Sobota 19 Sierpień 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Gastronomia » Przez żołądek do serca gościa, czyli kuchnia w...

Artykuły serwisu


Przez żołądek do serca gościa, czyli kuchnia w hotelu


Dodano: 2015-07-16

Drukuj



Restauracja Pałac na wodzie


Wyjeżdżając na urlop, czy krótki weekendowy wypoczynek, poszukujemy miejsc, które zapewnią nam nie tylko relaks, ale i wyjątkowe przeżycia, także kulinarne. Chcemy odpocząć od przygotowywanych na szybko, nie zawsze zdrowych posiłków, które z braku czasu goszczą na naszych stołach. Dlatego hotele powinny szczególnie dbać o jakość i wyjątkowość swojej kuchni. Zwłaszcza jeśli położone są w bogatym kulinarnie regionie lub posiadają w najbliższej okolicy wielu lokalnych dostawców.

Kuchnia to jeden z najważniejszych aspektów funkcjonowania każdego hotelu. Niejednokrotnie to ona, obok uroków okolicy, komfortowych wnętrz, czy relaksujących zabiegów SPA, sprawia, że goście wracają do danego obiektu. Faktem jest bowiem, że tylko połączenie tych wszystkich składników może sprawić, że wypoczynek w danym miejscu będzie naprawdę udany.

Czytaj dalej


REKLAMA



Wyjątkowy smak i odpowiednia atmosfera

Kuchnia w hotelu powinna być smaczna, zdrowa i naturalna. Goście poszukują w niej bowiem tego, na co często nie mogą pozwolić sobie w swoim codziennym życiu. Brak czasu i życie w ciągłym biegu sprawiają, że często jemy szybko, poza domem, najczęściej w pracy, przy komputerze. Brakuje nam również atmosfery, która powinna towarzyszyć wspólnym chwilom przy stole. Rozkoszowania się smakiem, wyciszenia, rodzinnego celebrowania posiłków. Wybierając się na wymarzony, długo wyczekiwany urlop, warto więc poszukać hotelu, który zachwyca nie tylko widokami i atrakcjami, ale też uwodzi smakiem.

Przykładem takiego miejsca jest „Pałac na Wodzie”, położony w Dolinie Pałaców i Ogrodów Kotliny Jeleniogórskiej, którego Restauracja uchodzi za najlepszą w okolicy. Serwuje bowiem dania oparte na naturalności, sezonowości i wykorzystuje półprodukty lokalnych dostawców.

Nietypowe połączenie

Pałac na Wodzie to oaza spokoju położona w otoczeniu pięknej przyrody. To idealne miejsce dla wielbicieli luksusu i kulinarnych doznań. Hotelowa restauracja przywiązuje bardzo dużą wagę, do jakości serwowanych dań. Aby zapewnić ich świeżość i naturalność, nawiązała współpracę z lokalnymi dostawcami. Pozyskuje od nich sery, warzywa oraz mięso. Tradycyjnie wytwarzane produkty są podstawą kuchni Pałacu na Wodzie. Jednak nie serwuje ona typowo polskich dań. Restauracja charakteryzuje się bowiem nowoczesnym podejściem do gastronomii, dlatego w menu odnaleźć można wpływy kuchni śródziemnomorskiej. Ponadto Szef Kuchni cyklicznie przygotowuje menu sezonowe, w oparciu o półprodukty najbardziej popularne dla danej pory roku.

Hotel Pałac na Wodzie zadbał także o okoliczności, w których podawane są posiłki. Sale restauracyjne to bowiem eleganckie i niepowtarzalne wnętrza. Dania serwowane są także w przeszklonej oranżerii z widokiem na okoliczne stawy.

Z własnej wędzarni

Kuchnia w „Pałacu na Wodzie” nie zamyka się na zmiany, które pozwoliłyby na raczenie gości jeszcze smaczniejszymi i bardziej naturalnymi daniami. Planowana jest całkowita rezygnacja z półproduktów i podawanie tylko tego, co jest dziełem pałacowych kucharzy. W restauracji pojawi się zatem domowej roboty chleb, makarony czy twarogi. Uruchomiona zostanie również wędzarnia, która pozwoli na przygotowywanie przepysznych wędzonych kiełbas, wędlin czy ryb.


Komentarze:

Jak poprawić efektywność konferencji? Zaserwuj gościom Brain Food! ...więcej»

Można zrobić to prościej – 3 niezbędne narzędzia do prowadzenia biznesu gastronomicznego ...więcej»

Saszetki, sticki i mini słoiki – zalety produktów porcjowanych ...więcej»

Jak budować dobre relacje z klientami w branży gastronomicznej ...więcej»

Pięć najczęstszych błędów restauratorów ...więcej»

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Polacy najchętniej spożywają Finlandia Vodka ...więcej»

Poważnie myślisz o swojej karierze w hotelowej sprzedaży? Oto dziesięć rekomendacji ...więcej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...więcej»

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem występuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

Koneser i pomysł na Muzeum Polskiej Wódki to naprawdę...

2017-03-20, 20:39:44 ~mlody022

Bardzo potrzebna i słuszna inicjatywa:)

2017-03-16, 20:31:48 ~Hanna Burno

No dobrze, że wstawili okna i zrobili elewację. Jakoś to...

2017-03-15, 13:17:31 ~M

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji