Poniedziałek 19 Luty 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up...

Aktualności gastronomiczne


Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu


Dodano: 2015-09-28

Drukuj

Wyślij



Tomasz Purol


Obok jesiennych rarytasów w nowoczesnym i finezyjnym wydaniu chefa Purola, co tydzień w menu pojawi się danie, przygotowane przez niego w programie “Top Chef”, który można oglądać na antenie telewizji Polsat.

Tej jesieni w Blow Up Hall 5050 serwowane będą m.in. comber z sarny z puree kasztanowym z jarmużem, dynią i kurkami, bulion z kaczki z grzybami, kluskami majerankowymi, jarmużem i pasternakiem, górka cielęca na puree selerowym z cukinią, grzybami, karmelizowaną marchewką i sosem kawowo-czekoladowym, a na deser assiette ze śliwki.



Chef restauracji pięciogwiazdkowego hotelu Blow Up Hall 5050 bierze obecnie udział w programie „Top Chef”. Można go oglądać w środy o godz. 20.40 na antenie Polsatu. Dzień później, przygotowywane przez chefa Tomasza Purola w programie danie pojawi się w menu restauracji i będzie w nim dostępne aż do następnego odcinka. W dniach 24-30 września będzie to pierś perliczki z arbuzem, brzoskwinią, musem czereśniowo-brzoskwiniowym i sosem poziomkowym.

Rezerwacje: concierge@blowuphall5050.com, tel. 61 657 9980, ul. Kościuszki 42, Poznań.

Tomasz Purol jest zdobywcą wielu nagród i wyróżnień, m.in. dwóch Kulinarnych Pucharów Polski. Był reprezentantem Polski na Olimpiadzie w Luxemburgu i Erfurcie, a także uczestnikiem szkoleń we Francji, Włoszech czy Norwegii. Od 2 lat jest chefem kuchni Blow Up Hall 5050, która aktualnie nosi tytuł Najlepszej Restauracji Hotelowej w Polsce, przyznany w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów w branży restauratorskiej, Hermesy „Poradnika Restauratora”. Prowadzona przez Purola restauracja na co dzień serwuje dania kuchni europejskiej, z dużym naciskiem na elementy kuchni polskiej i wielkopolskiej oraz produkty sezonowe, wykorzystując z wyczuciem najnowsze dostępne w gastronomii technologie.

Blow Up Hall 5050, mieszczący się w kompleksie Starego Browaru pięciogwiazdkowy hotel butikowy, łączy innowacyjne technologie z luksusem w formie artystycznego eksperymentu – zarówno w części hotelowej, restauracyjnej, jak i barowej. To jeden z najczęściej opisywanych przez media zagraniczne niezwykłych hoteli na świecie. Pojawił się m.in. w CNN, The Globe Trekker, The Sunday Times czy The Independent. Odbywają się tu liczne imprezy, goszczące setki osób, w tym międzynarodowe autorytety ze świata kultury, sztuki, mody, nowych technologii i biznesu.

“Top Chef” to program kulinarny, w którym biorą udział wyłącznie profesjonalni kucharze. Od lat jego kolejne edycje odbywają się w kilkunastu krajach, w Polsce na antenie Polsatu rozpoczęła się właśnie jego 5. edycja. Uczestnicy muszą wykazać się przed jury perfekcyjnością, talentem, kreatywnością i doskonałą organizacją. Wszystko to pod gigantyczną presją czasu i pod okiem surowego jury w składzie: Wojciech Modest Amaro (przewodniczący), Ewa Wachowicz, Maciej Nowak i Grzegorz Łapanowski. Nagrodą dla zwycięskiego chefa jest 100 000 złotych.


Źródło: StaryBrowar5050.com – 24.09.2015


Komentarze:

Finger Lickin’ Love - powiedz „Tak” z KFC! ...więcej»

„Jesz i masz” – nagrody rozdane ...więcej»

Już 200 produktów nowych marek własnych w Makro ...więcej»

Nakręć film i zdobądz pracę marzeń! ...więcej»

Mikser Kulinarny w słodkim wydaniu ...więcej»

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Dziękujemy firmie Kotaniec za owocną współpracę:)...

2017-11-17, 13:13:59 ~Hurtum.pl

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji