Środa 22 Listopad 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Dr Irena Eris Tasty Stories - sukces wieńczący...

Aktualności gastronomiczne


Dr Irena Eris Tasty Stories - sukces wieńczący unikalny projekt kulinarny


Dodano: 2017-11-09

Drukuj

Wyślij


Unikatowy projekt kulinarny Dr Irena Eris Tasty Stories, odkrywający smaki Warmii i Mazur, zakończył się niezwykłą Kolacją Sielanka i owacją na stojąco dla trzech fenomenalnych szefów kuchni Hoteli SPA Dr Irena Eris.

Po raz pierwszy w historii Hoteli SPA Dr Irena Eris trzej szefowie kuchni wydali wspólnie kolację, pochodzącymi z Warmii i Mazur. Październikowy weekend w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie był zwieńczeniem warmińsko-mazurskiej edycji Dr Irena Eris Tasty Stories.  Projektu, który przybliża gościom Hoteli SPA oraz  wszystkim sympatykom dobrej kuchni najlepsze lokalne produkty oraz ich wytwórców, a także sylwetki szefów kuchni Hoteli SPA Dr Irena Eris, którzy zamieniają regionalne specjały w kulinarne arcydzieła.

Czytaj dalej


REKLAMA




Po raz pierwszy w historii Hoteli SPA Dr Irena Eris, szefowie kuchni, – Łukasz Wojtas, Janusz Myjak oraz Przemysław Gryz - z trzech różnych hoteli, wspólnie przygotowali przy chef’s table ekskluzywną kolację inspirowaną lokalnymi produktami. Niezwykle ambitne menu, składało się z dziesięciu wykwintnych dań, odzwierciedlających kunszt kulinarny wszystkich szefów. Dania przygotowano z najlepszych lokalnych produktów, na co dzień obecnych w restauracjach Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie, których samki dopełnił idealny winepairing. Nad perfekcyjnym serwisem czuwał zgrany zespół kelnerski.

Wyjątkową kolację poprzedziły dwa otwarte spotkania - w Rybakówce, gdzie goście hotelowi oraz okoliczni mieszkańcy spotkali się w Rybakówce, by degustować różnorodne specjały z ryb i warzyw oraz przy „Jesiennym stole” w lobby Hotelu. Entuzjazm wśród gości wzbudziły sery owcze z Owczarni Lefevre,  ekologiczne makarony, płatki oraz mąki ze starych odmian z gospodarstwa Biobabalscy, piwa z Browaru Kormoran, świeżo uwędzone ryby z Tradycyjnej Wędzarni Warmińskiej, oraz doskonałej jakości wołowe steki i tatar pochodzące z bydła mięsnego z wolnego chowu na świeżym powietrzu i soczystych pastwiskach gospodarstwa Hereford Warmia.
 
Zapraszamy do śledzenia historii opowiedzianych smakiem przez lokalnych producentów i szefów kuchni na DrIrenaErisTastyStories.com


Źródło: DrIrenaErisSpa.com – 06.11.2017


Komentarze:

Kujawsko-Pomorskie: Festiwal Gęsiny ...więcej»

Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza ...więcej»

E-commerce - narzędzie szefa kuchni ...więcej»

Program „Doceń polskie” zachowuje przepisy kulinarne dla przyszłych pokoleń ...więcej»

Pierwsza gala rozdania nagród The Best Chef Awards 2017 zakończona ...więcej»

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji