Wtorek 17 Padziernik 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona gwna » Gastronomia

Gastronomia


20 sposobw na zirytowanie i utracenie klientw lokalu

Rozejrzyj si wok siebie i sprawd – wygld, odczucia, zapachy i dwiki ktre s postrzegane przez klientw spdzajcych czas w twoim barze, kawiarni lub restauracji. Przyzwyczajenie i rutyna powoduje... wicej»

Upselling a overselling: 5 porad waciwego podejcia do sprzeday

Wszyscy restauratorzy chcieliby, aby ich personel zwiksza sprzeda poprzez wysze rednie kwoty na rachunkach goci, kiedy kocowy rachunek gocia okazuje si wyszy na skutek zastosowania sugestywnych technik... wicej»

Zapytaj kelnera o rzeczy, o ktrych chcesz wiedzie, ale bae si zapyta

Jemy posiki w lokalu z uwagi na dobr kuchni, ale obsuga, jaka nam wtedy towarzyszy moe poprawi bd zepsu potraw. Oczekujemy od niej, aby bya przyjazna, uprzejma, pomocna i szybka. Dobra obsuga ma jednake... wicej»

9 porad na marketingowe wykorzystanie twojego lokalu na Facebooku

Mj przyjaciel Michael jest wacicielem maej woskiej restauracji. Prowadzi restauracje przez cae swoje ycie i radzi sobie dobrze nawet kiedy recesja, a szczeglnie recesja w przemyle samochodowym w Michigan... wicej»

Jak zmieni jednorazowych klientw w staych goci

Stali klienci s jak energia yciowa dla wikszoci biznesw, a wszyscy oni kiedy byli przecie klientami po raz pierwszy. Moja pierwsza wizyta w restauracji wysokiej klasy w ubiegym tygodniu spowodowaa, i... wicej»

Marketing restauracyjny w liczbach: 80/20 wobec czynnika 4 proc.

Zasada woskiego socjologa i ekonomisty Vilfredo Pareto (80/20) dugo bya przyjmowana jak wity Graal marketingu, jak jedyna zasada definiujca wszystkie marketingowe dziaania w kategoriach sukcesu lub... wicej»

Piekarski tuzin strategii dla Banquet Managerw

Ten felieton na temat Banquet Managerw Hotelowych porusza bardzo wany element wielu hoteli o penej obsudze. Bankiety s wane dla zyskownoci i reputacji wielu hoteli, ale wane s te dla wielu osb, ktrzy... wicej»

Nie korzystaj z alternatywy dla wyjtkowej obsugi

Po wejciu do jakiegokolwiek lokalu gastronomicznego gocie musz si przede wszystkim upewni, e zapoznali si z informacjami podanymi drobnym drukiem u dou menu. To moe by wskazwka co do poziomu i jakoci... wicej»

Lekcje od najlepszego acucha restauracyjnego na wiecie

Ludzie czsto pytaj mnie „Jaka jest najlepsza franczyza w naszej brany?” Jest to bardzo trudne pytanie poniewa system franczyzowy reprezentowany jest niemal w kadym sektorze przemysowym. Jest jednak... wicej»

Kardynalne bdy personelu skaniajce goci do odejcia do konkurencji

1. Kiepski pocztek Niezwykle ciko jest zmieni nastawienie gocia po kiepskim pocztku jego kontaktu z lokalem. Tylko siedem minut zabiera gociowi rozlokowanie si i wyrobienie sobie opinii na temat tego, jak... wicej»

Kilka wyprbowanych sposobw sprawnego zarzdzania w gastronomii

Ogromna cz sukcesw w pracy managera na odcinku motywowania pracownikw i budowania ich morale zley od moliwoci oferowanych w promocji i ciekach awansu personelu liniowego. Personel liniowy pracuje lepiej i... wicej»

Jak z powodzeniem prowadzi nocny klub

Pewnego dnia, wstpiem na niadanie do jednego z najnowszych lokali w dzielnicy Northside. Po przekazaniu zamwienia kelnerce zauwayem dwch dentelmenw przy ssiednim stoliku. Rozpoznaem w nich wacicieli... wicej»

7 Trickw Cenowych: Z ilu z nich moesz skorzysta?

Podczas gdy klienci poszukuj dodatkowych wartoci i najlepszej okazji przy kupnie podanych produktw, strategie cenowe winny by bardziej inteligentne ni kiedykolwiek w przeszoci. Zasadnicz spraw jest... wicej»

Kierowanie zapracowan restauracj: Sze sposobw wiadczenia wyjtkowej obsugi

Czasami, nie z twojej wasnej winy, znajdujesz si w sytuacji, kiedy jeste dosownie zasypany zleceniami wymagajcych klientw, ktrzy mog si czu uprawnieni do natychmiastowej obsugi. By moe do twojej... wicej»

Menu dla dzieci: Wszystko z wyjtkiem pozycji dla dzieci

W dawnych czasach, kierownictwo wielu hotelowych restauracji odczuwao niewielk lub nie miao adnej motywacji do zmiany swoich menu, liczc na to, e zawsze bd si one mogy cieszy pewnym odsetkiem wygodnickich... wicej»

Proste tajemnice zwikszenia iloci sprzeday towarw reklamowych w twojej restauracji

Czy zastanawiae si kiedykolwiek dlaczego niektre restauracyjne sosjerki, czapki i ksiki kucharskie znikaj z pek, podczas gdy wikszo artykuw handlu detalicznego zajmuje bezproduktywnie cenne miejsca?... wicej»

Punkty widzenia osoby wrczajcej napiwek i osoby go przyjmujcej

Definicje:napiwek: niewielka kwota pienidzy wrczana komu za wywiadczon usug; gratyfikacjagratyfikacja: pienina premia wykraczajca poza wysoko zapaty nalenej za wywiadczon usug, wrczana kelnerowi... wicej»

Jak zrobi wietny biznes na dobrej restauracji – cz. 2

Prowadzenie restauracji z perspektywy dyrektora naczelnego W kadej restauracji s trzy gwne obszary, ktre musz dobrze funkcjonowa, aby restauracja odnosia sukcesy. Obszar operacyjny. W skad... wicej»

Jak zrobi wietny biznes na dobrej restauracji – cz. 1

Osoby otwierajce swoje wasne restauracje posiadaj zazwyczaj dostatek wysoce podanych przymiotw i umiejtnoci. Niemal bez wyjtkw, przedsibiorcy ci s optymistami, osobami operatywnymi, nie bojcymi si... wicej»

Bez napiwkw

Kiedy Thomas Keller, jeden z czoowych szefw kuchni w Ameryce ogosi, e od 1 wrzenia zrezygnuje z praktyki przyjmowania napiwkw w Per Se, jego luksusowej restauracji w Nowym Jorku i zastpi j europejskim... wicej»

Typowe pytania rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko Kierownika Restauracji

Poniej przedstawiono niektre typowe pytania zadawane w trakcie rozmw kwalifikacyjnych, na ktre powiniene przygotowa prawdziwe, pewne swoich racji, zwize i konkretne oraz inteligentne odpowiedzi, podczas... wicej»

Pi powodw plajtowania wikszoci nowych restauracji

Liczba restauracji, ktre splajtoway, w czasie pierwszych piciu lat swojej dziaalnoci, jest rna w zalenoci od tego, kogo spytamy, poniewa niektre osoby sugeruj, i okoo 40 do 50 % restauracji jest... wicej»

« 1 2 3 4 5 6 (7) 8 9 10 »

Materia szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka skadania serwetek (VIDEO) ...wicej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...wicej»

Andrzejki, jdrzejwki, andrzejwki czyli miy wieczr z doskona zabaw ...wicej»

Pi najczstszych bdw restauratorw ...wicej»

Jak budowa dobre relacje z klientami w brany gastronomicznej ...wicej»

Muzeum polskiej wdki w Koneserze to bdzie na prawd dua...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mdrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes s w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniay ukon wykonawcw w stron...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo dua szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem si zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser bdzie mia naprawd bogat ofert zarwno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy rwnie przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dzikuj za ten artyku. Nie ma to jak przeczyta...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem wystpuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrze�one

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystaj�c ze strony wyra�asz zgode na u�ywanie cookie.  Wi�cej informacji