Sobota 20 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Makro Polska partnerem Międzynarodowego Festiwalu...

Aktualności gastronomiczne


Makro Polska partnerem Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Transatlantyk


Dodano: 2017-08-01

Drukuj

Wyślij



Makro.pl (fot. Marta Zajac-Krysiak)


Sieć hurtowni Makro Polska była partnerem siódmej edycji Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Transatlantyk w Łodzi, który odbył się w dn. 14-21 lipca. Na uczestników czekały m.in. Kino Kulinarne i restauracja pop-up Kuchnia Transatlantyk.

Festiwal to prawdziwe święto dla miłośników wybitnego światowego kina i muzyki. Organizatorzy przygotowali m.in. pokazy ponad 200 filmów fabularnych i dokumentalnych z całego świata, konkursy kompozytorskie, debaty i spotkania z twórcami.



Na uczestników czekały także atrakcje wprost ze świata gastronomii: Kino Kulinarne, którego sieć hurtowni Makro Polska było partnerem oraz restauracja pop-up Kuchnia Transatlantyk, gdzie Makro jako partner główny zapewniło najwyższej jakości produkty do przygotowania wyjątkowych dań dla uczestników festiwalu.

Makro.pl (fot. Marta Zajac-Krysiak)

W Ki
nie Kulinarnym wyświetlane były filmy dokumentalne i fabularne o tematyce kulinarnej i okołokulinarnej, promujące ideę slow food, żywności wolnej od chemii i GMO, przedstawiające aktywistów, gwiazdy kulinariów oraz wybitne postacie historyczne i współczesne. Seanse połączone były z nawiązującymi do tematyki filmów kolacjami, przygotowanymi przez wyjątkowych szefów kuchni, takich jak Kasia Daniłowicz czy Wojciech Modest Amaro. Natomiast przy ul. Piotrkowskiej powstała restauracja pop-up Kuchnia Transatlantyk. Kulinarni mistrzowie, m.in. Ernest Jagodziński czy Jarek Walczyk, przygotowywali tam dania ilustrujące najnowsze trendy w świecie gastronomii, takie jak prospołeczna funkcja jedzenia czy korzystanie z dóbr pola i łąki, o których można przeczytać także w „Trend Booku” wydanym przez Makro Polska w ramach programu „Szef dla Szefów” i cyklu „Trendy Kolacji”. Za projekt Kuchnia Transatlantyk odpowiadają: Patryk Dziamski (Dziamski Concept), Tomasz Tarkowski (TT Events) oraz Executive Chef Artur Kokoszka (Trener Makro).


Źródło: Makro.pl – 26.07.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji