Wtorek 17 Padziernik 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona gwna » Gastronomia

Gastronomia


Zaplanuj i zorganizuj przerwy dla uczestnikw konferencji. Przewodnik po Gastronomii dla Organizatorw Konferencji – cz. 6

W trakcie planowania konferencji, gdzie kady dolar jest pieczoowicie liczony, mgby zakada, e nie bdziesz w stanie zapewni uczestnikom nic innego ni kaw, herbat czy lekkich drinkw w czasie porannych... wicej»

Wskazwki na temat napiwkw

Znowu ten artyku jest dla kelnerw! Myl duo o zaodze kelnerw, poniewa sama byam kiedy kelnerk. Nie mog pomc, ale obserwuj kelnerw, dobrych i zych i staram si rozszyfrowa, dlaczego robi to, co... wicej»

Wyzwanie niezalenego restauratora. Konkurowanie z „formuami”

Zawsze chodzi o dowiadczenie i wyrnianie si, i dlatego te restauracje „sieciowe” maj przewag. Moemy narzeka na homogenizacj, brak blasku elewacji i atmosfer oraz nie inspirujcy produkt i... wicej»

Zebrania przed rozpoczciem zmiany

Niektre z najbardziej klasycznych, luksusowo-ekstrawaganckich restauracji organizuje je w praktyce. To wietny sposb, aby wskoczy przed rozpoczciem zmiany i uzgodni ze wszystkimi ten sam plan... wicej»

Wiksze oczekiwania kierownictwa

Jeeli jeste takim typem jak ja, masz minimum oczekiwa od zespou zarzdzajcego restauracj. Oczekujesz, e bd gadko prowadzi jej funkcjonowanie, dba o wszelkie podstawy i kontrolowa liczby.Ale czy... wicej»

Dziesi zagroe finansowych dla restauracji

Po dwudziestu latach w przemyle restauracyjnym, z tego pitnacie jako niezaleny waciciel/operator i ostatnie pi jako konsultant, dowiadczyem i zaobserwowaem chyba kadego typu kopotw finansowych,... wicej»

Czy twoja restauracja potrzebuje planu marketingowego?

Czy wystarczy, e ludzie przychodz poniewa jedzenie i obsuga jest dobra. Oczywicie, jeeli codziennie twoje stoliki s penie, prawdopodobnie nie potrzebujesz adnego planu (chyba, e oczywicie, chciaby... wicej»

Premiowanie jakociowe czy wynikowe?

Nowa filozofia premiowania opierajca si na powszechnej wiadomoci, niesie z sob rwnie niezwyke rezultaty. Wyeliminowanie powszechnego przekonania, e struktura systemu premiowania oparta o osignite wyniki... wicej»

Segmentacja rynku – Najlepsze praktyki

Z biegiem czasu prowadziem obserwacj wielu segmentw obsugi przemysu zwizanego z gastronomi. Moje obserwacje dotyczyy hoteli, restauracji, klubw, obiektw wiziennych, opieki zdrowotnej, szk,... wicej»

Sprawd te referencje!

Nazwij mnie Ezopem Baniowego wiata Restauracji! Opuciam si kilka miesicy w przedstawianiu mojego biuletynu informacyjnego, tylko po to, by powrci z ostrzegawcz histori. Uczymy si wycznie na bdach i... wicej»

Dziesi trendw w restauracji, ktrych nienawidzimy

Epicurious.com wyszczeglnia 10 trendw restauracyjnych, ktrych nie znosimy ... 1. Sawny szef kuchni, ktrzy nigdy nie gotuje: Odstaw szklanic szampana, zamie twj drobno prkowany garnitur z domu mody... wicej»

Najwaniejszy posiek dnia poprawia si

Hotele myl na nowo o najwaniejszym posiku dnia, wydajc miliony, aby ich programy niadaniowe stay si bardziej atrakcyjne dla goci. acuchy obsugujce osoby podrujce w interesach i goci z... wicej»

Zmaganie si z ograniczon zaog

Temat radzenia sobie z ograniczonymi zasobami, z ktrych moesz dobiera sobie swj personel, wypyn kilkanacie razy w ostatnich miesicach. Przeprowadzaem szkolenia w kilku takich miejscach i czasami... wicej»

Przepis na sukces

Dyrektor ds. Rozwoju Kulinarnego firmy Quantified Marketing Group, Leslie Lynn wyjania dlaczego proces rozwoju kulinarnego jest decydujcym krokiem dla kadej restauracji i w jaki sposb firma QMG pomaga swoim... wicej»

Tworzenie doznania - Przewodnik po Gastronomii dla Organizatorw Konferencji cz. 1

Rozpoczynamy publikacj cyklu artykuw, ktre zawarte s w pozycji wydawanej przez magazyn organizatorw konferencji CONVENE nazwanej Przewodnik po Gastronomii dla Organizatorw Konferencji. Gastronomia jest... wicej»

Zmierz i zarzdzaj przy pomocy Kluczowych Wskanikw Operacyjnych

Usu przypuszczenia i spekulacje z zarzdzania swoim biznesem poprzez kontrol wskanikw, ktre powiedz ci, jak sytuacja przedstawia si naprawd. Jest taka prawda biznesowa: „Jeeli nie moesz czego... wicej»

Jak wygra gwarancyjn gr – Przewodnik po Gastronomii dla Organizatorw Konferencji cz. 2

Kiedy rozwaysz ilo czynnikw zmiennych, ktre mog wpywa na liczb uczestnikw spotkania takich, jak urok miejsca, tre programu, rnorodno prelegentw i zakres rozrywek, w porwnaniu z konkurencyjnymi... wicej»

Od negocjacji do wyniszczenia si - Kierownicy Hyatta o gastronomii. Przewodnik po Gastronomii dla Organizatorw Konferencji - cz. 3

Aby dowiedzie si, co si dzieje w kuchniach czoowego acucha hotelowego, magazyn organizatorw konferencji CONVENE zorganizowa ostatnio dyskusj okrgego stou, z udziaem trzech wyszych... wicej»

Suchaj, czego twoi klienci nie mwi

Wielu z was rozkada na stoach karty komentarzy i prosi goci o ich wypenienie, co pozwoli dowiedzie si jak idzie. Zao si, e otrzymujesz na nich wicej skarg ni pochwa. O ile komu nie... wicej»

Obsuga klienta: rzeczywisto czy mit?

Kady mwi o obsudze klienta, jakby rozumia j. Mwimy bez zajknicia o tym, jaka ona jest wana i wiemy dokadnie, jak powinna by dostarczona. Czy zauwaye, jak szybko skarymy si na sab obsug, mimo... wicej»

Wyczucie czasu jest najwaniejsze, nieprawda?

Moe by przesad powiedzenie, e wyczucie czasu jest najwaniejsze. To oglne stwierdzenia daje do zrozumienia, e nic wicej si nie liczy. Mimo, e wyczucie czasu jest wane, to jest jedynie jeden z wielu... wicej»

Niewidzialny go

Ten artyku jest rzeczywicie napisany pod kelnerw – menaderowie mog przekaza go swoim podwadnym na spotkaniach przedzmianowych. A jest to tylko o jednej z tych maych rzeczy, ktre czasami przytrafiaj... wicej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 (9) 10 »

Materia szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka skadania serwetek (VIDEO) ...wicej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...wicej»

Andrzejki, jdrzejwki, andrzejwki czyli miy wieczr z doskona zabaw ...wicej»

Pi najczstszych bdw restauratorw ...wicej»

Jak budowa dobre relacje z klientami w brany gastronomicznej ...wicej»

Muzeum polskiej wdki w Koneserze to bdzie na prawd dua...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mdrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes s w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniay ukon wykonawcw w stron...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo dua szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem si zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser bdzie mia naprawd bogat ofert zarwno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy rwnie przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dzikuj za ten artyku. Nie ma to jak przeczyta...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem wystpuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrze�one

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystaj�c ze strony wyra�asz zgode na u�ywanie cookie.  Wi�cej informacji