Wtorek 17 Padziernik 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona gwna » Gastronomia

Gastronomia


Okazjonalne yczenia: Siedem pomysw na zadowalanie twoich witecznych klientw

Znowu nadchodzi sezon witeczny i jeeli chcesz, aby okaza si pomylny dla ciebie, ju teraz powiniene zacz myle co zrobi, aby okaza si pomylny rwnie dla twoich klientw. Oto kilka pomysw, ktre... wicej»

Co jest na niadanie?

Co jest na niadanie? Coraz wicej hoteli odpowiada na to pytanie przy pomocy nowej, ulepszonej oferty ywieniowej. A dlaczego nie? To jest popularne. Jak wynika z najnowszego badania przeprowadzonego przez firm... wicej»

Wstp do sukcesu restauracji: Zaczyna si u twoich drzwi wraz z ciepym umiechem i powitaniem

Ze wzgldu na nazw i lokalizacj, Wild Willy's jest anomali. Umiejscowione na trasie Route 1 w York w stanie Maine, to ywieniowe imperium wita podrnych na pierwszym etapie wybrzeowego cznika do... wicej»

Andrzejki, jdrzejwki, andrzejwki czyli miy wieczr z doskona zabaw

Dawniej na wrenie na andrzejkach mogy pozwoli sobie tylko panny. Kawalerowie wryli sobie w „katarzynki „ 24 listopada. Dzisiaj wr sobie wszyscy a andrzejki to doskonay pretekst do spdzenia... wicej»

System funduszu napiwkowego w amerykaskich restauracjach

Pracodawcy w przemyle hotelarskim powinni by wiadomi tego, e „fundusz napiwkowy” sta si najnowszym trendem w procesach sdowych wytaczanych w zwizku z Ustaw Fair Labor Standards Act – FLSA... wicej»

Smakowite profity. Maksymalizowanie dochodu poprzez profesjonalnie zaprojektowane menu restauracji

Projekty menu rni si tak, jak restauracje, ktre je podaj. Prawdziwie efektywne restauracyjne menu sprzedaje co wicej ni jedzenie – ono promuje ca twoj dziaalno. Dobrze zaprojektowane menu... wicej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania

Gocie w ponad 500 hotelach Hiltona mog obecnie kierowa si czym wicej, ni tylko swoim apetytem przy spoywaniu niadania. „Kierujesz si tylko kolorem” - mwi Shawn McGowan, dyrektor gastronomii... wicej»

Hotele oferuj lejsze potrawy w ramach zdrowego ywienia

Warren Kurtzman duo podruje subowo i jak mwi, jego moliwo wyboru „prawie zawsze ogranicza si do saatki”, kiedy prosi w hotelu o zdrowe poywienie. Ale Kurtzman, ktry jest konsultantem ds.... wicej»

Cocktail party – wielkie wyzwanie czy ciekawa przygoda

Wielkimi krokami nadchodzi lato. A wraz z nim – cudowna pogoda, wysoka temperatura i mnstwo okazji do zorganizowania niejednego cocktail party. Wakacje to rwnie najlepsza okazja, eby cieszy si dobrym... wicej»

Doskonay wieczr dla bufetu szwedzkiego

Najpewniejszym sposobem na praktyczne przekonanie si o procentowym wzrocie kosztw ywnociowych, jest zastpienie menu a la carte, stoem szwedzkim w formie bufecie, w trakcie najbardziej ruchliwego wieczora w... wicej»

Budowanie relacji z klientami

Kady operator restauracji marzy o penej sali, wypenionej gwarem cennych, lojalnych klientw. Realizacja tego marzenia jest obecnie atwiejsza ni kiedykolwiek przedtem, dziki rnorodnoci narzdzi... wicej»

W ktr stron zmierza gastronomia: pi trendw

Nieskomplikowanie, Prosto z Ogrodu i Morza, Niedrogo, Eksplozja Smaku – Benchmark Hospitality International, zarzdzajcy 28 hotelami - laureatami nagrd, kurortami i centrami konferencyjnymi na terenie caych... wicej»

Postrzeganie wartoci przez klientw winno by zawsze na pierwszym miejscu

Przez cae lata byem pod wraeniem „nowojorskiego typu” steakhousw wyszej klasy, s i staraem si zrozumie dlaczego drzwi do nich wydaj si nie zamyka, na caym obszarze od Nowego Jorku do Chicago,... wicej»

Niektrzy klienci nigdy nie powracaj... Dlaczego nie potrafisz tego zatrzyma

Jeeli przypuszczasz, e skoro jeste na miejscu przez 14 godzin dziennie i wszystko w twojej restauracji i barze ukada si fantastycznie, to pewnego dnia moesz by bardzo zaskoczony rozwojem wypadkw. Za... wicej»

Dlaczego mystery shopping s skuteczne

Korzysta z tajemniczych zakupw (mystery shopping), czy nie korzysta; oto jest pytanie! W czym problem? Jak dobrze znasz swoich kelnerw? Czy s to osoby godne zaufania i o pogodnym usposobieniu? Czy posiadaj... wicej»

Wr do mnie. Restauracyjny marketing emailowy i programy lojalnoci zwikszaj przywizanie klientw do firmy i powtarzalno biznesu

Utrzymywanie obecnych klientw jest zawsze atwiejsze od pozyskiwania nowych, a marketing emailowy i programy lojalnociowe pomagaj przedsibiorcom brany restauracyjnej w zaspokajaniu stale zmieniajcych si... wicej»

Dobrze ci tak

Jako klient, moesz mie mniemanie, e zawsze masz racj. Czy tak jest istotnie, oceni to twoja kelnerka.Jako bya kelnerka dowiadczyam na sobie troch upokorze. Po przeyciu znamienitej kariery w gastronomii,... wicej»

aden posiek nie moe oby si bez wina. Przewodnik dla Organizatorw Konferencji cz. 7

Spdzie wiele czasu lczc nad menu bankietowym, wybierajc nakrycia na stoliki, dobierajc do nich kwiaty i dekoracje, zastanawiajc si nad waciwym owietleniem, wyszukujc odpowiedniej formy ugoszczenia... wicej»

Uatwienia w planowaniu menu. Przewodnik po Gastronomii dla Organizatorw Konferencji cz. 4

Nie ma wtpliwoci, e cena jest gwn trosk przy planowaniu menu bankietowych, ale nie powinna by jedyn. Dziesi niej wymienionych czynnikw jest rwnie godnych rozwaenia przy planowaniu w gastronomii.... wicej»

Przyjcia staj si wiksze i lepsze. Przewodnik po Gastronomii dla Organizatorw Konferencji – cz. 5

Przyjcia staj si due. W rzeczywistoci tak due, e zaczynaj zastpowa tradycyjne kolacje organizowane na wielu konferencjach. I dzieje si tak nie bez przyczyny. Przyjcia daj ich uczestnikom moliwo... wicej»

Triki i techniki idealnego wykorzystania

Osoby sporzdzajce raporty dotyczce rozbienoci w funkcjonowaniu firmy dla celw cotygodniowych lub comiesicznych spotka kierownictwa, powinny przewidywa prawdopodobn dyskusj na spotkaniu, w tematach... wicej»

Masz czas na opieranie si...

... to masz czas na sprztanie! Przepraszam, czy ja sysz zbiorowe narzekanie? Dawno temu jeden z moich ulubionych menederw zwyk powtarza t mantr i zawsze, ale to zawsze – sysza zbiorowe... wicej»

« 1 2 3 4 5 6 7 (8) 9 10 »

Materia szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka skadania serwetek (VIDEO) ...wicej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...wicej»

Andrzejki, jdrzejwki, andrzejwki czyli miy wieczr z doskona zabaw ...wicej»

Pi najczstszych bdw restauratorw ...wicej»

Jak budowa dobre relacje z klientami w brany gastronomicznej ...wicej»

Muzeum polskiej wdki w Koneserze to bdzie na prawd dua...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mdrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes s w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniay ukon wykonawcw w stron...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo dua szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem si zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser bdzie mia naprawd bogat ofert zarwno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy rwnie przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dzikuj za ten artyku. Nie ma to jak przeczyta...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem wystpuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrze�one

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystaj�c ze strony wyra�asz zgode na u�ywanie cookie.  Wi�cej informacji