Wtorek 17 Padziernik 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona gwna » Gastronomia

Gastronomia


Dobr produktw dla hotelowego bufetu: Pi punktw do rozwaenia

Bufet jest podanym udogodnieniem speniajcym potrzeby twoich goci, kiedy maj ochot na lekk przeksk, szybki posiek lub potrzebuj skutecznego rodka od blu gowy. Ta popularna hotelowa usuga sprzeday... wicej»

Sukces poprzez zrwnowaony rozwj

Nie trzeba by od dawna w brany hotelarskiej, aby wiedzie, e firmowa restauracja moe by zarwno finansowym dobrodziejstwem, jak i bilansowym koszmarem. Mimo, e niektrzy operatorzy postrzegaj dziaalno... wicej»

W jaki sposb hotele mog rywalizowa na rynku w zakresie usug gastronomicznych

Czsto sysz, jak szefowie kuchni i kierownicy dziaw gastronomicznych lamentuj, e konkurencja z wolnostojcymi restauracjami znajdujcymi si w pobliu ich hotelu jest zbyt trudna. Mwi, e nowo otwierane... wicej»

Gastronomia: Klucz do zyskw

Na kadym kroku, to co robimy lub czego nie robimy, jest naprawd wane. Klienci coraz czciej podnosz swoje oczekiwania wobec naszej oferty gastronomicznej. Niezalenie od tego, czy jest to indywidualny turysta,... wicej»

Porady proceduralne hotelowego room service

21 zasadniczych punktw dla lepszego zapoznania si z efektywnym, hotelowym room service.Porady w zakresie skutecznej usugi room service:1. Kwiaty powinny by umieszczane w niskich wazonach2. Kwiaty powinno... wicej»

Ekstremalnie ostre smaki

Ostra kuchnia ma dug histori: w XV wieku synonimem ostroci by pieprz i gorczyca, jednak to wyprawa Krzysztofa Kolumba zapocztkowaa pikantn rewolucj. Jak wiadomo do Indii nie dotar, ale znalaz co o wiele... wicej»

Nowe trendy w hotelowym room service

Konsumpcja posikw w pokojach gocinnych, jest obecnie w niektrych hotelach uatrakcyjniana.Jedn z zalet pobytu w hotelu - oprcz tego, e jest tam kto, kto ci obudzi rano i pocieli za ciebie ko - jest to, e... wicej»

Projektowanie i ulepszanie barowego menu

Dawno ju przyjto zaoenie, e projekt i ukad menu moe wpywa na wybory dokonywane przez goci, a przy odrobinie wysiku w rozplanowanie menu mona zwikszy obroty bez zmiany kosztw gastronomicznych.Staje si... wicej»

Procedury dla room service

1. Upewnij si, czy stolik jest prawidowo nakryty, a zamwienie w peni zrealizowane, zanim zapukasz do drzwi.2. Zapukaj do drzwi trzykrotnie i natychmiast przedstaw si „Dzie dobry, Room service”.3.... wicej»

Pi porad w zakresie wystroju wntrza restauracji

Jeli chcesz stworzy restauracj odnoszc sukcesy, wiedz e jedzenie i obsuga nie s jedynymi istotnymi czynnikami pozwalajcymi osign ten cel. Atrakcyjne, przycigajce klientw wntrze take jest kluczowym... wicej»

3 porady w zakresie upsellingu: Czy doda do tego ogrki i pomidory?

Upselling moe by jednym z najprostszych sposobw zwikszenia przychodw. Kiedy ju klient zobowizuje si do dokonania zakupu (usiad przy restauracyjnym stoliku, zarezerwowa pokj przez internet, wybra twoj... wicej»

Obsuga w restauracji, a kog to obchodzi?

Restauracja jest w poowie pena, rozbrzmiewajca haasem charakterystycznym dla zatoczonego lokalu, z muzyk dobiegajc z pobliskiego baru w Darling Harbour w Sydney. Jednake okoo pidziesicioosobowa klientela... wicej»

Siedem emailowych taktyk marketingowych zwikszajcych sprzeda restauracji

Restauracje wszystkich typw i rozmiarw mog wykorzystywa marketing emailowy, aby dociera regularnie do swoich klientw. Marketing emailowy jest nie tylko efektywny kosztowo, ale jest rwnie elastycznym... wicej»

Porady w zakresie budowania zysku przy sprzeday deserw

1. Powi tak duo czasu na przemylenie i zbudowanie menu deserowego, ile powicasz na tworzenie da gwnych i innych elementw menu. Ostateczne wraenie dowiadczenia kulinarnego – powstae w oparciu o... wicej»

Dziesi zasad emocjonalnej wizi z klientami lokali gastronomicznych

Jakakolwiek czynno gastronomiczna skupia si na trzech kluczowych elementach - wyniku finansowym, zadowoleniu goci i zaangaowaniu pracownikw. Zauwa, e nie powiedziaem "zadowoleniu pracownikw".... wicej»

Pi kluczowych elementw w upsellingu deserw

Wina mog stanowi doskonae uzupenienie posiku. Std te dobr win jest wietnym sposobem na dodatkow sprzeda. Jednake zaspokajanie gustw klientw poprzez dobrze dobrane wina wymaga szkole, dowiadczenia i... wicej»

Klucz do tworzenia efektywnego barowego menu

Ustalono ju dokadnie, e projekt i ukad menu moe wpywa na wybory dokonywane przez klientw, a przy odrobinie planowania, waciwe menu moe zwikszy obroty lokalu bez koniecznoci zmiany kosztw artykuw... wicej»

Podstawowe upsellingowe pozycje w menu. Sprzedawcami s take kelnerzy Cz 2/2

Co proponowaKelnerzy i kasjerzy mog pomc w zwikszaniu zyskw zachcajc klientw do zakupu nastpujcych pozycji:DrinkiNa pocztku dowiadczenia kulinarnego, kelnerzy mog zwikszy sprzeda poprzez sugerowanie... wicej»

Podstawowe upsellingowe pozycje w menu. Sprzedawcami s take kelnerzy – Cz 1/2

Czy yczy sobie Pani/Pan saatk do tego? Osoby obsugujce klientw (znani take jako kelnerzy lub kelnerki) s kluczow czci twojego personelu restauracyjnego. Bez dobrej obsugi, niewielu klientw wrci ponownie... wicej»

Restauracja od kuchni – zarzdzanie z gow

eby restauracja bya czsto odwiedzana i lubiana, nie wystarczy ju tylko dobre menu i ciekawy wystrj lokalu. Dzi to wietny personel i zrwnowaona gospodarka odpadami ma istotne znaczenie w zarzdzaniu lokalem i... wicej»

Atrybuty lidera w restauracji

Penic funkcj kierownika restauracji, cz twojej wartoci dla firmy pochodzi ze zdolnoci do "zarzdzania" niektrymi wskanikami prowadzcymi do doskonaoci w obsudze i zyskownoci lokalu. Wskaniki,... wicej»

Siedem grzechw gwnych barmana

Kto nie pracowa wczeniej jako kelner lub barman, to dla wikszoci z nas pewnego rodzaju rytuaem byo przynajmniej pracowa w niepenym wymiarze czasu pracy w jakiej firmie hotelarskiej w pewnym momencie naszego... wicej»

« 1 2 3 4 (5) 6 7 8 9 10 »

Materia szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka skadania serwetek (VIDEO) ...wicej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...wicej»

Andrzejki, jdrzejwki, andrzejwki czyli miy wieczr z doskona zabaw ...wicej»

Pi najczstszych bdw restauratorw ...wicej»

Jak budowa dobre relacje z klientami w brany gastronomicznej ...wicej»

Muzeum polskiej wdki w Koneserze to bdzie na prawd dua...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mdrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes s w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniay ukon wykonawcw w stron...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo dua szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem si zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser bdzie mia naprawd bogat ofert zarwno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy rwnie przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dzikuj za ten artyku. Nie ma to jak przeczyta...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem wystpuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrze�one

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystaj�c ze strony wyra�asz zgode na u�ywanie cookie.  Wi�cej informacji