Piątek 29 Marzec 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Nowe jesienne menu w Qubus Hotel

Aktualności gastronomiczne


Nowe jesienne menu w Qubus Hotel


Dodano: 2017-10-17

Drukuj

Wyślij



Nowe menu w Qubus Hotel - Schab z kością


Tym razem sieć Qubus Hotel postanowiła całkowicie zmienić kartę menu. W jesienno-zimowym wydaniu większość potraw to nowe kompozycje najlepszych szefów kuchni w sieci. Znajdą się w nim także dania najlepiej oceniane przez gości na przestrzeni ostatnich dwóch lat.

Menu wchodzi do wszystkich restauracji Qubus Hotel 12 października. Znajdziemy w nim 28 smakowitych propozycji, zarówno przystawek, zup, dań głównych jak i niecodziennych deserów. Dopełnieniem karty są oczywiście wyselekcjonowane wina czerwone i białe, w tym polskie rarytasy: Rondo-Regent i Solaris z winnicy Turnau.



Zupełną nowością jest też menu degustacyjne oparte na polskich daniach. W jednej kwocie goście restauracji, będą mogli spróbować kilku potraw o pomniejszonej gramaturze i tym samym delektować się ich smakiem.

- Tym razem stawiamy w dużej mierze na polskie akcenty. Oprócz rodowitych borowików i jesiennych owoców, zachęcamy do skosztowania dań z soczystych i pożywnych buraków. Przygotowaliśmy z nich np. krem z kozim serem. Są także pysznym dodatkiem  do dania z  piersi z kaczki wędzonej drzewem olchowym. Oczywiście ucztę będą mieli także sma
kosze dań tradycyjnych. Im proponujemy m.in. żurek na maślance, aksamitnego tatara, śledzie po kaszubsku czy wysokojakościowe polskie mięsa i ryby w tym polędwiczkę z dzika z czarną soczewicą i czekoladą, grillowany schab z kością podany z pierogami z kaszą gryczaną i borowikami czy sandacza z kurkami i ogórkiem kiszonym – mówi Michał Keil, jeden ze współtwórców nowego menu.

Nowe menu w Qubus Hotel - Lody makowe

W karcie znajdą się także niecodzienne propozycje jak ragout z ośmiornicy, grillowane krewetki, zupa z soczewicy z twarogiem i pieczonym łososiem czy pierogi z kaczką. Nie zabraknie też jednych z najpopularniejszych dań w karcie czyli steku z tuńczyka z makaronem pszenno-gryczanym, grillowaną papryką, czarnymi oliwkami i szpinakiem oraz steku z Angusa podawanego z pieczonym ziemniakiem i twarogiem, z dodatkiem szczypioru, szparagów, cebuli i boczku.

- Przygotowaliśmy również oryginalne desery na słodkie zakończenie uczty w naszych restauracjach. Do wyboru będą 3 jesienne propozycje m.in. podawany na gorąco kruszaniec  z jabłek pod delikatną bezą, z dodatkiem lodów waniliowych, carpaccio ze śliwek podane z delikatną rurką włoską z kremem oraz deser, do którego wróciliśmy po latach i który cieszył się ogromnym zainteresowaniem naszych gości, czyli domowe lody makowe z biszkoptem czekoladowym, białą czekoladą i musem malinowym – podsumowuje  Mariusz Tkaczyk, współtwórca nowego menu Qubus Hotel.


Źródło: QubusHotel.com – 11.10.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji