisiejszych czasach zbyt łatwe. Mając do dyspozycji takie trzy urządzenia jak: komputer, telefon komórkowy i drukarkę, nie ma już potrzeby posługiwania się zindywidualizowaną... więcej»

Obsługuj każdego jak VIPa

Kiedy byłem pracownikiem liniowym w biznesie hotelowym zwykle byłem tą osobą, która była wyznaczana do obsługi VIP-ów. Niezależnie od tego czy pracowałem na stanowisku kelnera, czy byłem konsjerżem, moi przełożeni... więcej»

Jak starannie przygotować hotel na królewską wizytę

Świat obserwował każdy krok Williama i Catherine, księcia i księżnej Cambridge, w trakcie ich dziewięciodniowej podróży do Kanady, pierwszej ich oficjalnej wizyty jako pary małżeńskiej. Dla koordynatorów imprezy... więcej»

Recepcyjny dramat: To D-A-S-H czyni różnicę!

Kiedy przebywałam w Północnej Karolinie spotkałam Diane. Diane pracuje w recepcji obiektu należącego do luksusowego łańcucha hotelowego. Jest ona osobą ambitną i entuzjastycznie nastawioną do pracy, ale zawsze wdaje... więcej»

Dwanaście porad na wywieranie trwałego, pozytywnego wrażenia na uczestnikach spotkań i konferencji

Pracujesz wystarczająco ciężko, aby zdobyć biznes w trakcie spotkania czy konferencji, tak więc sensownym byłoby wywarcie pozytywnego, trwałego wrażenia motywującego potencjalnych klientów do stałego korzystania z... więcej»

Pierwszy krok w obsłudze: Bądz gotów do świadczenia usług

Czy kiedykolwiek wszedłeś do jakiegoś lokalu usługowego i wyszedłeś zanim zostałeś obsłużony? W moim przypadku taki scenariusz zdarzał się wielokrotnie. W przeszłości wielokrotnie wychodziłem ponieważ personel nie... więcej»

W jaki sposób usprawiedliwiać się przed klientami i zdobywać ich większą lojalność

Nigdy nie jest dobrze kiedy klienci mają złe doświadczenia związane z twoim produktem lub usługą. Zamiast jednak przyjmowania postawy defensywnej, możesz po prostu przeprosić, poprawić się i zasłużyć przez to na... więcej»

Dlaczego wymeldowanie jest tak samo ważne jak zameldowanie

Zjawiłem się w miejscu docelowym mojej podróży pełen energii i gotów do rozpoczęcia tygodnia konferencji, spotkań, zajęć społecznych i wszystkich innych czynności „uprzyjemniających” prezentacje... więcej»

Sugestie funkcjonalne a pytania

Dowiedziono, iż współdziałanie z gościem w trakcie jego pobytu w hotelu pozytywnie wpływa na jego końcowe zadowolenie i wynikającą stąd lojalność wobec hotelu. Ustanawianie więzi i relacji z gośćmi jest jednym z... więcej»

Rozwiązywanie problemów zgłaszanych przez klientów: Zasada 100%

Jeżeli chodzi o obsługę innych osób, to występuje duże prawdopodobieństwo sporadycznego popełniania błędów. Nawet w najbardziej luksusowych pięciogwiazdkowych hotelach i restauracjach goście bywają czasami... więcej»

Słuchaj swoich gości i zamieniaj Nie na Tak

Czy korzystałeś kiedyś z usług hotelu lub jadłeś w restauracji, gdzie personel i kierownictwo byli takim formalistami, że nie byłeś w stanie dostać tego, czego sobie życzyłeś? Jestem pewna, że wszyscy tego... więcej»

Transformacja nie usatysfakcjonowanych klientów w zadowolonych gości

Analizując dossier niektórych gości odkrywamy, że doświadczyli oni określonych kłopotów w trakcie różnych pobytów, a jednak mimo tego, w dalszym ciągu wybierają ten sam hotel na miejsce swojego zakwaterowania.... więcej»

Przykłady uprzejmości ze strony personelu bezpieczeństwa lotniczego TSA

Jako osoba często podróżująca, średnio ponad 100,000 mil na rok, przez około 20 lat, we wczesnych latach mojego życia zawodowego byłem przekonany, że absolutnie najcięższą pracę w przemyśle turystycznym ma osoba... więcej»

Jak budować relacje z klientami

Moja fryzjerka to robi, mój weterynarz to robi, robi to nawet mój supermarket. O czym mówię? Wszyscy z nich są wspaniałymi fachowcami w budowaniu relacji ze mną, ich klientem.Dlaczego jest to ważne? Pozwala mi to na... więcej»

Poszukuj sposobów na zaskakiwanie swoich gości

Biznes hotelowy to biznes związany z ludźmi, a motywowanie naszych współpracowników do odnoszenia codziennych sukcesów jest podstawowym celem jego kierownictwa. Nasi goście nie oczekują nic więcej. Przyjazny uśmiech,... więcej»

Obsługa w pokoju: Tworzenie niezapomnianego doświadczenia

Zjawiłeś się w hotelu, twoje oczekiwanie jest wraz z tobą, zamierzasz właśnie otworzyć drzwi do swojego pokoju, który będzie także miejscem twojego dziennego pobytu. Znajdujesz się właśnie u progu doświadczenia... więcej»

Wyjątkowa obsługa gości – przykłady z hoteli

W oczekiwaniu na pomoc! - Ochrona, The Pierre, Nowy Jork W grudniowy wieczór pracownicy firmy ochroniarskiej - George Oto i Charles Gonzalez będąc na służbie, zostali poinformowani o zepsutym autobusie przy... więcej»

Sukces obsługi technicznej hotelu

Służby techniczne są zespołami „naprawczymi”, zapewniającymi prawidłowe funkcjonowanie wszelkich urządzeń, od których zależy bezkolizyjne działanie poszczególnych hotelowych działów, usuwając... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 (7) 8 9 10 11 12 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Obsługa z uśmiechem: Najważniejsze wskazówki dla usprawnienia obsługi klienta ...więcej»

Hotelowa siła robocza: Jedno zepsute jabłko ...więcej»

Wprowadz się do hotelu Ritz-Carlton po porady w sprawie dobrej obsługi klienta ...więcej»

Jestem profesjonalistą obsługi ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji