Poniedziałek 01 Maj 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Gastronomia

Gastronomia


Można zrobić to prościej – 3 niezbędne narzędzia do prowadzenia biznesu gastronomicznego

Dobry kucharz i smaczne potrawy nie wystarczą, by stworzyć restaurację. Sukces lokalu zależy przede wszystkim od sposobu jego zarządzania. Zadaniem właściciela lub managera jest wykreowanie miejsca spełniającego... więcej»

Saszetki, sticki i mini słoiki – zalety produktów porcjowanych

Produkty porcjowane kojarzą się przede wszystkim z najwyższym poziomem higieny i bezpieczeństwa serwowania. Ale to zaledwie początek listy korzyści z ich używania. Umożliwiają również ekonomiczne zarządzanie i łatwe... więcej»

Jak budować dobre relacje z klientami w branży gastronomicznej

Budowanie zaufania i trwałej relacji z gościem restauracji możemy rozpocząć jeszcze zanim ten przekroczy próg naszego lokalu. Jak postępować, aby zyskać nowych klientów i sprawić, aby stali się stałymi... więcej»

Pięć najczęstszych błędów restauratorów

Co decyduje o tym, że niektóre restauracje przyciągają do siebie nowych klientów i od lat cieszą się niesłabnącą popularnością, inne natomiast, mimo świetnego jedzenia, znikają szybko z kulinarnej mapy miasta?... więcej»

Sommelier – zawód przyszłości?

Zmienia się kultura picia i postrzegania alkoholu w Polsce. Polacy coraz częściej wybierają ekskluzywne gatunki alkoholi, w ciągu ostatnich 10 lat odnotowano 20% wzrost sprzedaży whisky i koniaków. Rezygnują także z... więcej»

Potęga sugestii: Sześć porad w zakresie budowania sprzedaży w restauracji

„Podnieśmy średnią cenę rachunku!” informuje swój personel szef gastronomii na odprawie pracowniczej odbywającej się  przed kolejną zmianą roboczą. Wszyscy pracownicy, z wyjątkiem pochlebców i... więcej»

Pięć lokali, które urzekną cię swoim świątecznym wystrojem

W pubach, restauracjach, kawiarniach, barach i zajazdach odświętny wystrój jest ceniony na równi z miłą obsługą. Okres przedświąteczny to czas szczególny, dający bardzo dużo możliwości jeśli chodzi o... więcej»

Materiał szkoleniowy dla restauracji: Kelnerzy w Hotelu Ritz (VIDEO)

Barney and Jacke uczą się jak być kelnerami. Ale uczą się tego fachu w jednym z najlepszych hoteli na świecie – hotelu Ritz Carlton w Londynie. Materiał przygotowany w języku angielskim.     ... więcej»

Profesjonalny rozwój działu gastronomii w Windsor Court Hotel

Kierowanie personelem liczącym ponad 150 pracowników może być trudne na co dzień. Dostarczanie im informacji o bieżących ofertach restauracji i baru jest jeszcze trudniejsze. Na pierwszy rzut oka, cel przekazywania... więcej»

Z przyjaciółmi, po pracy, w restauracji czy na wyjeździe? Jak i kiedy pija się piwo w Polsce

Sezon letni — a tym samym piwny — już w pełni. Ogródki kawiarniane, restauracje i miejskie plaże niemal co wieczór zapełniają się zrelaksowanym i uśmiechniętym tłumem ludzi w różnym wieku. Gołym okiem... więcej»

Przez żołądek do serca gościa, czyli kuchnia w hotelu

Wyjeżdżając na urlop, czy krótki weekendowy wypoczynek, poszukujemy miejsc, które zapewnią nam nie tylko relaks, ale i wyjątkowe przeżycia, także kulinarne. Chcemy odpocząć od przygotowywanych na szybko, nie zawsze... więcej»

Przyjemność smaku jest prawem, a nie przywilejem

Jeszcze kilka lat temu, hotelarze pogardliwie spoglądali na wygląd stron internetowych współpracujących obiektów noclegowych. Oni byli pewni, że oferta, która nie przedstawiała żadnych standardów lub gwarancji... więcej»

Szkolenie kelnerów – To jest Showbusiness

W dzisiejszym, coraz bardziej konkurencyjnym przemyśle hotelarskim właściciele i kierownictwo hoteli ciągle poszukują odpowiedzi na ważne pytanie – W jaki sposób rekrutować, utrzymywać u siebie i motywować... więcej»

Animacyjne i interaktywne aplikacje dla marketingu w gastronomii

Noble House Hotels & Resorts – prywatna firma będąca właścicielem hoteli i spółka nimi zarządzająca - wykorzystuje interaktywne aplikacje i cyfrową integrację usług, umożliwiając ich dostępność we wszystkich... więcej»

Panie w trakcie lunchu

Hotelowy bar. Same tylko te słowa, ze swoimi przesiąkniętymi dymem papierosowym, implikacjami wynikającymi z przygodnych znajomości, powinny być dostatecznie wystarczającym powodem, aby samotne kobiety przebywające... więcej»

98 sposobów możliwości kradzieży dokonywanej przez personel restauracji lub baru

Złapałeś ostatnio złodzieja? Połącz duże ilości pieniędzy, artykułów spożywczych i alkoholu ze szczupłością zatrudnienia i niewystarczającymi kontrolami, a dojdziesz do wniosku, że twoje zapasy i pieniądze gdzieś... więcej»

Wielka debata: Co jest ważniejsze: jedzenie czy obsługa?

W niekończącej się pogoni za zapewnieniem przysłowiowej doskonałości dla klienta, wszyscy w branży gastronomicznej mają na głowie dwie główne troski – jedzenie i obsługę. Słyszy się tyle rzeczy o ważności... więcej»

Projektowanie dochodowego menu

Efektowne menu, które nie generuje sprzedaży, jest jak samochód wyścigowy bez silnika... Przyjemnie jest na nie popatrzeć, ale nie zapewni nam rachunków.Miałam okazję pracowania przy setkach działalności związanych... więcej»

Osiąganie większego dochodu z gastronomii. Dziesięć rzeczy, które prowadzący biznes może wykonać

Liczne i najnowsze niezależne badania, podejmowane przez prestiżowe organizacje sugerują, iż podczas gdy głównym powodem sukcesów w placówkach gastronomicznych jest jakość potraw, to inne czynniki, włącznie z tym,... więcej»

Jak efektywnie wykorzystywać rozrywkę na żywo w barach i restauracjach

Twierdzisz, że rozrywka na żywo w twoim biznesie to prawdziwe dobrodziejstwo. Kiedy korzysta się z niej w sposób właściwy, wyraźnie widoczny jest zwiększony napływ klientów, ich dłuższe przebywanie w lokalu i... więcej»

Elastyczność: Ostateczny trend w hotelarskich projektach

Całkiem nagle, jak się wydaje, nasza globalna społeczność zaadoptowała nową powszechną, charakterystyczną cechę – życzymy sobie tego, czego chcemy i kiedy tego chcemy. Wczorajsze udogodnienia, zapewniające... więcej»

Sugestywna sprzedaż sprzedaje się sama

Co ci się podoba w twojej ulubionej restauracji? Ja mam kilka ulubionych faworytów a powody są proste i podejrzewam, że są one takie same, jak twoje. Mówię tutaj o swobodnym stołowaniu się poza domem, a nie... więcej»

« (1) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...więcej»

Andrzejki, jędrzejówki, andrzejówki czyli miły wieczór z doskonałą zabawą ...więcej»

Pięć najczęstszych błędów restauratorów ...więcej»

Jak budować dobre relacje z klientami w branży gastronomicznej ...więcej»

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

Koneser i pomysł na Muzeum Polskiej Wódki to naprawdę...

2017-03-20, 20:39:44 ~mlody022

Bardzo potrzebna i słuszna inicjatywa:)

2017-03-16, 20:31:48 ~Hanna Burno

No dobrze, że wstawili okna i zrobili elewację. Jakoś to...

2017-03-15, 13:17:31 ~M

lepiej póżno niż wcale-myślenie ma przyszłość!

2017-02-07, 18:07:51 ~rympał

Byłem tam z żoną 04.01.2017 r , coś wspaniałego , długo nie...

2017-01-29, 14:05:23 ~pasek

Z przyjemnością czytam i podziwiam zmiany zachodzące na...

2017-01-25, 22:55:32 ~Student

Ten Hotel w Kościelisku zdecydowanie daje radę. Z czystym...

2016-12-28, 00:09:29 ~sin

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji