Czwartek 25 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Qubus Hotel otwiera sezon na grilla!

Aktualności gastronomiczne


Qubus Hotel otwiera sezon na grilla!


Dodano: 2017-06-29

Drukuj

Wyślij



Stek z Angusa


Od połowy czerwca w sieci Qubus Hotel wprowadzone zostało  nowe menu barbecue, które jest połączeniem wysokiej jakości soczystych mięs oraz aromatycznych, grillowanych warzyw. Potrawy dostępne są w czterech restauracjach w: Krakowie, Łodzi, Głogowie i Gdańsku.

- Komponując menu barbecue staraliśmy się zaproponować Gościom przede wszystkim niezwykłe doświadczenia smakowe. Odwiedzającym nasze restauracje oferujemy smaki szlachetnych mięs w towarzystwie grillowanych warzyw czy w akompaniamencie charakterystycznych przypraw np. kolendry, gorczycy, czosnku niedźwiedziego. Wszystkie dania są przygotowywane z najwyższej jakości, świeżych składników. To daje Gościom gwarancję, że podawane przez nas potrawy na grillu są zawsze zdrowe, aromatyczne i oryginalne - mówi Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.



Wielki grillowy ruszt
 
Niektóre restauracje Qubus Hotel pomieszczą nawet do 120 Gości. Na taką ilość smakoszy oryginalnych dań trzeba się odpowiednio przygotować. Dlatego w sieci mięsa i dodatki grilluje się i wędzi na specjalnych dużych rusztach i grillo-wędzarniach.
 
- W sieci nazywamy to lokomotywą. Natomiast jest to profesjonalny piec do grillowania i wędzenia. Jest on dedykowany miejscom lub imprezom z dużą ilością Gości. Dzięki temu rozwiązaniu za jednym razem możemy przygotować wiele dań. Do grillowania i wędzenia używamy naturalnego drewna, okorowanej olchy czerwonej – mówi Mariusz Tkaczyk.

Co wrzucić na „ogień”?
 
Kucharze Qubus Hotel szkoleni przez wicemistrza świata w grillowaniu – Mariusza Tkaczyka postawili na soczyste mięsa. Każdy z 4 hoteli przygotował własną, unikalną propozycję barbecue. W Krakowie skosztować można wyrazistych w smaku steków m.in. z karkówki, wołowiny czy kapitalnego t-bone’a. Qubus Hotel Gdańsk proponuje delikatne, lekkie sałaty z wędzonym na miejscu halibutem lub z grillowanym kurczakiem. Z kolei Qubus Hotel Głogów proponuje dania z grilla z orzeźwiającymi dodatkami np. grillowanego łososia podaje się tam na  salsie ze świeżego ogórka i kolendry, a comber jagnięcy serwowany jest na tabbouleh z kaszy kuskus i granatu w towarzystwie miętowego dipu. W Qubus Hotel Łódź szef kuchni zachwala pyszne żeberka wieprzowe pieczone w marynacie BBQ, podane z puree z ziemniaków z dodatkiem masła i delikatnego twarożku oraz grillowaną łopatkę wieprzową tzw. rwaną wieprzowinę, podaną w ciabattcie z gorącą salsą warzywną. Różnorodność menu pozwala Gościom rozsmakować się w nieoczywistych propozycjach kulinarnych.
 
Skąd receptury?

Receptury dań w Qubus Hotel tworzą profesjonaliści. Sam  Mariusz Tkaczyk - wicemistrz świata w grillowaniu kreuje kartę menu oraz szkoli pracowników gastronomii.
 
- Zazwyczaj delektujemy się mięsem z grilla zaraz po ściągnięciu z rusztu. Jednak najlepiej , aby po zdjęciu potraw z rusztu odczekać kilka minut (około 3 minut), by grillowane mięso i kiełbaski nabrały pełni smaku i aromatu – zdradza Mariusz Tkaczyk. – Oczywiście smaku potraw dopełnia stopień wysmażenia mięsa, a także odpowiednie marynaty – dodaje Pan Tkaczyk.

Deser z ognia? Tak!

W nowym menu BBQ Qubus Hotel Kraków nie tylko zachwyca sycącymi daniami z grilla, ale także… zaskakuje. Nawet desery przygotowywane są tam na grillu. Goście mogą spróbować soczystych brzoskwiń prosto z ognia, podawanych  z serkiem mascarpone i syropem klonowym albo grillowanego tropikalnego ananasa z aromatem rumu i imbiru, podawanego z sorbetem malinowym.


Źródło: QubusHotel.com – 26.06.2017
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji