Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up...

Aktualności gastronomiczne


Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu


Dodano: 2015-09-28

Drukuj

Wyślij



Tomasz Purol


Obok jesiennych rarytasów w nowoczesnym i finezyjnym wydaniu chefa Purola, co tydzień w menu pojawi się danie, przygotowane przez niego w programie “Top Chef”, który można oglądać na antenie telewizji Polsat.

Tej jesieni w Blow Up Hall 5050 serwowane będą m.in. comber z sarny z puree kasztanowym z jarmużem, dynią i kurkami, bulion z kaczki z grzybami, kluskami majerankowymi, jarmużem i pasternakiem, górka cielęca na puree selerowym z cukinią, grzybami, karmelizowaną marchewką i sosem kawowo-czekoladowym, a na deser assiette ze śliwki.



Chef restauracji pięciogwiazdkowego hotelu Blow Up Hall 5050 bierze obecnie udział w programie „Top Chef”. Można go oglądać w środy o godz. 20.40 na antenie Polsatu. Dzień później, przygotowywane przez chefa Tomasza Purola w programie danie pojawi się w menu restauracji i będzie w nim dostępne aż do następnego odcinka. W dniach 24-30 września będzie to pierś perliczki z arbuzem, brzoskwinią, musem czereśniowo-brzoskwiniowym i sosem poziomkowym.

Rezerwacje: concierge@blowuphall5050.com, tel. 61 657 9980, ul. Kościuszki 42, Poznań.

Tomasz Purol jest zdobywcą wielu nagród i wyróżnień, m.in. dwóch Kulinarnych Pucharów Polski. Był reprezentantem Polski na Olimpiadzie w Luxemburgu i Erfurcie, a także uczestnikiem szkoleń we Francji, Włoszech czy Norwegii. Od 2 lat jest chefem kuchni Blow Up Hall 5050, która aktualnie nosi tytuł Najlepszej Restauracji Hotelowej w Polsce, przyznany w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów w branży restauratorskiej, Hermesy „Poradnika Restauratora”. Prowadzona przez Purola restauracja na co dzień serwuje dania kuchni europejskiej, z dużym naciskiem na elementy kuchni polskiej i wielkopolskiej oraz produkty sezonowe, wykorzystując z wyczuciem najnowsze dostępne w gastronomii technologie.

Blow Up Hall 5050, mieszczący się w kompleksie Starego Browaru pięciogwiazdkowy hotel butikowy, łączy innowacyjne technologie z luksusem w formie artystycznego eksperymentu – zarówno w części hotelowej, restauracyjnej, jak i barowej. To jeden z najczęściej opisywanych przez media zagraniczne niezwykłych hoteli na świecie. Pojawił się m.in. w CNN, The Globe Trekker, The Sunday Times czy The Independent. Odbywają się tu liczne imprezy, goszczące setki osób, w tym międzynarodowe autorytety ze świata kultury, sztuki, mody, nowych technologii i biznesu.

“Top Chef” to program kulinarny, w którym biorą udział wyłącznie profesjonalni kucharze. Od lat jego kolejne edycje odbywają się w kilkunastu krajach, w Polsce na antenie Polsatu rozpoczęła się właśnie jego 5. edycja. Uczestnicy muszą wykazać się przed jury perfekcyjnością, talentem, kreatywnością i doskonałą organizacją. Wszystko to pod gigantyczną presją czasu i pod okiem surowego jury w składzie: Wojciech Modest Amaro (przewodniczący), Ewa Wachowicz, Maciej Nowak i Grzegorz Łapanowski. Nagrodą dla zwycięskiego chefa jest 100 000 złotych.


Źródło: StaryBrowar5050.com – 24.09.2015


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji