Środa 24 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Miłośnicy serów spotkają się w Lidzbarku...

Aktualności gastronomiczne


Miłośnicy serów spotkają się w Lidzbarku Warmińskim


Dodano: 2017-05-30

Drukuj

Wyślij



Festiwal serów - Czas na ser (fot. czasnaser.pl)


Przez trzy dni w Lidzbarku Warmińskim będzie królował ser we wszystkich odmianach. Żółty i biały, krowi i kozi – od możliwości wyboru degustatorom zakręci się w głowie. VII Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych „Czas na ser” potrwa od 2 do 4 czerwca 2017 roku.

Miłośnicy sera już tradycyjnie spotkają się na dziedzińcu hotelu Krasicki. Impreza zostanie zainaugurowana 2 czerwca o godz. 15.00. Piątkowe wydarzenia będą przeznaczone dla profesjonalnych producentów i serowarów amatorów.



Podczas seminariów ich uczestnicy zyskają możliwość zdobycia wiedzy na temat sztuki serowarskiej i tradycyjnych sposobów wytwarzania produktów mleczarskich, a także wymienią się doświadczeniami. Dzień zakończy się wspólną degustacją serów z różnych krajów europejskich.

W sobotę i niedzielę impreza będzie otwarta dla wszystkich zainteresowanych. Od godz. 9.30 stoiska wystawców z całej Polski zaproszą do konsumpcji wyrobów serowarskich dostępnych często tylko na rynkach lokalnych. Każdy będzie mógł spróbować niespotykanych na co dzień smaków. Na miejscu zaopatrzy się również w sery, które najbardziej przypadną mu do gustu.

Miłośników kulinariów z pewnością ucieszy też możliwość wzięcia udziału w warsztatach smaku. W ich trakcie nauczą się rozpoznawania serów z różnych części Europy, np. serów litewskich i austriackich. Poza tym dowiedzą się, jak łączyć wyroby serowarskie z innymi produktami spożywczymi, by uzyskać zaskakujące walory smakowe potraw. Więcej informacji na stronie internetowej www.czasnaser.pl

Więcej informacji o turystycznych walorach regionu na stronie internetowej www.mazury.travel


Źródło: Warmia.Mazury.pl - 29.05.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji